Mijn eerste week op Curaçao

Mijn eerste week op Curaçao zit er alweer op! Zo gek om te bedenken dat ik een week geleden nog vol kriebels in het vliegtuig stapte en hier nu alweer helemaal op mijn plek zit. Ik had lekker nog een weekje vrij en begin om precies te zijn vandaag met werken. In deze blog laat ik jullie zien hoe mijn eerste dagen op het eiland eruit zagen. 

MAANDAG

De wekker ging maandagochtend al om 3.45 uur, zodat we om 7.00 uur op Schiphol konden zijn. Lekker vroeg dus! Nadat papa en mama me hadden uitgezwaaid, liep ik met een brok in mijn keel richting de gate. Mixed feelings, want afscheid nemen is nooit leuk, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik er iets heel leuks voor terug krijg! Dus tranen drogen en huppakkee dat vliegtuig in!

De vlucht is goed gegaan. Ik vloog met KLM dus kon lekker filmpjes kijken en kreeg prima eten. Door de gevolgen van de orkaan moesten we een stukje omvliegen, maar verder niks te klagen. Eenmaal op Hato (de luchthaven van Curaçao) had ik eerst de verkeerde koffer van de bagageband gehaald, maar gelukkig besefte ik dat net op tijd en ben ik toch nog met mijn eigen koffers naar buiten gelopen, haha. De taxi stond al op me te wachten… Bon bini na Korsou!

Mijn huisje is precies wat ik er van had verwacht. Oranje – maar gelukkig niet te fel – en redelijk ruim. Ik heb een studio; dus een eigen keuken en badkamer. Het is op een complex met in totaal acht studio’s en een gezamenlijke tuin en parkeerplaats. Jep, hier kan ik me wel thuis voelen denk ik zo. Om 21.00 uur kon ik mijn ogen niet meer open houden en ben ik op bed geploft. Voor mijn gevoel was het toen ongeveer 3.00 uur ‘s nachts.

DINSDAG

Wonderbaarlijk genoeg werd ik de volgende dag op een normaal tijdstip wakker. Ik had het klokje bijna rond geslapen en was meteen van mijn jetlag af. Super chill! Ik vroeg mijn directe ‘buurmeisje’ of ze mee wilde naar het strand en uiteindelijk zijn we met een groepje naar Porto Marie geweest. Zo fijn dat ik meteen (leuke!) mensen leerde kennen. Dat is van tevoren altijd zo spannend, haha.

Na een middagje chillen gingen we ‘s avonds nog even Punda in om spareribs te gaan eten bij Op = Op (Café de Tijd). Super mals vlees, dat zo van de botten valt, hmmm! De marinade was wel vrij heftig (behoorlijk zout), dus ik heb uiteindelijk niet alles opgegeten, maar het is zeker voor herhaling vatbaar.

WOENSDAG

Woensdag moest iedereen weer gewoon aan het werk en heb ik lekker mijn plan getrokken. Nadat ik een Curaçaoose simkaart had gekocht, ben ik bij Madero gaan liggen. Lekker in het zonnetje, boekje erbij. Dit is het leven; dushi bida. ‘s Avonds ben ik nog met wat huisgenootjes naar Cabana gegaan. Die live muziek daar vind ik zó chill. Echt allemaal van die nummers die je ervan bewustmaken dat je op Curaçao zit. Heer-lijk!

DONDERDAG

Ik heb al een klein beetje een ochtendritueel ontwikkeld hier: elke ochtend een boterham en een kop thee. Het water kook ik oldschool in een pannetje op een oldschool gasfornuis dat is aangesloten op een gasfles. Maar donderdagochtend bleek de gasfles leeg te zijn, want ik had opeens geen vuur meer. Dus ben ik – half in mijn pyjama, haren in een knot, zonder make-up – naar een tankstation gereden om de gasfles te vervangen. Ik zag eruit als een slons. Daarom moest ik ook extra hard lachen toen de man die me hielp plots zei: “Hé meisje, wanneer zie ik die mooie ogen van jou hier weer terug?” Hahaha, made my day :’)

De rest van de dag heb ik lekker aan het zwembad gelegen bij St Tropez en ‘s avonds mijn gemak gehouden thuis. Even tijd om die felgekleurde canvasdoeken van de muur te halen en te vervangen door een slinger met leuke polaroidfoto’s. Zo wordt het toch wat meer echt míjn kamer.

VRIJDAG

Vrijdag: bijna weekend! Grapje. Ik was natuurlijk al een hele week aan het chillen. En waar kon ik dat nou beter voortzetten dan bij een strandtent die ‘Chill’ heet? Maaike, een meisje dat ik hier heb leren kennen werkt daar, dus zo konden we elkaar wat gezelschap houden. Ondertussen heb ik ook het boek ‘Lang leve de liefde’ van Jill Mansell uitgelezen; een chicklit vol clichés waar je niet bij hoeft na te denken. Oh, en als toppunt van de dag zag ik nog een groep wilde dolfijnen voorbij zwemmen. Zooo vet!

‘s Avonds hadden we een huisfeestje, waar ik iedereen weer tegen kwam die ik afgelopen week had leren kennen. Super gezellig!

ZATERDAG

Toen ik ontwaakt was ben ik weer naar Maaike gereden. Zij heeft een zwembad bij het studentenhuis, dus konden we daar lekker chillen. Broodje knak gemaakt, fles water bij de hand. Meer heeft een mens niet nodig the day after.

Later op de middag kwamen er twee nieuwe huisgenootjes aan en we zijn ‘s avonds met zijn vieren nog gaan eten bij Pleincafé Wilhelmina. Echt één van mijn favoriete plekjes, omdat het eten zo lekker is, maar goedkoop en simpel. Als afsluiter hebben we nog een drankje gedaan op terras bij de Handelskade. Blijft leuk om daar te zitten.

ZONDAG

Zondag was een bewolkte dag. Dat vond ik eigenlijk helemaal niet zo erg, want zo hoefde ik eens een dagje niet te plakken en te zweten, haha. We zijn met een groepje naar Zest gegaan, bij Jan Thiel. Aangezien de temperatuur nog steeds rond de dertig graden lag, was dat prima te doen.

In de avond zijn we nog wat gaan drinken bij Wet & Wild. Ondanks dat ik het daar altijd super gezellig vind, ben ik op tijd naar huis gegaan om vandaag toch een beetje fris voor de dag te komen! Wish me luck! 😉

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *