Mijn 5 favoriete lunchspots op Curaçao | CURACAO TIPS

Zoals jullie weten is eten een van mijn grootste hobby’s hier op Curaçao. Ik ga er dan ook graag op uit om de tofste plekjes te ontdekken en weet als geen ander waar je het lekkerst kunt eten en het leukste kunt zitten. Het zou natuurlijk super egoïstisch van me zijn als ik al die goede raad voor mezelf zou houden. Daarom, bij dezen: mijn 5 favoriete lunchspots op het eiland!

St Tropez Ocean Club

Ik zou willen zeggen dat deze lijst op willekeurige volgorde is, maar St Tropez Ocean Club is echt mijn all time favourite. Ik heb hier letterlijk nog nooit níet lekker gegeten. Mijn lievelingsgerechten op de lunchkaart zijn de ‘twelve hour’ (met name de chick chick bread, die ook los wordt verkocht is fantastisch), de bagel met zalm en de quesedilla met kip. Maar ook de nacho’s zijn top en er zijn snack platters om te delen. Dat kun je natuurlijk netjes aan een tafeltje doen, maar er is ook een infinity-pool waar je de hele dag kunt chillen en al dit lekkers gewoon bij je bedje geserveerd krijgt! Hopi dushi!
Pietermaai 152

Number Ten

Een andere plek waar ik vrijwel wekelijks te vinden ben, is Number Ten. Het is niet te vergelijken met de toeristische horecagelegenheden aan de kust en juist daarom is het zo leuk. Binnen bij Number Ten vind je verschillende ruimtes met een super toffe urban/vintage inrichting en buiten op het terras waan je je in een oase van rust met uitzicht op het beboste gebied. Toppers op de lunchkaart zijn wat mij betreft de bagel met gerookte zalm en de Truffle no 10, met rosbief en truffelmayonaise (mag ik een hallelujah voor de truffelmayonaise?!). Maar ook voor de kleine trek is er genoeg lekkers te bestellen, zoals croissantjes, bananabread en yoghurt-/granolabowls met vers fruit.
Santa Rosaweg 10

Hofi Cas Cora

Bij deze verborgen parel kom ik veel te weinig, omdat het alleen in het weekend open is en ik dan vaak druk ben met over het eiland toeren. Maar eens in de zoveel tijd rij ik er speciaal naartoe: Hofi Cas Cora, een van de eerste plekken op Curaçao waar het concept ‘from farm to table’ is geïmplementeerd. Doordeweeks is Hofi Cas Cora gewoon een boerderij en in het weekend worden er de heerlijkste brunch- en lunchgerechten geserveerd. Natuurlijk zoveel mogelijk met alle kakelverse producten. De menukaart varieert op basis van het versaanbod, maar je kunt qua gerechten bijvoorbeeld denken aan een pumpkin cinnamon waffle, een boerenomelet of een vegetarische wrap.
Reigerweg

Koko’s Beach

Een beetje foodbloggend (of -liefhebbend) Curaçao heeft deze tent al lang en breed in zijn favorietenlijstje opgenomen. Koko’s is de nieuwste aanwinst van Jan Thiel Beach. En wat voor één! Je hebt er in vergelijking met alle andere strandtenten in deze hoek veel meer ruimte en de keuken besteedt er echt aandacht aan haar gerechten. Ga vooral voor het broodje pulled pork, de trio van burgers of één van de heerlijke bagels en neem er een verse sap bij (‘awa di lamunchi’ is by far mijn fave). Als je alleen even wat wil snacken zijn ook de nacho’s of snackplates om je vingers bij af te likken; ideaal tijdens een relaxte stranddag.
Jan Thiel Beach, uiterst rechts

Plasa Bieu

Tot slot een gouwe ouwe, die wat mij betreft niemand zou mogen overslaan: Plasa Bieu. Bij deze oude kantine slash markthal in hartje Willemstad. Dompel je onder in de cultuur van Curaçao en proef de kruidige gerechten uit de lokale keuken. Zoals stoba (stoofpot), sopi (goedgevulde soepen) en piská fresku (verse vis). Als je je wilt wagen aan iets wat je thuis niet gauw eet, probeer dan eens de kadushi (slijmerige cactussoep) of de stoba kabritu (gestoofde geit!). Het zijn echt volwaardige maaltijden, dus houd rekening met een stevige lunch, maar alleen al voor de omgeving en de hele ervaring is het wat mij betreft echt een must-do.
Aan het einde van de Sha Caprilleskade

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *