Leuke dingen om te doen met je reisfoto’s

reisfoto idee

Op reis maak ik – zonder te overdrijven – vaak wel duizenden foto’s. Omdat ik het zo leuk vind om alle mooie plekken en bijzondere momenten vast te leggen op de gevoelige plaat. Dat doe ik natuurlijk met het idee dat ik die trips bij thuiskomst nog eens kan herbeleven. Maar eerlijk is eerlijk: het merendeel van de foto’s belandt in een vergeten mapje op mijn externe harde schijf. Zonde natuurlijk, want het is altijd zó leuk om ze terug te zien. Daarom bedacht ik 5 leuke dingen om te doen met je reisfoto’s.

journal met foto's

Maak een fotoalbum van een reis

Van iedere reis die ik maak, maak ik een fotoalbum. Omdat ik het zo leuk vind om hier eens in de zoveel tijd weer eens doorheen te bladeren en zo de hele trip te herbeleven. Vroeger maakte ik mijn fotoalbums nog helemaal met de hand. Dan plakte ik losse foto’s in een blanco album en schreef ik er met pen of potlood leuke tekstjes bij. Tegenwoordig doe ik dat allemaal online en laat ik het netjes afdrukken. Elk fotoalbum heeft inmiddels hetzelfde design – staat zo leuk in de kast – en ik ben helemaal bij tot en met 2018. Het is echt niet zo dat ik er wekelijks in kijk, hoor. Maar eens in de zoveel maanden zit ik toch met een big smile te turen naar alle avonturen die ik heb beleefd!

Creëer een collage van fotolijstjes

Ook erg geslaagd vind ik de collage van fotolijstjes boven mijn bureau. Ik heb fotolijstjes van verschillende formaten en in verschillende stijlen – van basic tot barok – allemaal in dezelfde kleur geschilderd en er vervolgens mijn mooiste reisfoto’s in gedaan. Kan ik soms zo heerlijk bij wegdromen! Tipje: sla niet lukraak spijkers in de muur, maar leg de lijstjes eerst eens op de grond bij elkaar. Maak het pas definitief als je helemaal tevreden bent over de samenstelling. Liever niet te veel gaten in de muur? Plak dan een aantal kleine lijstjes in een grote lijst. Ik heb me ooit door Eigen Huis & Tuin laten inspireren om dit als moederdagcadeau te geven. Zo heb je maar twee spijkers nodig en het ziet er net zo leuk uit!

reisfoto idee

Hang je eigen kunstwerk aan de muur

Een nieuw project waar ik ook weer wild enthousiast over ben, is mijn eigen kunstwerk aan de muur. Tijdens mijn reis door Indonesië vorig jaar heb ik bewust geprobeerd om wat meer artistieke kiekjes te schieten, in plaats van alleen maar mooie plaatjes voor op mijn Instagramfeed. Het leek me namelijk leuk om mijn reislust op een bepaalde manier terug te laten komen in het interieur. Maar dat wilde ik niet te opzichtig doen. Nu we het idee hadden om in de slaapkamer met blauw te gaan werken, bedacht ik me dat ik een super mooie foto had van de golfslag die ik van bovenaf had genomen bij Broken Beach op Nusa Penida. Deze heb ik groot laten afdrukken bij fotocadeau.nl en prijkt straks boven ons bed! Tof, hè?

Personaliseer je eigen verjaardagskalender

Het liefste maak je natuurlijk een scheurkalender om af te tellen tot het moment dat we met zijn allen weer mogen reizen. Maar niemand weet precies op welke datum dat weer kan. Tot die tijd kun je in ieder geval nog nagenieten van de reizen die je al hebt gemaakt, door je foto’s te vereeuwigen op een verjaardagskalender. Hoe leuk is het om tijdens een bezoekje aan het toilet weg te zwijmelen bij de foto’s van die ene zomervakantie met je grote liefde, of die prachtige wereldreis die je ooit maakte in je eentje? Maakt het kleinste kamertje een stuk gezelliger. En zo voorkom je meteen dat je de verjaardagen mist van de belangrijkste mensen in je leven. Dus het is nog hartstikke praktisch ook!

foto's hema reisjournal

Plak je foto’s in een reisjournal

Op iedere reis neem ik een notitieboekje mee, waarin ik al mijn avonturen in geuren en kleuren beschrijf. Een soort dagboek, zodat ik de leuke details en belevenissen nooit meer kan vergeven. Dat zorgt tegelijkertijd voor een momentje van bezinning, omdat ik zo elke dag even stil sta bij wat ik allemaal meemaak onderweg. Tijdens het schrijven laat ik expres af en toe een paar pagina’s open, zodat ik daar later foto’s in kan plakken. Bij Hema kun je polaroids laten afdrukken in zo’n klein formaat dat je wel 5 tot 10 foto’s op een pagina kunt plakken. Zo maak je het verhaal helemaal compleet met behalve tekst ook het bijpassende beeld. Super leuk om terug te zien! 😉

En meer…

Deze vijf voorbeelden zijn bij mij favoriet. Maar de mogelijkheden om leuke dingen te doen met je reisfoto’s zijn echt oneindig. Je kunt bijvoorbeeld ook een foto op kussen, als wandcirkel of op een mok laten drukken. Voor de reisliefhebbers is een foto op een koffer ook heel erg leuk. En wanneer je zelf voor langere tijd naar het buitenland gaat, zijn polaroidfoto’s aan een slinger heel tof en handig om mee te nemen. De mogelijkheid om een foto op een snijplank te laten drukken, vind ik persoonlijk ietwat cru. Maar hé, ieder zo zijn eigen ding! Met deze blog wil ik in ieder geval één ding duidelijk maken: je foto’s laten verstoffen op je externe harde schijf of een verstop mapje op je computer… dat is écht niet nodig!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *