Lekker en lokaal eten op Curaçao | CURACAO TIPS

Purunchi lokaal eten curacao vis

Dat je op Curaçao lekker kunt eten heb ik na maandenlang uitgebreid onderzoek wel met zekerheid kunnen vaststellen. Maar over het algemeen staan er vooral westerse gerechten op het menu. En ik kan me voorstellen dat je je als vakantieganger juist wel eens wilt wagen aan de lokale keuken. Daarom zet ik de lekkerste ‘krioyo’ adresjes op een rij. Van verse vis met kop en staart, tot leguaan en gestoofde geit. Smullen!

Plasa Bieu lokaal eten Curacao

Plasa Bieu

Al decennia lang favoriet bij de locals en pas nog in ere hersteld: Plasa Bieu. Doordeweeks elke dag geopend voor lunch en dat maakt dit adresje goed te combineren met een dagje Willemstad. Dompel je onder in de cultuur van Curaçao en proef de kruidige gerechten uit de lokale keuken. Probeer bijvoorbeeld eens een goed gevulde sopi di karni (rundersoep), een stoba kabritu (stoofpot van geit) of bakijou (kabeljauw). Favoriet bij velen is restaurant Zus. Doe er je voordeel mee! 😉

Sha Caprilleskade, voorbij de fruitmarkt

Purunchi lokaal eten curacao vis

Purunchi

Curaçao is omringd door zee. Het is dan ook niet zo gek dat er veel verse vis te verkrijgen is op het eiland. Van red snapper tot lionfish en van barracuda tot papegaaivis. De beste plek om de lokale verse vis te proberen is zonder twijfel bij Purunchi, naast de oude waterfabriek in Piscadera. Het restaurant bevindt zich aan het water en je kunt de vissers aan het werk zien, terwijl je hun vangst verorbert. Als je een tafeltje aan de waterkant hebt ten minste. Die kun je het beste wel van tevoren even reserveren!

John F. Kennedy Boulevard, Willemstad, Piscadera

Landhuis Dokterstuin

Onderweg naar Westpunt, vlak voor het Christoffelpark, kun je lokaal lunchen in een landhuis. Landhuis Dokterstuin. Compleet met geruite tafelkleedjes, traditionele inrichting en natuurlijk met een kaart vol lokale lekkernijen. Het is vooral in het weekend leuk om hier even een stop te maken, omdat dan ook lokale mensen hier neerstrijken. De brunch op zondag schijnt vooral heel erg populair te zijn.

Weg naar Westpunt, ter hoogte van Barber

Pop’s Place

Een restaurant op een centrale locatie, waar je ook ‘s avonds heel leuk kunt eten is Pop’s Place. Op het terras aan de Caracasbaai met uitzicht op zee en het boorplatform – dat ‘s avonds met zijn lichtjes verrassend genoeg voor fijne sfeerverlichting zorgt – kun je voor een prikkie heerlijk eten. Mijn favoriet hier is galiña die smoor (gesmoorde kip). Lekker zacht en verrukkelijk gekruid. Geserveerd met bakbanaan, bruine bonenrijst, fungi of frietjes.

Caracasbaaiweg, bij het strandje van de Caracasbaai, Jan Thiel

Jaanchie lokaal eten Curacao

Jaanchie

Welbekend bij toeristen vanwege de vermelding in de vele reisboekjes en tóch licht ik hem hier ook nog eens uit: Restaurant Jaanchie. Beroemd en berucht om de bereiding van leguaan. Een gerecht dat wel lokaal is, maar wat je verder niet op heel veel plekken kunt krijgen. De entourage hier is bovendien fantastisch. Alsof je bij de eigenaar in zijn woonkamer zit. Enneh, over de leguaan moet je zelf maar een oordeel vellen… 😉

Weg naar Westpunt, voorbij Barber

Shelterrock Paradise

Een pareltje dat ik bij toeval ontdekte is Shelterrock Paradise. Alleen al vanwege het uitzicht over de bergen in het Christoffelpark zou je hier eens een heen moeten. En natuurlijk ook voor de signature dish: ‘coconut’. Kokosnoot gevuld met kip, rund, zeevruchten, scampi’s of groenten, urenlang gegaard op hete kolen. Denk eraan om dit gerecht van tevoren te bestellen, want er zitten wel een aantal uurtjes werk in! Ook leuk: de eigenaar geeft op een aantal avonden in een week les in latin dans en Papiaments!

Santa Krus, Westpunt

Marshe di Barber lokaal eten Curacao

Marshe di Barber

Last but not least is Marshe di Barber een plek waar je heerlijk lokaal kunt eten. In tegenstelling tot de andere horecagelegenheden, is dit niet echt geschikt voor lunch of diner. Nee, bij deze wekelijkse foodmarket kom je zondags tussen 7.00 en 11.00 uur om te ontbijten. En dat kun je met alle hartige gerechten op zijn zachtst gezegd wel een stevig ontbijt noemen. Mocht je net als ik liever voor zoet gaan in de ochtend, neem dan de arepa di pampuna. Een pannenkoek met pompoen. Heerlijk!

Kaminda Próspero ‘Popo’ Rojer, Barber

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *