15 liedjes die me even terug naar Curaçao brengen (+ 3 heerlijke latin mixtapes)

Hoewel ik langzaam maar zeker steeds meer begin te aarden in Nederland, overvalt me af en toe toch nog een golf van heimwee naar Curaçao. Zeker in weken als deze, waarin er veel regen valt en het zonnetje zich maar weinig laat zien. Maar gelukkig heb ik dé remedie gevonden. Fijne latin muziekjes blijken de pijn namelijk best een beetje te kunnen verzachten. Daarom in deze blog: 15 liedjes die me die heerlijke eilandvibes bezorgen. PLUS drie lekkere latin mixtapes voor het geval je er net als ik geen genoeg van kunt krijgen. Doe je ogen dicht, beeld jezelf in dat je op de Grote Knip staat en dansen maar!

Jeon – Dushi Bida

Als een Arubaanse zanger een liedje maakt van het mantra op de voormalig Antillen, dan weet je dat het goed moet zijn. ‘Dushi bida’, het mooie leven.

Grupo Extra – Oy Se Bebe

Elke vrijdagavond tijdens de latin avond bij Madero Ocean Club, kwam ‘ie minstens één keer voorbij: Oy Se Bebe van Grupo Extra.

Dongo – Tutifruity

Een klein beetje smerig maar wel lekker en iedereen zingt hem tijdens het uitgaan luidkeels mee. Tutifruity van Dongo. De vertaling moet je zelf maar even opzoeken 😉

Dj Iski – Donkey Kong

In diezelfde hoek hoort dit toppertje van Dj Iski zeker thuis! Zodra de eerste beats uit de speaker knallen beginnen je heupen vanzelf al te bewegen. DONKEY KONG!

Ephrem J – Tu De Que Vas

Iets minder up tempo, maar zeker niet minder lekker. Tu De Que Vas van de Curaçaose zanger Ephrem J is een toppertje!

Christian Yey – Tikitak Tikitak

Onmisbaar tijdens een happy hour bij Zanzibar: Tikitak Tikitak. Als je ‘m vaak genoeg luistert weet je precies wanneer de pauzes vallen en kun je heerlijk mee deinzen op het merengue ritme.

Marc Anthony – Vivir Mi Vida

Dit liedje behoeft eigenlijk geen uitleg. Als je Vivir Mi Vida hoort, waan je jezelf in één klap in de Caraïben. En dat krijgt Marc Anthony eigenlijk met al zijn nummers wel voor elkaar.

Prince Royce – Corazon Sin Cara

Denk aan die leuke danspartner van dat ene latinfeestje op het strand en dans de kamer rond op Corazon Sin Cara van Prince Royce. Bachata, baby!

Elvis Crespo – Tu Sonrisa

In Europa kennen de meeste muziekliefhebbers Elvis Crespo waarschijnlijk van het nummer Bailar, maar Tu Sonrisa is misschien nóg wel lekkerder!

Romeo Santos – Eros Mía

Romeo Santos is één van de populairste latinzangers van het moment. Eros Mía is vrij rustig, maar o zo lekker. Probeer op het refrein je heupen maar eens stil te houden!

Joe Arroyo – No le Pegues a la Negra

Eén van de lekkerste salsanummers is zonder twijfel No le Pegues a la Negra van Joe Arroyo. Je kunt er heerlijk op dansen en krijgt zelfs af en toe even een momentje om op adem te komen.

Oscar D’Leon – Lloraras

Misschien komt het door de leuke barman met wie ik op dit liedje eens een hele avond op één draai heb zitten oefenen. Misschien is Lloraras van Oscar D’Leon gewoon wel écht een lekker nummer.

Juan Luis Guerra – Como Yo

Minder populair dan toen ik in 2013 stage liep op Curaçao, maar nog steeds een persoonlijk favorietje. Como Yo van Juan Luis Guerra. Heer-lijk!

Grupo Extra – Me Emborracharé

De mannen van Grupo Extra verdienen gewoon twee plekken in dit lijstje, want ook met Me Emborracharé hebben ze echt een parel van een plaat neergezet. Hoor jij het wuiven van de palmbomen ook?

Marc Anthony – Tu Amor Me Hace Bien

Ook de koning van de latin, Marc Anthony, mag geen tweede keer ontbreken. Op het nummer Tu Amor Me Hace Bien kun je onmogelijk stil staan.

Favoriete mixtapes

Kun je geen genoeg van deze muziek krijgen en geven de enkele nummers hierboven je niet genoeg voldoening? Dan zijn langere mixtapes dé perfecte oplossing. YouTube staat er vol mee, maar ze zijn lang niet allemaal even lekker. Ik maak de zoektocht voor jullie wat makkelijker door mijn favorieten nog even op een rijtje te zetten. Voor de genres merengue, bachata én salsa.

Merengue

Bachata

Salsa

Dan rest me nog één ding te zeggen: bon wikènt dushinan!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *