Jaaroverzicht: mijn hoogtepunten van 2018

Het einde van 2018 is in zicht en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op het afgelopen jaar. Het jaar waarin ik Curaçao nóg een stukje beter leerde kennen, waarin ik weer een aantal hele mooie reizen maakte en waarin ik besloot om mijn dienstverband op te zeggen en voor mezelf te gaan werken.

Omdat ik me kan voorstellen dat jullie niet al mijn – bijna honderd (!) – blogs dit jaar hebben gelezen en misschien wat leuke momenten hebben gemist, zet ik in dit jaaroverzicht graag de hoogtepunten op een rijtje! Gluren jullie gezellig mee?

Curaçao beter leren kennen

Toen ik vorig jaar op Curaçao kwam wonen, heb ik mezelf de uitgedaging gesteld om zoveel mogelijk van het eiland te ontdekken. Ik wilde mensen via mijn blog laten zien dat Curaçao zoveel meer te bieden heeft dan alleen de prachtige baaien met helderblauwe zee en witte stranden. En volgens mij is dat me aardig gelukt. Ik heb mijn nieuwe thuisland het afgelopen jaar nog beter leren kennen en heb enorm genoten van het eilandleven. Met als absolute hoogtepunten Fuikdag, carnaval en het abseilen van de Julianabrug. Maar bijvoorbeeld ook het snorkelen met zeeschildpadden, de kookworkshop bij Caribbean Spice Girl en de quadtour over de oostkust met Erics ATV Tours. (Een overzicht van alle activiteiten met links naar de bijbehorende blogs vind je hier)

Bezoekjes van het thuisfront

Wat ik ook heel erg bijzonder vond in 2018, is dat ik zo ontiegelijk veel bezoekjes heb gekregen van vrienden en familieleden uit Nederland. In totaal waren het er maar liefst twaalf! Begon het ‘bezoekuur’ in maart nog met ome Paul en tante Brigitte, een week later vlogen Mit (mijn oma) en tante Vief over. In april bleef Daisy een week bij mij logeren en in mei waren Jan (mijn broer) en Roos hier tien dagen. Nadat ik mijn ouders bijna een jaar niet had gezien, kwamen zij in juli voor drie weken naar Curaçao om de nodige tijd samen in te halen en in september waren Max en Sheila op mijn mooie eilandje om vakantie te vieren. En last but definitely not least kwam Tedje in oktober lekker bij mij op retraite. Zulke bezoekjes zijn niet alleen super gezellig, maar ook best wel speciaal, omdat je heel intensief met elkaar omgaat. Daardoor heb je heel andere gesprekken en leer je elkaar op een heel andere manier kennen.

Reizen
Cuba

En dan waren er natuurlijk dit jaar nog een aantal leuke reisjes naar mooie bestemmingen in de regio. Zo mocht ik eind mei voor werk een lang weekend naar Cuba. Dat was echt een droom die uitkwam. Ik wilde al sinds ik Dirty Dancing 2 had gezien eens naar Havana en nu kon ik gewoon mee op een geheel (door Sunrise Airways) verzorgde perstrip! Het was maar vier dagen en het heeft vier dagen lang keihard geregend, maar tóch heb ik er enorm van genoten. Van de oltimers, de salsa, het gebrek aan fatsoenlijk internet en de cultuurshock die je ervaart door het communisme dat overal aanwezig is. Maar vooral ook van alle gezellige mensen die mee waren!

New York

In juni kwam er nog een droom uit, want toen vloog ik naar The Big Apple om daar tien dagen in mijn eentje rond te struinen. Ik stond op het hoogste puntje van Rockefeller Center, vloog in een helikopter over Manhattan en ging naar een musical op Broadway. Ik ontbeet in Central Park, bewonderde de befaamde Statue of Liberty en keek mijn ogen uit op Times Square. New York is echt een fantastische stad en ik had stiekem nog wel veel langer willen blijven. De energie die er hing vond ik zó fijn, het gaf me heel erg het gevoel van vrijheid.

Colombia

Aan het einde van dit jaar deed ik mezelf ook nog een reisje naar Colombia cadeau. Drie weken lang trok ik met Maaike door het land dat ons langs alle kanten heeft verrast. Burgeroorlog? Maffia? Daar merk je als toerist helemaal niets meer van! Colombia is super goed ontwikkeld en doordat het toerisme pas sinds een aantal jaar in de lift zit, zijn de hostels vaak praktisch nieuw en van alle gemakken voorzien. Bovendien is het een heel afwisselend land met prachtige natuur, schattige dorpjes en bruisende steden.

Carrièreswitch

Nog op de valreep voor het einde van het jaar besloot ik dat het tijd was voor verandering. Ik droomde van meer vrijheid, snakte ernaar om creatiever bezig te kunnen zijn en wilde graag ook weer wat multimedialer werken. Daarom heb ik de keuze gemaakt om mijn dienstverband bij het Antilliaans Dagblad op te zeggen en als zelfstandig journalist en tekstschrijver aan de bak te gaan. Hoewel ik al een paar hele toffe opdrachten heb lopen, blijft het natuurlijk best een spannende stap. Ik ben dan ook héél erg benieuwd wat 2019 mij gaat brengen. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit en ga het nieuwe jaar vol energie in! (Meer lezen over mijn carrièreswitch? Lees dan even deze blog)

Waar kijk jij naar uit in het nieuwe jaar?

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *