Home sweet home – mijn eerste week terug in Nederland

De eerste anderhalve week dat ik weer op Hollandse bodem ben, is voorbij gevlógen! Ik ontmoette eindelijk mijn nichtje, vierde vijf dagen carnaval en toerde door heel Nederland om mijn vriendinnen weer te zien. Jep, ik ga het echt zeggen: it’s pretty damn good to be back!

VRIJDAG

De eerste volle dag dat ik terug in Nederland was, ging ik gezellig met mijn moeder naar Hulst om me weer aan te melden als inwoner van de gemeente. Dit moet officieel binnen vijf dagen na aankomst en aangezien ik de eerstvolgende vijf dagen van plan was om te gaan carnavallen, leek me het wel handig om dat meteen te regelen. Zo gezegd, zo gedaan.

Tijd voor nog wat familiebezoekjes! Allereerst ging ik langs bij Mit (mijn oma) die op mijn aankomstdag ziek was en daarom niet meteen langs kon komen. Maar gelukkig voelde ze zich vrijdag alweer goed genoeg voor een dikke knuffel. Na nog een colaatje op de bank zijn we doorgereden naar de vrouw van mijn neef om eindelijk hun dochtertje Bo te ontmoeten, die inmiddels alweer tien maanden oud is. Wat een dropje! Met haar grote zus was ik ook meteen weer dikke vriendinnen. Die kwam gezellig bij me zitten om samen te lezen.

CARNAVAL – VR T/M DI

Vanaf die vrijdagavond tot en met de nacht van dinsdag op woensdag stonden al mijn dagen in het teken van carnaval. Het was natuurlijk geen toeval dat ik net een dag eerder weer voet op Nederlandse bodem zette. In de 1,5 jaar dat ik op Curaçao heb gewoond is carnaval letterlijk de enige periode geweest dat ik heimwee heb gehad. Ik kan er ook niets aan doen, maar het is gewoon echt mijn favoriete feestje en ik vier het nergens liever dan in mijn eigen hometown Hulst. Overdag naar de optochten kijken, ‘s avonds de kroeg in en als absolute hoogtepunt ‘s maandags ‘leuren’ op de Markt met Ulster Ouse Maffia.

DONDERDAG

Nadat ik woensdag een hele dag gestrekt op de bank had gelegen, stapte ik donderdag in de auto naar Utrecht om Maaike weer te zien, mijn beste vriendinnetje uit Curaçao. We wonen allebei aan de andere kant van Nederland – zij in het hoge noorden en ik op de grens met België – dus besloten we in het midden van het land te meeten. We kletsten gezellig bij, keken rond in wat winkeltjes en aten ‘s avonds lekker tapas bij ‘t Zusje. Heerlijk om elkaar na drie maanden weer even in ‘real life’ te zien!

VRIJDAG

Vrijdag kon ik er echt niet meer omheen: ik was snipverkouden. Het temperatuurverschil met Curaçao en vijf dagen carnaval in de buitenlucht waren me niet in de koude kleren gaan zitten. Dus dat betekende dat ik aan de strepsils en de hoestsiroop moest. Bleh!

‘s Avonds heb ik mezelf bij elkaar geraapt om met Mit te gaan eten bij Bistrot En Passant, waar ik zowat mijn hele jeugd heb gewerkt als serveerster. Het blijft wat mij betreft het meest sfeervolle restaurant van Hulst, waar je voor prima prijzen echt lekker kunt eten. Ik nam de courgette-kokossoep als voorgerecht en scampi’s in de kerrie roomsaus als hoofdgerecht. Hmm! Dat laatste is altijd al mijn favoriet geweest. Als ik vroeger zag dat de gasten hun saus niet helemaal op hadden, dan lepelde ik het pannetje in de afwaskeuken helemaal uit met stukjes brood, haha. #guiltypleasure

ZATERDAG

De volgende dag had ik met twee vriendinnetjes afgesproken in Breda. Ik ben eerst naar Mirte gegaan om haar nieuwe appartementje te bewonderen. En damn, wat heeft ze dat leuk ingericht! Als ik dat zie kan ik zelf ook niet wachten om weer op mezelf te gaan wonen. Ik had van tevoren al gezegd dat ik niet topfit was, dus Mirte had zelf lunch gemaakt zodat we gewoon thuis konden blijven. Verse tomatensoep en broodjes met pesto, mozzarella en tomaat. Yummy!

Toen ik aan het einde van de middag bij Tedje was om ook haar nieuwe stekkie te bezichtigen, leefde ik gelukkig nog even op. Precies genoeg om ‘s avonds naar Sumo te gaan en eindelijk weer all you can eat-sushi te eten, zoals dat in Nederland gaat; met allerlei opties zoals groenten, vlees- en visgerechten en hele saladebowls. Smullen! ‘s Avonds streken we neer op de bank en keken we naar de film ‘A star is born’ en daarna ben ik – misschien niet zo gezellig, maar wel hoognodig – als een blok in slaap gevallen.

ZONDAG

Voor zover je je uitgerust kunt voelen met een fikse verkoudheid, vertrok ik de volgende dag na het klokje rond te hebben geslapen toch wel enigszins uitgerust naar Tilburg. Daar had ik met mijn leukste vriendinnetjes van de opleiding journalistiek afgesproken bij Villa Pastorie aan de Piushaven om samen te lunchen. Het voelde echt alsof ik maar een weekje op vakantie was geweest toen ik weer tussen hen in zat. Lekker vertrouwd en vooral heel gezellig!

Eenmaal de storm getrotseerd en veilig terug thuis in Zeeland trok ik snel mijn joggingpak aan om weer op de bank te ploffen. Thee met honing erbij, de kat op schoot en een woonprogramma op de buis. Dát is wat mij betreft echt de ultiem Hollandse zondag! En stiekem kan ik daar ook wel weer van genieten…

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *