Zo gaan de laatste weken voor mijn vertrek eruitzien

Het aftellen is begonnen, over 39 dagen vlieg ik naar Curaçao! Maar voor het zo ver is, staat er nog een heleboel op de planning in (en rondom) Nederland. In deze blogpost vertel ik jullie hoe mijn laatste weken voor vertrek eruit gaan zien. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Zoals jullie zien levert onze printer fantastische kwaliteit. Mooie kleurrijke foto’s enzo. #not

Laatste dagen werken
Poeh, ik ben even gaan tellen en realiseer me nu dat ik nog maar zeven volle werkdagen te gaan heb bij de PZC. Deze week werk ik nog vier dagen, daarna ben ik een weekje vrij en dan werk ik nog drie dagen in mijn allerlaatste week. 30 augustus schrijf ik mijn laatste stukken voor de krant en is het tijd om afscheid te nemen van alle leuke collega’s waar ik de afgelopen twee jaar mee heb mogen werken. Dat wordt ongetwijfeld brullen als ik straks echt voor de laatste keer het kantoor uitloop. Want een beetje emo ben ik stiekem wel, haha.

Krakau
Dat ene weekje vrij ga ik heel goed besteden door een stedentripje te maken samen met mijn vader. We zijn allebei erg geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en wilden allang eens samen naar Auschwitz. Omdat ik nog niet weet wanneer ik terugkom uit Curaçao, hebben we dat expres nog geboekt voor ik vertrek. We maken er een citytrip Krakau van, zodat we meer zien dan alleen de trieste omgeving van het concentratiekamp. Dus als jullie nog tips hebben wat we écht moeten zien of doen in de grootste stad van Polen, let me know!

Rome
En er staat nóg een heel leuk reisje op de planning. Begin september ga ik namelijk met Tedje naar Rome! Ik wil echt al naar die stad sinds ik Lizzie McGuire the Movie heb gezien en dat is al bijna vijftien jaar geleden. Hoog tijd om dat van mijn bucketlist af te strepen dus. We verblijven drie nachten in hartje centrum en hebben bijna vier volle dagen de tijd om de stad te verkennen (want we komen ‘s ochtends aan en vertrekken pas ‘s avonds weer). Dus we kunnen een hoop leuke dingen doen én ik ben daar ook jarig, dus dat wordt sowieso een groot feest.

Véél regelen
Natuurlijk heb ik in mijn laatste weken niet alleen maar tijd voor feest en vakantie. Ik moet namelijk ook nog een heleboel praktische dingen regelen voor mijn emigratie. Zo moet ik een heleboel papieren aanvragen om mijn ‘verblijfsvergunning’ op Curaçao te kunnen regelen. Ik moet mijn auto verkopen. Ik moet nog een auto huren voor mijn eerste maand op het eiland. Ik moet kijken of ik mijn telefoonabonnement kan terugschroeven of helemaal kan opzeggen. Ik moet uitzoeken of mijn verzekeringen geldig blijven als ik niet meer in Nederland woon. En zo niet, dan moet ik andere verzekeringen gaan afsluiten. Ik moet nog allerlei inkopen doen (ik heb bijvoorbeeld maar 1 bikini, da’s misschien wat weinig als je op een tropisch eiland gaat wonen)… Kortom: mijn to-do-list is behoorlijk lang. Maar gelukkig is het allemaal voor een goed doel!

Afscheidsfeesten
Last but not least hoop ik ook nog wat tijd over te houden om afscheid te nemen van iedereen die ik ga missen als ik straks aan de andere kant van de oceaan zit. Ik heb een barbecue gepland met mijn beste vriendinnetjes, een etentje met een andere vriendinnengroep, een feest voor familie en kennissen en ga ook los daarvan nog wat leuke dingen doen met vrienden. Ik heb expres niet voor één groot feest gekozen, maar voor losse afspraken. Zodat ik echt quality time heb met alle mensen die ik zo graag nog even wil zien. En hé, zo heb ik meteen nog een heleboel dagen plezier, in plaats van maar één avond, haha!

Even gemist wat ik ga doen op Curaçao? Het antwoord vind je in mijn vorige blog ‘Ik vertrek‘.

You may also like

2 reacties

  1. Elodie n tip voor Rome: excursiesmet Nederlands sprekende gids evt met de fiets plan je prima bij Bajabikes! Is ons in oktober orima bevallen! Wij hebben fietsrondrit Rome gedaan, excursie St.Pieter etc., Colosseum, Forum Romanum. Was echt prima geregeld!
    Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *