Happy homeworking: zo creëerde ik een fijne thuiswerkplek

Na bijna een jaar thuiswerken wordt het hoog tijd voor iedereen om de eetkamertafel in te ruilen voor een fatsoenlijk bureau. Ik toverde onze kleedkamer al in augustus om tot een fijn thuiswerkkantoor en kan dat iedereen aanraden. In deze blog laat ik je zien hoe mijn werkkamer er nu uitziet en geef ik meteen een aantal tips die ervoor zorgen dat je comfortabel kunt werken vanuit huis. 

Zit-sta-bureau

Om te beginnen investeerde ik in een goed bureau. Ik koos voor een zit/sta-bureau van IKEA van 1,60 meter breed en 0,80 meter diep. Zo heb ik genoeg ruimte om lekker te werken en af en toe eens wat papieren te laten slingeren. Maar nog veel handiger is dat ik dit bureau in hoogte kan verstellen en zo af en toe van houding kan wisselen. Mijn voornemen was om alle meetings staand te doen, maar ik moet eerlijk toegeven: dat schiet er wel eens bij in, haha. Toch vind ik het wel fijn dat ik die mogelijkheid heb.

Professionele bureaustoel

Mijn bureaustoel kocht ik in eerste instantie ook bij IKEA, maar dat kan ik jullie dan weer níet aanraden. Deze stoelen zijn maar heel beperkt te verstellen en dat zorgt ervoor dat je je houding gaat compenseren. Ik kreeg er zelfs zo’n stijve schouder en rug van dat ik naar de fysiotherapeut moest. Uiteindelijk besloot ik hierop niet te beknibbelen en kocht ik een degelijke bureaustoel die niet alleen in hoogte verstelbaar is, maar waarvan je ook het zitvlak kunt verschuiven, de rugleuning én de armleuningen.

Voetensteun

Toen ik zowel mijn bureau als mijn bureaustoel had versteld op zo’n manier dat de verhoudingen goed waren, kwam ik tot de conclusie dat ik met mijn 1,68 meter best wel klein ben. Mijn voeten konden zelfs in de laagste stand nog niet plat op de grond staan, wat ervoor zorgde dat ik scheef ging zitten. De oplossing? Een voetensteuntje! Het feit dat deze dingen op de markt zijn, bevestigt gelukkig dat ik niet alleen ben in mijn strijd, haha.

Monitor

Als journalist en tekstschrijver werk ik vaak met twee vensters naast elkaar. Links doe ik mijn research of bekijk ik mijn aantekeningen. Rechts werk ik de artikelen uit. Met mijn laptop van 15 inch op een standaard ging dat lange tijd redelijk, maar na een paar maanden begon ik toch met mijn ogen te knijpen en voorover te leunen. Daarom stapte ik over op een monitor, die in hoogte verstelbaar is. Met een HDMI-kabel sluit ik hierop mijn laptop aan en zo heb ik mijn teksten niet alleen op ooghoogte, maar ook nog eens een stuk groter dan ik gewend was.

Draadloze muis en toetsenbord

Het werken met een laptopstandaard was in het begin prima en kan ik iedereen die nog direct op zijn laptop werkt hartstikke aanbevelen. Maar inmiddels wil ik niet meer zonder die monitor. Waar je overigens ook niet zonder kunt – als je met een standaard of monitor werkt – is een draadloze muis en toetsenbord. Ik werk al 1,5 jaar met het setje achter de hyperlink en ben er heel erg over te spreken. Je doet een klein ontvangertje in de USB-poort van je laptop en kunt direct aan de slag. Super handig!

Accessoires 

Oké, tot zover alle praktische en vooral ergonomische zaken. Werken doe je natuurlijk het beste in een fijn omgeving. Op mijn bureau en de kledingkast na, was het nog erg leeg in de kamer. Inmiddels hangen er twee gezellige plankjes naast mij met een leuk plantje op, een WIJCK-poster van Curaçao en de door mijzelf beschilderde Chichi. Achter mijn stoel ligt een heerlijk huiselijk vloerkleed ook daar staat een mooie plant naast. Ik hoop binnenkort mijn gouden landkaart nog aan de muur te hangen en dan is mijn thuiswerkkantoor wat mij betreft helemaal klaar. Happy homeworking!

Disclaimer
Deze blog bevat een aantal partnerlinks. Wanneer je via deze link iets bestelt op Bol.com ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niets extra, maar is enkel een bedankje van Bol aan mij omdat ik jullie naar hen doorverwijs. Het zijn dus ook écht de producten die ik zelf gebruik en jullie aanraad.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *