Flamingo’s spotten op Curaçao | CURACAO TIPS

Je bent niet echt op Curaçao geweest, als je geen flamingo’s hebt gezien. Daarom ga ik jullie in deze blog vertellen waar je deze fantastische zuurstokroze vogels het beste kunt spotten. Spoiler alert: gewoon langs de kant van de weg!

Flamingo Curacao Sint Willibrordus Willywood
Bullenbaai of Sint Willibrordus

De kans dat je flamingo’s zomaar ergens tegenkomt is klein. Je zult ze op een strand bijvoorbeeld niet gauw zien. De jaloersmakende plaatjes die je van zo’n setting ziet, zijn ongetwijfeld gemaakt op Flamingo Island, bij Aruba, en daar blijven de vogels alleen maar omdat ze er niet weg kunnen.

Wil je flamingo’s op Curaçao spotten, dan heb je de grootste kans bij een van de zoutpannen. Bijvoorbeeld bij de ‘salinja’ aan de Weg naar Bullenbaai, als je richting Kokomo Beach rijdt en bij die in Sint Willibrordus aan de – je raadt het nooit – Weg naar Sint Willibrordus, waar je langs rijdt als je naar Playa Porto Marie, Playa Daaibooi of Karakter gaat.

Flamingo Curacao zoutvlakte Sint Willibrordus Willywood

Hoe vroeger hoe beter

Vooral die laatste zou ik aanraden. Daar is wat meer verkeer en is het dus wat veiliger om je auto even aan de kant van de weg te zetten om de flamingo’s van een afstandje rustig te bekijken. Er is zelfs speciaal een uitkijktoren gemaakt, zodat je mooi overzicht hebt over de zoutpannen. En tja, het is en blijft de natuur dus het is elke keer weer hopen dat de flamingo’s zich in grote getalen van dichtbij laten zien.

Het gebeurt niet vaak dat er helemaal geen zitten, maar het schijnt dat je de grootste kans om er veel te zien toch wel hebt in de vroege ochtend. Oftewel: voor 8.00 uur. Ach, dat is even op je tanden bijten als de wekker gaat, maar dan ben je meteen mooi op tijd om een perfecte spot uit te zoeken op één van de nabijgelegen stranden.

Sturen jullie me de foto’s als je bent geweest? 😉

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *