Evento Ladies Night: Fifty Shades Freed

“Dus Elodie, is ‘de bamboe’ een yoga-, of een kama sutra-standje?”, vraagt DolfijnFM-dj Maarten Schakel me live in de uitzending. Grijnzend zit ik achter het stuur met m’n oortjes in. “Volgens Google is dit kama sutra”, antwoord ik politiek correct. En iedereen weet: als Google het zegt, dan is het zo.

Na het nog niet eens zo heel erg ongemakkelijke gesprek op de radio, ben ik twee ‘VIP’-kaarten voor de Evento Ladies Night van Fifty Shades Freed rijker. Ik app meteen mijn vriendinnen om te vragen wie er mee kan en binnen no-time heb ik Maaike als mijn date geregeld.

Kaasfondue

We mogen de avond beginnen bij de Royal Dutch Cheesery, waar we een mini-kaasfondue voorgeschoteld krijgen met een vers afgebakken stokbroodje en rauwkost zoals paprika, komkommer en rode ui. Op het binnenplein van Rif Fort wordt er gezorgd voor live muziek. De heerlijkste liedjes komen voorbij en we zijn ronduit aan het genieten van het lekkere eten en de fijne sfeer. Het voelt bijna alsof we even op vakantie zijn.

We hebben het over de vorige films en de boeken en natuurlijk over de recensies die we afgelopen week voorbij zagen komen van de derde film uit de Fifty Shades-reeks. De oordelen waren over het algemeen niet erg positief. Dus laten we zeggen dat onze verwachtingen daardoor ook niet al te hoog waren. Maar juist als je lage – of helemaal geen – verwachtingen hebt, kan het soms enorm meevallen.

Rode loper

Dat bleek ook nu zo te zijn. Nadat we onze entree maakten in The Cinemas op de rode loper, en op de foto gingen met twee gemaskerde mannen die voor de gelegenheid de hele avond met ontbloot bovenlijf rondliepen, werden we naar de achterste zaal geleid. Met een zakje M&M’s en een cappuccino nestelden we ons tevreden in de zachte bioscoopstoelen. Tussen zo’n 200 andere vrouwen.

FOTO STUDIO ROOTZZ

Algauw begon de film en hoewel ik Fifty Shades Darker niet eens heb gezien én de boeken niet heb gelezen, zat ik meteen in het verhaal. Hoofdpersonen Ana Steele en Christian Grey trouwen met elkaar en in het laatste deel van de trilogie is te zien hoe ze samen een toekomst proberen op te bouwen. Christian koopt een droomhuis middenin het bos en geheel tegen zijn plannen in, raakt Ana zwanger.

Actie en opwinding

Er zijn ook nog wat actiescènes doorheen gefietst. De oude baas van Ana wil namelijk revanche, omdat hij door haar schuld ontslagen is bij haar vorige werkgever. Maar hij blijkt ook iets te maken te hebben met het verleden van Mr. Grey himself. Van een aanval in de slaapkamer, tot het kidnappen van iemand die heel dichtbij het kersverse echtpaar staat; het komt allemaal aan de orde. En de ogenschijnlijk brave Ana blijkt in zulke situaties tot verrassend heftige dingen in staat te zijn, om zichzelf en haar naasten te redden.

FOTO RAMSAY SOEMANTA

Natuurlijk is ook de ‘play room’ nog van de partij. Net als de zweepjes, handboeien en andere attributen die de film zo opwindend moeten maken. Já, de recensenten hebben gelijk dat de cameramannen vakkundig de geslachtsdelen buiten beeld hebben gehouden. Maar het zou ook een beetje raar zijn om met z’n allen een potje ordinaire porno te gaan zitten kijken in een bioscoopzaal, niet waar? En nou ja, ik moet bekennen: de dikke trui die ik hier in de bioscoop altijd aan heb, ging halverwege de film toch echt uit! Misschien is het een idee dat kranten voortaan recensenten naar films sturen, die wél tot de doelgroep behoren?

Ik zou zeggen: meiden, ga gewoon lekker kijken. Have fun, enne… don’t miss the climax 😉

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *