En toen werd ik plots zelf drie keer geïnterviewd…

Zo schrijf je elke dag artikelen over anderen en zo word je in korte tijd opeens zelf drie keer geïnterviewd. Het leverde soms wat stress op om in mijn laatste weken voor vertrek tijd te maken voor de interviews en fotoshoots, maar het is stiekem wel heel leuk om dan nu de resultaten te zien. Benieuwd waar allemaal aandacht werd besteed aan mijn emigratie? Lees dan gauw verder!

VILLAMEDIA
De blog waarin ik aankondigde dat ik zou gaan emigreren naar Curaçao werd als een razende gelezen. Ik deelde het artikel bewust ook op Twitter en LinkedIn, waar ik een netwerk heb opgebouwd van collega-journalisten. En zo zie je maar weer wat social media je kunnen brengen, want op die manier kwam Linda Nab van Villamedia bij mij terecht. Ze wilde mijn overstap van de PZC naar het Antilliaans Dagblad graag bespreken op de carrièrepagina’s van het vakblad voor journalisten. Hartstikke leuk natuurlijk! Uiteindelijk is het stuk jammer genoeg alleen online verschenen, maar hé, ik vind het wel een hele toffe tekst geworden. Nieuwsgierig? Het resultaat vind je hier.

VIVACE
Niet veel later kreeg ik via Facebook een bericht van een oud-studiegenootje dat bij Vivace werkt. Ze wilde in het Zeeuwse lifestyle magazine graag aandacht te besteden aan mijn vertrek. Het zou een interview worden van een paar honderd woorden, maar uiteindelijk vond de redactie het zo’n leuk verhaal dat het artikel groter werd dan in eerste instantie de bedoeling was. En nu sta ik opeens op een volledige spread! Ik heb het resultaat helaas zelf niet op papier kunnen zien, maar gelukkig verschijnt het tijdschrift ook digitaal. Je kunt het artikel teruglezen via dit linkje – even door klikken naar pagina 86-87.

Foto: Tedje van Gils

OP ZOEK NAAR HET ECHTE ZEEUWSE MEISJE
Tijdens een van mijn laatste werkdagen bij de PZC belandde ik op een perslunch, waar het programma van een foodfestival bekend werd gemaakt. Toen ik zei dat ik niet meer bij de krant werkte op het moment dat het festival zou plaatsvinden, werd me natuurlijk gevraagd waarom dat zo was. Ik legde uit dat ik ging emigreren en zag de ogen van Rachelle Verhage meteen oplichten. “Dát is leuk voor mijn boek!”, zei ze enthousiast.

Rachelle heeft voor het boek ‘Het zoektocht naar het echte Zeeuwse meisje’ 22 Zeeuwse vrouwen geportretteerd. Met de interviews wil ze aantonen dat lang niet alle ‘Zeeuwse meisjes’ voldoen aan het stereotype: we zijn niet allemaal boerinnen, gaan niet allemaal iedere zondag naar de kerk en blijven niet allemaal voor eeuwig in onze geboorteplaats wonen. Omdat ik die vooroordelen ook regelmatig naar mijn hoofd geslingerd krijg, wilde ik daar met alle plezier aan meewerken. Rachelle interviewde me en Johan Katerberg maakte er een hele mooie foto bij. Het boek werd afgelopen vrijdag gepresenteerd. Voor meer informatie kun je terecht op zeeuwze.nl.

Fotografie Johan Katerberg

DROMENJAGER
Nu ik dit zo op een rijtje zie, ben ik blij dat ik aan al deze projecten heb meegewerkt. Niet zo zeer omdat ik graag in de belangstelling sta, maar vooral omdat ik hoop mensen met mijn verhaal te inspireren. Ik speelde al vier jaar met het idee in mijn hoofd om naar Curaçao te verhuizen. Maar steeds hield iets me tegen. De gedachte dat ik thuis alles achter me moest laten, werkte als een rem. Bovendien worden we in Nederland grootgebracht met het idee dat het belangrijk is om financiële zekerheid te hebben en carrière te maken. Mensen maakten me wijs dat emigreren naar een land als Curaçao dat op het spel kon zetten.

Maar doordat ik tijdens mijn reizen en voor mijn werk regelmatig mensen sprak die hun dromen wel gewoon achterna gingen, werd ik steeds enthousiaster. Iemand die duikinstructeur was geweest in Bali én Thailand én Australië, iemand die al anderhalf jaar de wereld rondreisde, iemand die op haar 24e een weeshuis opzette in Kenya. Dát zijn de inspirerende verhalen. En zijn die ervaringen in het leven niet veel waardevoller dan een dik maandsalaris? Ik besloot dat ik dat wel vond en ik dacht: als zij het kunnen, dan kan ik het ook. Soms moet je gewoon je hart volgen, al is het misschien met knikkende knietjes 😉

You may also like

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *