Aanvraag Sedula: je lokale identiteitskaart

Wanneer je de stempel van je VVR in je paspoort hebt laten zetten, kun je naar Kranshi om je echt te laten inschrijven als inwoner van Curaçao. Pas als je inschrijving is voldaan, kun je een afspraak maken om je Sedula aan te vragen. Je Sedula is hét bewijs dat je op het eiland woont. Je lokale identiteitskaart.

Inschrijving
Allereerst moet je dus voor je inschrijving naar Kranshi aan de Roodeweg 42 in Willemstad. De volgende documenten moet je meenemen:
– Je paspoort;
– Geboorteakte;
– Huwelijksakte of scheidingsakte (indien van toepassing);
– Bewijs van uitschrijving bij je vorige gemeente;
– Verklaring van rechtswege;
Voor je inschrijving heb je geen afspraak nodig. Je moet gewoon bij het loket aan de ingang vertellen waarvoor je komt en dan krijg je een nummertje.

Afspraak Sedula
Als je bent ingeschreven als inwoner van Curaçao, kun je direct een afspraak maken bij het vergunningenloket om je Sedula aan te vragen. Dit kan ter plekke in Kranshi, maar eventueel ook telefonisch (433 3123) of online. Het duurt vaak wel een aantal weken voor je hiervoor terecht kunt. Als het zo ver is, moet je aan de volgende dingen denken:
– Je paspoort;
– 15 gulden;
– Je haar en make-up (want er wordt ter plekke een pasfoto van je gemaakt!) 😉

Je Sedula komt zo de printer uit gerold, et voila, je bent inwoner van Curaçao. Pabien!

You may also like

2 reacties

  1. Geachte medewerker/ster,

    Ik heb een vraag sinds 26 juli ben ik officieel zover bekend in Nederland een bewoner van Curaçao alles is al omgezet automatisch naar mijn nieuwe adres hier op Curaçao. Nu is mijn vraag is het mogelijk dat u kunt na kijken voor mij of de inschrijving bij jullie ook correct in het systeem staat dit ivm dat ik mijn Sedula moet halen maar dit kan pas na inschrijving zover ik mee heb gekregen is alles rond ik moet namelijk voor medische redenen ook mijn Sedula hebben zonder Sedula kunnen ze mij hier niet helpen bij dokter, ziekenhuis en bloedafname. Ik hoop snel iets van u te horen alvast vriendelijk bedankt

    Met vriendelijke groet Priscilla

    1. Hi Priscilla, ik ben geen medewerker van de Curaçaose overheid, gewoon een enthousiaste blogger die op het eiland heeft gewoond. Hopelijk kun je direct in contact komen met iemand daar! Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *