Een lokale bankrekening openen

Het is aan te raden om een bankrekening te openen op Curaçao. Dit scheelt je maandelijks in de kosten, want elke keer dat jij geld overmaakt naar een rekening op Curaçao, brengt je Nederlandse bank daar een bedrag van ongeveer tien euro voor in rekening. Hetzelfde gebeurt als je werkgever je salaris naar je Nederlandse bankrekening overmaakt of wanneer je geld uit de muur haalt. Zonde van het geld!

Een bankrekening openen op zich kost geen geld. Ik heb mijn rekening lopen bij MCB. Daar kon ik gewoon zonder afspraak binnenlopen en ik werd persoonlijk geholpen. Je moet er wel aan denken dat je een aantal documenten mee moet nemen. Let op! Uitgeprint, want het is niet toegestaan om je telefoon te gebruiken in het kantoorgebouw. Je het volgende nodig:
– Paspoort
– VVR (mij is het overigens gelukt zonder)
– Een werkgeversverklaring
– Evt. een solvabiliteitsverklaring van je bank in Nederland

Ik kon mijn pinpas al na één werkdag ophalen. Ik betaal maandelijks een paar gulden voor de rekening en heb ‘online banking’ (ook via een app) zodat ik op mijn telefoon mijn saldo kan checken. Handy!

You may also like

10 reacties

 1. Ik ben Mv Koswal Ligia geboren op 28 nov 1949 op Curacao. Ik wil heel graag een US doller rekening openen. Ik woon in Nederland maar heb plannen om daar te komen wonen.
  ik krijg pensioen en Aow.
  Kunt U mij vertellen als ik dat persoonlijk moet komen doen .of kan het via het internet.
  Ik ben alleen
  In afwachting op Uw schrijven kijk ik.met vertrouwen naar Uw antwoord
  Mvg
  .

  1. Bon dia! Wat bedoelt u precies met een US dollar rekening? Ik heb een bankrekening geopend bij MCB op Curaçao. Dat was overigens gewoon in guldens, maar die staat gelijk aan de dollar, dus misschien is dat een antwoord op uw vraag? Een rekening afsluiten of opzeggen kan niet online. MCB heeft wel een kantoor in Amsterdam, u zou eens kunnen navragen of ze u daar kunnen helpen! Hier kunt u het adres en telefoonnummer vinden: https://www.mcb-bank.com/contact

 2. Hi Elodie,
  We wonen in Nederland en hebben een villa gekocht in Curaçao. We moeten geregeld geld overmaken naar Aqualectra etc. Dat brengt idd veel bankkosten met zich mee. Kunnen wij, als Nederlandse inwoners een bankrekening open bij MCB?
  Alvast bedankt.
  gr. sylvia

  1. Hi Sylvia, goede vraag. Volgens mij had ik mijn bankrekening al geopend vóórdat mijn Verklaring van Rechtswege was goedgekeurd. Dus ik zou denken dat dit gewoon moet kunnen. Wel hielp het in mijn geval dat ik een verklaring mee had van mijn werkgever én van de Rabobank – iets dat bevestigt dat ik met geld om kan gaan. Maar dit is zo’n specifieke vraag dat ik toch even zou informeren bij MCB zelf. Er zit ook een kantoor in Amsterdam. Zie: https://www.mcb-bank.com/contact

   1. Hi Sylvia,
    Ik heb exact hetzelfde. Heb onlangs een huis aangekocht op Curacao en ik wil ook graag een rekening daar om de verbouwingskosten, parkfee, stroomrekening etc van te betalen. Bij MCB kun je alleen een rekening openen als je persoonlijk langskomt en ik zit in NL nu, dus dat is geen optie. Ook het servicekantoor in A’dam geeft aan dat je alleen op het eiland zelf een rekening kan openen. Heb jij al een andere bank gevonden waar je op afstand een rekening bij kan openen toevallig?

    Hoor het graag!

    1. Hè, wat vervelend. Ik was inderdaad al op het eiland toen ik de bankrekening wilde openen, dus voor mij was het geen probleem. Geef me zeker even een update wanneer je een oplossing hebt gevonden, dan kan ik de pagina verder aanvullen met info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *