Een lokale bankrekening openen

Het is aan te raden om een bankrekening te openen op Curaçao. Dit scheelt je maandelijks in de kosten, want elke keer dat jij geld overmaakt naar een rekening op Curaçao, brengt je Nederlandse bank daar een bedrag van ongeveer tien euro voor in rekening. Hetzelfde gebeurt als je werkgever je salaris naar je Nederlandse bankrekening overmaakt of wanneer je geld uit de muur haalt. Zonde van het geld!

Een bankrekening openen op zich kost geen geld. Ik heb mijn rekening lopen bij MCB. Daar kon ik gewoon zonder afspraak binnenlopen en ik werd persoonlijk geholpen. Je moet er wel aan denken dat je een aantal documenten mee moet nemen. Let op! Uitgeprint, want het is niet toegestaan om je telefoon te gebruiken in het kantoorgebouw. Je het volgende nodig:
– Paspoort
– VVR (mij is het overigens gelukt zonder)
– Een werkgeversverklaring
– Evt. een solvabiliteitsverklaring van je bank in Nederland

Ik kon mijn pinpas al na één werkdag ophalen. Ik betaal maandelijks een paar gulden voor de rekening en heb ‘online banking’ (ook via een app) zodat ik op mijn telefoon mijn saldo kan checken. Handy!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *