Elo in Tokyo – Ishigaki, ingewanden en ingewikkelde poses

Deze week at ik ingewanden in een lokaal restaurant, worstelde ik mezelf in allerlei ingewikkelde poses tijdens mijn pilatesdebuut en vloog ik samen met mijn vriend naar Ishigaki; de tropische verrassing van Japan. Wat ik daar allemaal van vond en wat ik verder nog deed? Dat lees je in dit nieuwe weekoverzicht!

MAANDAG
Ik begon deze week goed met een gezonde maaltijd. Mijn vriend en ik hadden bij zijn kantoor in Akasuka afgesproken, om van daaruit een plekje te zoeken waar we konden lunchen. Aangezien groenten niet bepaald oververtegenwoordigd zijn in de Japanse keuken, wilden we voor de verandering eens een vitaminerijke maaltijd scoren. En zoals jullie kunnen zien, is dat met deze salade aardig gelukt!

Op de terugweg naar huis wipte ik binnen bij de Family Mart voor een caffe latte, zodat ik daarna weer productief aan het werk kon. Ik ben druk met de acquisitie en het maken van plannen voor het nieuwe jaar. Mijn doel is om wat meer zekerheid voor mezelf in te bouwen en opdrachten te vinden die nóg beter bij mij passen dan degene die ik het afgelopen jaar al heb kunnen doen. Best een uitdaging dus!

DINSDAG
Dinsdag werkte ik de hele dag thuis. Op mijn bezoekje aan de supermarkt om de hoek na, heb ik op zulke dagen best weinig beweging. Dus besloot ik ‘s avonds mijn debuut te maken bij de pilatesles. Ik had oprecht geen idee wat me te wachten stond, maar het bleek een soort yoga te zijn waarbij je allerlei ingewikkelde poses moet aannemen. En verrassend genoeg was dat best wel inspannend.

Om naast dat uurtje rekken en strekken nog even lekker te zweten, ben ik na pilates nog even de loopband op gegaan om vijf kilometer hard te lopen. Ik had de gemiddelde snelheid iets lager gezet dan ik normaal doe, in de hoop dat ik het dan beter volhield. En dat werkte! Dus dat moet ik maar eens vaker doen om mijn conditie langzaamaan terug op te bouwen.

WOENSDAG
Zo gezond als ik de week begon, zo ongezond brak ik hem door midden. Haha! Mijn vriend kwam ‘s middags thuiswerken en had een gesneden brood meegenomen, zodat we nog eens lekker Hollands konden lunchen. Met hagelslag en pindakaas!

Oké, op de hagelslag na viel dat nog best mee. Het werd pas echt ongezond toen we ‘s avonds geen zin hadden om buiten de deur te eten en met een pizza op de bank belandden voor een paar afleveringen La Casa de Papel. Woops! Maar dat moet ook wel eens kunnen, toch?

DONDERDAG
In de hoop van de droge baal stro op mijn hoofd prachtige glanzende lokken te maken, besloot ik donderdag te beginnen met een haarmasker. Voor ‘droog en beschadigd haar’ wordt altijd aangeraden om zo’n masker wat langer in te laten werken, dus ik zat braaf 1,5 uur lang met mijn natte haren in een knot achter de laptop te werken. Little did I know dat ik de rest van de dag met een extreem vettig kapsel zou rondlopen, haha. Dat bleek dus iets te veel van het goede!

Ach, dat was nog wel het minste waar ik me druk over maakte die avond. Want we werden door mijn vriend zijn expatfriends meegesleurd naar een lokaal restaurant om organen te gaan eten. Ja, echt, de ingewanden van varkens, koeien en weet ik veel van wat nog meer. Ik heb braaf alles geprobeerd en kan niet eens zeggen dat ik de smaak heel vies vond, maar ik walgde wel een beetje van de gekke structuren, haha!

VRIJDAG
Vrijdag begonnen we al vroeg aan het weekend, want we hadden een tripje Ishigaki op de planning staan. Dit is een eiland ten zuiden van Japan met een tropisch klimaat dat behoort tot de prefectuur Okinawa. Vanuit Tokyo is het ongeveer drie uur vliegen en we hadden tijdens onze vlucht uitzicht op Mount Fuji. Als je goed kijkt op de foto, zie je de top van de berg tussen de wolken uitsteken… Gaaf, hè?

We landden halverwege de middag en genoten nog even van het zonnetje met een cocktail in de hand, om vervolgens op zijn Koreaans te barbecueën en uiteindelijk tussen de locals te belanden bij een hele toffe jazz bar. Het leek wel alsof ze nog nooit toeristen hadden gezien, zo nieuwsgierig waren ze. En ondanks dat ze amper een woord Engels spraken, probeerden ze toch een praatje te maken. Echt heel erg leuk!

ZATERDAG
Zaterdag huurden we een auto om de mooiste plekjes van het eiland te ontdekken. In Japan rijden de auto’s links, maar omdat we een automaat hadden was ik daar gelukkig al vrij snel aan gewend. We bezochten een observatieplatform met prachtig uitzicht, stopten bij de vuurtoren, lunchten aan zee, deden twee mooie stranden aan en eindigden bij Kabira Bay; een baaitje dat mij heel erg deed denken aan Koh Phi Phi in Thailand. Daarna vonden we het hoog tijd voor een borrel met de zon op onze snoet!

ZONDAG

In eerste instantie hadden we bedacht om ‘s zondags te gaan hiken door de jungle van een van de buureilanden, maar eigenlijk beviel het ons wel om het wat rustiger aan te doen. Het voelde echt alsof we dit weekend even ontsnapten aan de drukte van Tokyo. Daarom huurden we de auto een dagje langer, zodat we precies konden doen waar we zin in hadden.

We begonnen met een kleine hike naar de top van Mount Mape, reden vervolgens naar de Yonehara Palm Grove (een bos van palmbomen) en installeerden ons daarna op Sukuji Beach om daar de rest van de middag te blijven hangen. We hadden het strand bijna helemaal voor ons alleen. Echt geweldig! Zo kan ik weer fris aan de nieuwe week beginnen!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *