Elo in Tokyo – aardbeving, ambassade en Akihabara

Deze week maakte ik voor het eerst een aardbeving mee, bracht ik een bezoekje aan de Nederlandse ambassade en ontdekte ik weer een heleboel nieuwe plekken in Tokyo. Zoals Shinjuku en Akihabara, twee wijken die helemaal in het teken staan van cosplay, spelhallen en de grootste licht- en reclameborden. Oh, en we boekten onze vakantie voor 2020 naar een wel heel gave plek! Lezen jullie mee?

MAANDAG
Maandag waren we nog in Kyoto, waar we een lang weekend doorbrachten. We maakten op onze laatste dag in de stad een mooie wandeling door de traditionele wijk Gion. Langs Yasaka Street – de straat met de grote pagode en bergen op de achtergrond – en Maruyama Park om uiteindelijk te eindigen bij de Nishiki Market, een foodmarket met allerlei lokale snacks en gerechten. Zoals inktvis op een stokje bijvoorbeeld. Daar durfde ik me overigens niet aan te wagen. Maar ik smikkelde wel van een lekkere scampi tempura en een kaashapje!

DINSDAG
Dinsdag begon het echte leven weer en werkten we allebei weer gewoon vanuit Tokyo. Ik merk dat mijn werkweken iets langzamer op gang komen door het tijdsverschil; mijn klanten mailen vaak pas dinsdag hun briefings en dat betekent dat ik er hier pas ‘s woensdags mee aan de slag kan. Maar daar besloot ik dankbaar gebruik van te maken: door mijn zakelijke website te verbeteren en mijn highlights op Instagram opnieuw in te richten. Nu zijn al mijn Stories per reis terug te kijken en op specifieke thema’s zoals sporten, dansen en lezen.

Terwijl ik daaraan bezig was, begon het hele gebouw – en vooral onze kleine kunstkerstboom – opeens te trillen. Ik dacht heel even dat het buiten zó hard waaide dat ik dat tot binnen kon voelen, maar toen wees mijn vriend me erop dat er een aardbeving was geweest. Eentje van 4.6 op de schaal van Richter, dus dat stelde gelukkig niet zo heel veel voor, maar het was toch even gek. ‘s Avonds maakte moeder natuur het weer goed met een mooie zonsondergang tussen de torens door!

WOENSDAG
De volgende dag had ik een productieve dag. Ik legde de laatste hand aan de webteksten van een nieuwe start-up, belde met een potentiële nieuwe klant en schreef een blog over de bijzondere gebruiken bij een restaurantbezoek in Japan – waar ik heel veel leuke reacties op heb gekregen!

Daarna was het tijd voor een datenight. Ik meette mijn vriend in Roppongi om samen ramen te gaan eten en vervolgens naar Tokyo Midtown te gaan voor de Christmas Illumination. In december worden hier overal lichtjes opgehangen en dat zijn dan niet zomaar wat lichtjes. Nee, het zijn op sommige plekken echt heuse lichtshows met veel beweging en muziek. Heel erg tof om te zien!

DONDERDAG
Donderdag was het vijf december en dat betekende natuurlijk: tijd voor Sinterklaas! Als verrassing had ik daarom een chocoladeletter in de schoen van mijn vriend gedaan en een gedicht geschreven met wat ‘cadeautjes’ – die vooral bedoeld waren voor de lol. Gewoon omdat ik dat leuk vind, haha.

We werkten overdag allebei thuis en vertrokken na etenstijd naar de Nederlandse ambassade, waar een netwerkevent was georganiseerd voor Young Professionals. Een spreker van DSM ging in op de vraag of duurzaamheid schaalbaar is en daarna was er tijd om wat te socializen. De lezing viel eerlijk gezegd een klein beetje tegen, omdat het vooral ging over het brede verhaal van het bedrijf en er niet echt de diepte in werd gegaan. Maar verrassend genoeg was het netwerken nadien nog wel gezellig met allemaal mensen van verschillende nationaliteiten. En, niet onbelangrijk, er waren chocoladepepernoten!

VRIJDAG
Na nog een laatste werkdag, was het vrijdagavond tijd voor een welverdiend weekend! We besloten naar de overweldigende wijk Shinjuku te gaan om daar even wat rond te snuffelen en vervolgens ‘shabu shabu’ te eten. Het concept van deze culinaire beleving is dat je een schaal met hete bouillon krijgt, waarin je dungesneden stukken vlees en groenten kunt garen. Om ze vervolgens met allerlei sausjes en kruiden op te eten. Woeeh, dat was lekker! Zo legden we meteen een goede bodem voor de rest van de avond en dat kwam goed uit, want we gingen met wat vrienden op stap!

ZATERDAG
Ik hoef jullie vast niet te vertellen hoe gezellig die stapavond was, als ik zeg dat we zaterdag de hele dag thuis zijn gebleven, toch? Haha! We waren zo lekker brak dat we de hele dag La Casa de Papel hebben gebingewatcht. Maar daar bleef het niet bij. Tussendoor maakten we namelijk tijd om onze vakantie voor 2020 te boeken. Het prijsalarm van Skyscanner had ons op een hele goede ticketdeal gewezen en die konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Ohhhh, ik kan het bijna niet geloven, maar we gaan dus naar Hawaï! Echt zo’n droombestemming!

Het lijkt trouwens misschien alsof ik heel vaak op vakantie ga, maar het afgelopen jaar heb ik alleen de ene week naar Florida en de twee weken naar Portugal écht vakantie genomen. Verder heb ik op afstand steeds gewoon gewerkt. En al doen we ook een heleboel leuke dingen nu, voelt het hier in Japan toch niet echt als vakantie. Ik ben hier echt voor mijn vriend en ik geniet zeker van onze weekendtrips, maar we leven hier gek genoeg toch best een normaal leven waarin er elke dag gewerkt wordt, haha. Dat wilde ik toch maar even gezegd hebben.

ZONDAG
Zondag waren we weer helemaal bijgeslapen en fit om op pad te gaan. En het was stralend herfstweer, dus we maakten een grote wandeling langs allerlei plekjes die ik nog niet gezien had. Te beginnen bij de Tokyo Tower, waarbij de maker zich zoals jullie wel kunnen zien zich behoorlijk heeft laten inspireren door de Eiffeltoren. Vanuit daar wandelden we verder naar het WTC, dat een observatory deck heeft met 360 graden uitzicht over de stad. Dit leek me heel erg tof, maar ik vond het toch een beetje een anti-climax dat het binnen was. Ik hoopte echt bovenop dat gebouw te staan, net als bij Rockefeller Center in New York. Maar enfin, het was wel mooi.

We legden vervolgens een stukje met de metro af, richting het Imperial Palace en liepen vanaf daar naar Akihabara. Een wijk waar ‘gek, gekker, gekst’ het motto lijkt te zijn. Mensen lopen hier verkleed op straat, rammen op de spelkasten alsof hun leven er vanaf hangt en in de vele animewinkels worden de mafste dingen verkocht. Echt zo’n andere wereld!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *