Elo doet – zon, zee, Zeeland

Wat een heerlijk weer was het afgelopen week! Daar heb ik als tropenmeisje natuurlijk met volle teugen van genoten. Gewoon in de tuin, aan de kust en tijdens Concert at Sea, waar ik voor de PZC twee dagen lang mocht rondlopen om de bezoekers en artiesten het hemd van het lijf te vragen. Kijken jullie gezellig mee naar weer een nieuwe week?

MAANDAG
Als het mooi weer is en je moet de hele dag werken, dan kun je maar beter beginnen met een lekker ontbijtje in de tuin, dacht ik zo. En dat deed ik maandag met mijn koffie in een mok waarvan de opdruk bijna niet toepasselijker kan: ‘dushi fucking bida’, wat is het leven toch verdomde mooi 😉

‘s Avonds at ik, zoals een echte Zeeuw in de zomer betaamt, mosselen. Of beter gezegd ‘mossels’. Op de valreep nog van de hangcultuur, maar ze waren heerlijk!

DINSDAG
De volgende ochtend werkte ik thuis. En dat is zo dicht bij de grens, dat het ons wel een strak plan leek om even een broodje te gaan eten in België. Belegd met préparé natuurlijk, de Vlaamse variant van filet americain, maar dan lekkerder!

Aan het einde van de middag kwam Tedje naar mij toe. Die had spontaan besloten dat ze wel een mooie zomerdag wilde doorbrengen aan de Zeeuwse kust. Daar kon natuurlijk voor gezorgd worden. En we begonnen meteen al goed door ‘s avonds alvast een drankje te doen bij BAR GOED, aan de Westerschelde. Heerlijk zo’n zomerse avond!

WOENSDAG
Woensdag beloofde met een temperatuur van 34 graden de warmste dag van de week te worden, dus gingen we gewapend met mijn nieuwe zonnebrandcrème van Eucerin naar het strand. Maar de weersvoorspellingen waren opeens compleet gedraaid; het was hartstikke bewolkt en slechts 19 graden aan de kust. Gelukkig hadden we genoeg uithoudingsvermogen om de hele dag te blijven hangen. Want rond een uurtje of vier trok het dikke wolkenpak opeens helemaal weg. Zo konden we nog even lekker van de zon genieten bij Beachhouse 25.

En nee, helaas (of beter gezegd: gelukkig) is het niet zo dat ik zomaar een dag vrij kan nemen middenin de week. Ik heb ‘s ochtends en ‘s avonds gewoon nog wat uurtjes gewerkt om alles rond te krijgen! Met alle liefde en plezier hoor, dat dan weer wel.

DONDERDAG

Ook donderdag moest er weer keihard gewerkt worden. Mijn vader pikte me na een productieve ochtend met de cabrio op en toen we na een ritje door de polder thuis kwamen, ging ik er meteen zelf met de auto vandoor. Ik had namelijk een afspraak voor de krant bij een hele toffe graffitimuur in de haven van Antwerpen. Waarom ik daar was lees je in de PZC van aanstaande dinsdag!

VRIJDAG
Het was nogal een race tegen de klok deze week, want ik had een hoop opdrachten en die wilde ik allemaal af hebben voor vrijdag. Ik was namelijk weer gevraagd voor één van mijn favoriete klusjes van het jaar: verslag doen van Concert at Sea. Een super gezellig festival op de Brouwersdam, waar ik voor de camera van de PZC de bezoekers en artiesten het hemd van het lijf mocht vragen. Op de tweede dag van het festival maakten we onder andere een item over de favorieten van het publiek, gingen we op zoek naar het lekkerste eten en interviewden we Jett Rebel.

ZATERDAG

Ook de volgende dag sjokte ik weer gezellig met de cameraman over het festivalterrein van Concert at Sea. Natúúrlijk maakten we een item over de hitte en zoals iedere dag een compilatie, maar ik mocht ook een biertje drinken met Douwe Bob en kreeg Paskal Jacobs en Bas Kennis van Blof nog even te spreken.

Tussen het harde werken door zocht ik af en toe even wat bekenden op die feest aan het vieren waren. Zoals Tedje bijvoorbeeld!

ZONDAG

Zondag was ik helemaal uitgeteld. Twee dagen van 11 tot 1 in de weer zijn is nogal een aanslag op je lijf en je innerlijke batterij, zullen we maar zeggen. Gelukkig scheen de zon nog lekker en had ik nieuw leesvoer. Kon ik mooi de hele middag chillen op een ligbedje achterin de tuin.

‘s Avonds wijdden we de nieuwe buitenkachel in. Ik vond het stiekem best wel al fris, dus trok gewoon ongegeneerd mijn dikke joggingbroek aan en mijn o-zo mooie kerstsokken.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *