Elo doet – Winkelen, wagens kijken en werk scoren

Een nieuwe week betekent natuurlijk ook weer een nieuwe blog waarin ik terugblik op alles wat ik de afgelopen week heb gedaan. En dat was nogal wat! Zo begon ik mijn zoektocht naar een nieuwe auto, scoorde ik een leuke nieuwe opdracht en reisde ik helemaal naar Groningen voor de verjaardag van Maaike. Lezen jullie gezellig mee?

MAANDAG

Mijn week begon voor de verandering eens lekker muzikaal, omdat ik spontaan zin had om piano te spelen. Dat was lang geleden! Als kind heb ik negen jaar les gehad, maar de afgelopen negen jaar heb ik de toetsen amper nog aangeraakt. Ik moest er dus ook wel even in komen, maar uiteindelijk had ik het wel weer redelijk in de vingers. Typisch gevalletje ‘zou ik vaker moeten doen’.

’s Middags ben ik met mijn vader naar Rotterdam gereden om een auto te bekijken die ik dacht te willen kopen. Maar eenmaal daar bleek er onder de motorkap van alles aan geknutseld te zijn, dus zag ik er toch maar van af. Kon ik mooi wel meteen in Rotterdam blijven en een bezoekje brengen aan foodtruck festival Rrrollend. En dat was rrretegezellig!

DINSDAG
De volgende dag had ik een afspraak in Oud-Gastel of all places. Een bedrijf daar had mij benaderd of ik voor hen zou willen schrijven. Of ik de ondernemersverhalen van hun klanten wilde optekenen en interviews wilde houden met hun personeel. Daar had ik wel oren naar, want interviewen vind ik nog altijd één van de leukste dingen om te doen! Even kennismaken dus en bespreken hoe we de samenwerking vorm zouden geven.

In de middag was het echt nodig om te gaan typen. Na zo’n vrije maandag en een ochtend op pad te zijn, liep ik voor mijn gevoel behoorlijk achter op de planning. Tijd om wat werk in te halen!

WOENSDAG
Om diezelfde reden heb ik ook woensdag de hele dag achter de laptop gezeten. Koffie paraat, muziekje op en schrijven maar!

’s Avonds hadden we echt geen zin meer om te koken, dus bestelden we lekker sushi. Hmmm!

DONDERDAG
Ook donderdag werkte ik weer lekker thuis. Een grote opdracht werd uitgesteld naar volgende week, dus dat gaf me weer even wat ademruimte. Maar daar kwamen onverwachts een heleboel andere briefings voor in de plaats. Ach, eigenlijk vond ik dat ook wel fijn hoor. Ik heb liever iets om handen dan dat ik hele dagen zit te wachten tot ik weer eens aan de slag kan.

Na een healthy lunch ben ik boodschappen gaan doen voor het avondeten en toen zag ik een oud koppel zo schattig hand in hand over straat lopen, dat ik er wel even een foto van móest maken. Zo wil je samen oud worden, toch?!

VRIJDAG
Voor mijn weekend kon beginnen, werden mijn kennis en kunde nog even behoorlijk op de proef gesteld. Eén van mijn opdrachtgevers had me gevraagd om een persbericht te schrijven over een onderzoek dat hij had laten uitvoeren. Maar omdat de resultaten niet goed waren gefilterd, moest ik zelf nog met de cijfers aan de haal. Haha, zo had ik na al die jaren toch nog eens wat aan de wiskunde- en economielessen van de middelbare school!

’s Avonds stond er een housewarming op het programma. En hoe koel je je bier als je koelkast te klein is? The Curaçao way natuurlijk! In een koelbox vol met ijsblokjes! 😉

ZATERDAG
Wakker of niet: zaterdag moest en zou ik naar Groningen gaan. Maaike was jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden. Dus stapte ik op de trein voor een rit van ruim drie uur. Tja, je moet wat over hebben om je vriendinnen te blijven zien, hè? Dat was op Curaçao toch een stukje makkelijker toen we nog bij elkaar om de hoek woonden, haha!

Gelukkig was het wel heel erg leuk om haar en haar hele familie na zo lang weer te zien. Er was taart (veel taart), er was lekker eten en uiteindelijk werd zelfs de karaokeset uit de kast gehaald. Hilarisch!

ZONDAG
Als je dan voor het eerst van je leven in Groningen bent, dan wil je natuurlijk ook Groningen Stad even zien. En dat is dan ook precies wat we zondag hebben gedaan. We hebben lekker geluncht, gewinkeld, en uiteindelijk gezellig samen gegeten op een terrasje op de Grote Markt. Daarbij mocht een ‘eierbal’ schijnbaar niet ontbreken; een soort bitterbal met een kerrieprutje en een gekookt ei erin. Typisch Gronings en best lekker!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *