Elo doet – voetballen, verslaggeven en Vestrocken

Mijn eerste week terug in Nederland was meteen al een hele leuke! Zo mocht ik weer aan de slag voor mijn oude krantje PZC, deed ik met Hemelvaartsdag mee aan een voetbaltoernooi en vertoefde ik twee dagen lang op het festivalterrein van Vestrock. Genieten met de hoofdletter G!

MAANDAG

Ik begon deze week lekker rustig door een dagje thuis te werken. Na 6,5 week in cafés, restaurants en hostels in Indonesië, eindelijk weer eens orde en structuur, een stabiele Wi-Fi-verbinding en rustige werkomgeving. En dat kon ik goed gebruiken, want ik had een behoorlijke to do-list af te werken!

Toen ik ’s avonds languit op de bank lag, trok ik de conclusie dat het programma-aanbod op tv behoorlijk treurig is geworden. Dus besloot ik maar gewoon een muziekje op te zetten en een boek te lezen. Best eens fijn zo’n offline avond!

DINSDAG
Dinsdag werd ik opeens gebeld door de PZC, of ik tijd had voor een spoedklusje. Frans Bauer zou zaterdag een gratis concert geven in de basiliek van Hulst en daar waren 200 cliënten van ZorgSaam voor uitgenodigd. Ik mocht voor de krant één van de gelukkigen interviewen; een man van 88 jaar die al emotioneel werd bij het idee dat hij zijn grote idool eindelijk weer eens live zou zien. Fantastisch!

Na het eten reed ik naar Terneuzen om bij te kletsen met Maiten. Gewoon voor de gezelligheid én om te kijken wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen op het gebied van werk. Zij als graphic designer, ik als tekstschrijver. En dat is best een hoop, denken wij. Dus als het een beetje meezit, volgen er nog meer van die gezellige meetings met de kat op schoot!

WOENSDAG

De volgende ochtend stond het interview met de bejaarde Frans Bauer-fan al in de krant. Kon ik eindelijk weer eens wakker worden met een artikel van mijn hand. Hoe leuk is dat?!

’s Ochtends heb ik nog wat gewerkt en aan het einde van de middag ben ik naar mijn tante gereden. Ik mocht met de cabrio van mijn vader en het zonnetje scheen, dus dat was natuurlijk één groot feest met het dak eraf (see what I did there? Ghehe). Cruisen door de polder!

DONDERDAG
Het weekend begon al vroeg vanwege Hemelvaart en het begon vooral ook heel gezellig met een wijkentoernooi in het dorp naast het mijne. Lekker een hele dag buiten voetballen, biertjes drinken en barbecueën. Ondanks dat het nog niet zo heel warm was, was het stiekem al best wel zonnig. En dat heb ik geweten! Toen ik thuis in de spiegel keek, zag ik dat mijn gezicht behoorlijk verbrand was. Haha, ik leek wel zo’n blozende emoticon!

VRIJDAG

Vrijdag moest ik nog even een paar artikelen schrijven, voordat ik naar mijn favoriete festival van het jaar kon gaan: Vestrock! Een boutique festival op het schiereiland in de buitenvest van Hulst, waar ik al vanaf jaar één bij betrokken ben als vrijwilliger. En dit jaar hoefde ik voor de verandering eens niet achter de bar te staan, maar was ik uitgenodigd als #influencer. Dat was natuurlijk helemaal mooi, want ik was hoe dan ook wel gegaan. Vestrock is namelijk voor mij altijd één grote reünie met vrienden en bekenden van de middelbare school. En dat dan ook nog eens met leuke artiesten als de Kraaien, Bizzey en King Kong Company!

ZATERDAG
Zaterdag waren de sfeer en de line-up nog beter. Het was echt heerlijk zomers weer en alle kaarten waren uitverkocht, dus er liepen nóg meer bekenden rond dan een dag eerder. En ik durf het bijna niet te zeggen, maar één van de hoogtepunten op het podium was toch echt Frans Bauer. Hij kreeg 10.000 man in de feeststemming; zingen, zwaaien en massaal de polonaise dansen. Ge-wel-dig! Ook Mental Theo en Nervo waren ’s avonds echt top! Dus ja, ik heb weer genoten.

ZONDAG
Zondag was een lekker luie dag. Normaal ga ik nog wel naar Vestrock Junior, maar vanwege wat afspraken begin deze week besloot ik maar eens verstandig te doen en de laatste dag (voor de kids) te skippen. Zo kon ik mijn stembanden en energie nog een beetje sparen. En het was ruim dertig graden, dus een prima dagje om in de tuin te relaxen, wat wasjes te draaien en op te laden voor de nieuwe week.

In de tuin vond ik trouwens nog een heel leuk pakketje. Ik was afgelopen week één van de winnaars van een Pretty Productive-pakket. Met een planner, een notitieboekje, een pen en een heel tof canvas-tasje (die niet op de foto staat). Lucky me!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *