Elo doet – Vietnamees, vers papier en vakantie vieren

Een kort weekje vanwege de vakantie, maar nog wel een hele fijne. Waarin ik lekker uiteten ging met mijn tante, een middagje doorbracht in Antwerpen en gezond kookte met kliekjes. Zodat de koelkast leeg was voor we naar Portugal vlogen om daar lekker twee weken te vertoeven. Voorlopig het laatste weekoverzicht waarin jullie mogen meegluren!

MAANDAG

Het begint me op te vallen dat ik bijna elke week begin met een dagje thuiswerken, haha. Ik vind dat ook altijd heel fijn om mijn mail bij te werken, een planning te maken en alvast een begin te maken aan wat terugkerende schrijfopdrachten. Afgelopen maandag deed ik dat onder het genot van een paar stukken sappige galiameloen.

Aan het einde van de middag ging ik gezellig op bezoek bij mijn tante in Terneuzen. We aten eerst thuis een taartje en zijn daarna bij Café de Griete in Zaamslag op terras gaan zitten, omdat we geen zin hadden om te koken. Ik was hier nog nooit geweest, maar het is een heel leuk plekje middenin de polder net achter de dijk aan de Westerschelde. En het was sowieso al fijn om er weer eens samen op uit te gaan!

DINSDAG

Dinsdag moest ik voor een rubriek in de PZC op pad naar Antwerpen om een verhaal te schrijven over de populaire deelfietsen. Ik trok wat Antwerpenaren en toeristen aan hun mouw over het hoe en waarom ze deze ‘stadsvelo’ gebruiken en het resultaat daarvan kun je dinsdag lezen in de krant! Omdat ik toch al in Antwerpen was, leek het me wel gezellig om te meeten met Sanne. Dus voor ik weer naar huis reed, lunchten we nog even samen bij de Wasbar.

Nadat ik het artikel had uitgewerkt, was het tijd voor mijn administratie. Blegh, niet mijn favoriete werkje. Maar als je daardoor alle bedragen die je hebt vooruitbetaald weer kunt terugvragen aan je opdrachtgevers en de Belastingdienst, is dat het altijd weer waard. Na nog een bezoekje aan de kapper was het tijd om mijn koffer in te pakken voor de vakantie, zodat ik die avond al naar Rotterdam kon rijden!

WOENSDAG

De volgende dag werkte ik thuis om nog wat rubrieken die tijdens mijn vakantie doorlopen, af te maken en door te sturen naar onder andere de krant.

‘s Avonds kwamen mijn ouders gezellig naar Rotterdam, omdat ze een paar dagen in het noorden waren geweest en wel nieuwsgierig waren naar waar ik tegenwoordig steeds uithang. Konden ze op weg terug naar huis mooi even een tussenstop houden. We deden eerst een borrel thuis en zijn daarna naar het Vietnamese restaurant Little V gegaan om een hapje te eten. Jammie!

DONDERDAG

Donderdag vond ik in de kast nog twee nieuwe schriftjes, die ik pas had gekocht maar alweer bijna was vergeten. Wiehoe, daar kan mijn schrijvershart zo blij van worden, haha. Vers papier!

Met de vakantie in het vooruitzicht, hadden we zin om gezond te eten én de koelkast moest leeg. Dus googelde ik naar recepten waarbij we appel, brie én spekjes konden combineren. En tadaaa, een heerlijke frisse salade van alle kliekjes was het resultaat. Best goed te eten!

VRIJDAG
De volgende dag konden we lekker uitslapen. Onze koffers waren gepakt, het werk dat gedaan moest worden was af en we waren dus helemaal klaar voor vertrek! We vlogen vanaf Rotterdam The Hague Airport, een klein vliegveld, maar lekker dichtbij en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. We moesten alleen even overstappen van de bus naar de metro en kwamen toen in een dikke plensbui terecht. Haha, dan is het zó’n fijn idee dat je richting de zon gaat!

Ik ga lekker niet laptoppen tijdens de vakantie, dus de reisblogs zien jullie later wel verschijnen! Toedels 😉

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *