Elo doet – lunchen, loeren en lopen

Deze week bracht ik een bezoekje aan mijn (oud-)collega’s bij de PZC, kocht ik eindelijk een nieuwe bril én ben ik voor het eerst in een half jaar weer gaan hardlopen. Wat ik verder nog deed, lees je – natuurlijk – in dit gloednieuwe weekoverzicht!

MAANDAG
Ik begon deze week weer met een dagje op kantoor bij Rijkswaterstaat. Ik maakte in de lift nog even ongegeneerd een selfie om vervolgens natuurlijk bloedserieus aan het werk te gaan! 😉

‘s Avonds maakte ik een pasta met mosselen. We hadden zondagavond mosselen op traditionele wijze gegeten, maar hadden er nog zoveel over dat ik het zonde vond om ze weg te gooien. Hartstikke lekker in een pasta met (heel veel) knoflook, verse rode peper en lente-ui. Tomaatje erbij en smullen maar!

DINSDAG
De volgende dag moest ik in Ritthem zijn om een foto te maken van iemand die ik pas had geïnterviewd voor DRV. Ik had nog een half uurtje tijd te doden tot mijn volgende afspraak, dus besloot mijn laptop er even bij te pakken en in de auto wat correctiewerk te doen.

Na dat half uur had ik bij de PZC in Vlissingen afgesproken met iemand van de AD Regiokranten voor een nieuw project. Het was voor het eerst dat ik weer op de redactie was sinds ik daar twee jaar geleden ben weggegaan. Super leuk om mijn (oud-)collega’s weer eens te zien en grappig om te merken dat die hele rit ernaartoe nog zó in mijn systeem zat!

WOENSDAG
Na zo veel afspraken stapelt het schrijfwerk altijd een beetje op. Dus werkte ik woensdag lekker thuis om een hele dag te tikken. Halverwege de middag kreeg ik opeens gezelschap van de poes, die zo graag geaaid wilde worden dat ze maar niet van mijn bureau af ging. Ik heb op een gegeven moment maar een handdoek naast mijn toetsenbord gelegd, zodat ze rustig en comfortabel bij me kon liggen. Kantoorpoezen zijn schijnbaar goed tegen de stress en zij had de aandacht die ze wou, dus zo was het een win-winsituatie!

‘s Avonds ben ik gezellig bij mijn oma wezen eten voor haar verjaardag. 81 werd ze! Wat een leeftijd, hè? Natuurlijk bleef ik nog even hangen voor een stukje taart. Lekker!

DONDERDAG
Ook donderdag werkte ik thuis. Aan nieuwe inspiratiepagina’s voor Jumbo. Zat ik opeens de hele dag te schrijven over kruidnoten en speculaas, haha! Ik kreeg spontaan trek van alle lekkere recepten die ik erbij moest zoeken. Hmmm!

En je kunt zeggen dat het nog niet helemaal het seizoen is om over zulke onderwerpen te schrijven, maar eerlijk: het was écht herfstweer. Wat een regen, zeg. Bah! Blij dat ik lekker op mijn slofjes binnen kon blijven!

VRIJDAG
Mijn weekend begon per ongeluk ietsje eerder dan de bedoeling was. Ik had vrijdagmiddag afgesproken met een vriendinnetje om te gaan lunchen in Hulst. Op onze oude werkplek, Bistrot En Passant. En omdat ik nog een hele waslijst had aan dingen die ik moest halen, zoeken, terugbrengen en laten repareren, besloot ik dat maar meteen allemaal te doen.

Na het eten liep ik onder andere ‘even’ binnen bij de Hans Anders in de hoop een nieuwe bril te vinden. Ik was daar oprecht al twee jaar naar op zoek, maar steeds als ik iets op mijn neus had staan, dacht ik ‘neh’. En ja hoor, dit keer was het in één keer raak. Ongelofelijk. Het was de eerste bril die ik pakte en het was meteen prijs. Ik heb geen foto dat ik hem op heb, dus die houden jullie nog van mij tegoed.

ZATERDAG
Ik had allemaal plannen voor het weekend, maar mijn nichtjes waren blijven logeren en ik vond het zo gezellig dat ik zaterdag lekker thuis ben gebleven. Knuffelen op de bank, knutselen en chillen.

Tussendoor moest ik helaas nog wel even tijd maken voor mijn administratie. Daar was ik vrijdag niet meer aan toegekomen en dat kon ik echt niet langer meer uitstellen. Gelukkig had ik een hele vrolijke assistente die het fantastisch vond om op mijn facturen de stiften, dus dat verzachtte de pijn.

‘s Avonds plofte ik uitgeteld op bed en kreeg ik gezelschap van de kat. Die lijkt me weer helemaal te hebben gevonden, haha. Heerlijk vind ik dat!

ZONDAG
Zondag had ik het geweldige idee om te gaan hardlopen in de ochtend. Ik had al bedacht dat ik een iets korter rondje zou doen, omdat het al een half jaar geleden was dat ik was gaan rennen. Maar ik had niet verwacht dat mijn conditie zó slecht zou zijn geworden, aiaiai. Dat wordt toch echt een tandje terug en weer opbouwen. Ik heb me dan ook voorgenomen om vanaf deze week weer braaf te gaan bootcampen!

‘s Avonds maakte ik per ongeluk een vegetarische pasta pesto. Normaal eet ik dit met kip, maar die was ik gewoon vergeten mee te nemen toen ik boodschappen ging doen. En eigenlijk heb ik het echt totaal niet gemist, met zo veel groenten, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas was het al lekker en voedzaam genoeg.

Oh ja, ik word deze week 25 en wil daarom 25 random vragen beantwoorden op mijn blog. Heb jij nog een vraag voor me? Laat ‘m hier achter in de comments!

You may also like

5 reacties

    1. Ja zeker! Morgen meer daarover. Je kunt me overigens ook volgen op Instagram als je meer updates wilt, haha. Daar deel ik namelijk nogal wat in Stories! @eloditnl

  1. Hoi Elodie, allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je 25e verjaardag! Masha pabien! Mijn vraag aan jou is de volgende. Ben je inmiddels weer helemaal gereïntegreerd?, of mis je Dushi Korsou nog wel eens…en zo ja wat staat er dan op één wat je het meest mist?

  2. Allereerst masha pabien! 🍾🥂🎉🎊🎈🇨🇼 25 jaar! Hopi aña mas di bida y salud! Nu mijn vraag. Ben je sinds je terug bent uit Dushi Korsou inmiddels helemaal weer gereïntegreerd?, of mis je je eilandje toch nog wel een beetje….en wat mis je dan het meeste? (Sorry…dit zijn gewoon meerdere vragen 😁).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *