Elo doet – kreukels, koken en kamperen

Deze week kampeerde ik middenin de natuur, raapte ik mijn eigen lunch van de bodem van de Oosterschelde en ploeterde ik door de modder in het Verdronken Land van Saefthinge. Maar ik had ook nog een paar ‘normale’ werkdagen, waarin ik mezelf overeind hield met een heleboel lekker eten. Ik vertel jullie er alles over in deze nieuwe blog!

MAANDAG
Ik had al sinds zaterdag zin in scampi’s, omdat die bij restaurant Eve in Tilburg zo lekker roken. Dus besloot ik dat er maandagavond – je raadt het niet – scampi’s op het menu stonden. Aan het einde van mijn thuiswerkdagje beende ik naar de supermarkt met mijn splinternieuwe ‘Om boodschappen’-tas van Zeeuwse shirts om alle benodigdheden in huis te halen. Ik ging voor een pasta scampi diabolique, wat volgens mij een Vlaamse term is voor scampi’s in licht pikante tomatenroomsaus, en dat is dus echt een favorietje van me. Ik had het alleen nog nooit zelf gemaakt. Dus zocht ik online een receptje op, gaf daar mijn eigen draai aan en tadaaa, een culinair hoogstandje stond op tafel!

DINSDAG
De volgende ochtend was het alweer feest, want we ontbeten lekker buiten de deur bij Lot&Daan in Rotterdam. ‘Pannenkoeken voor twee’ stond er op de kaart. Maar volgens mij hadden er gerust vier mensen van kunnen eten, haha, zó veel was het.

We werkten een paar uurtjes op locatie en zijn daarna thuis verder gegaan. Onder andere op de to-do-list: het schrijven van een persbericht. Eén van mijn klanten doet regelmatig enquêtes en onderzoeken en aan mij is het de taak om van de resultaten een interessant persbericht te schrijven dat de media oppikken. Een leuke uitdaging!

WOENSDAG
Mijn weekoverzicht begint zo langzamerhand wel weer een foodblog te worden, maar ja, eten is nou eenmaal vaak het hoogtepunt van mijn dag. Zeker als er op een dag bijna alleen maar gewerkt wordt. Woensdag maakte ik een heerlijke tosti van salami, kaas en cherrytomaatjes voor de lunch. Met natuurlijk een dotje curryketchup. Yum!

Via Barendrecht, waar ik een interview had, reed ik ‘s middags terug naar Zeeland. En daar was het alweer tijd voor een guilty pleasure: een hazelnoot praliné Magnum. Hmm, zo lekker!

DONDERDAG
Na een drukke dag met weer een interview op locatie en een aantal deadlines, pepte ik mezelf donderdagavond op om nog eens lekker op stap te gaan. In de zomer is het elke week latin dansavond bij the Lakehouse in Stekene, vlak bij mijn ouders. Ik had afgesproken met wat vriendinnetjes om daarheen te gaan. En terwijl we wat kletsten en dronken, piepte ik er af en toe even tussenuit om te gaan dansen. Salsa, bachata, kizoma… Héérlijk! Het was al van mijn laatste week op Curaçao geleden dat ik dat had gedaan, dus dat was echt dubbel en dwars genieten.

VRIJDAG
Gelukkig was ik erin geslaagd om donderdag alles af te maken wat ik af wou hebben deze week. Want ik had elke dag van het weekend iets op de planning voor mijn zomerrubriek in de PZC. Te beginnen met wildkamperen op één van de kampeerplaatsen van Staatsbosbeheer. Middenin een natuurgebied, aan het water, ergens in Westdorpe. En ja, dat was echt minstens zo idyllisch als dat het klinkt. Maar daar zullen jullie snel meer over lezen in het uitgebreide verslag in de krant!

ZATERDAG
Toen we de volgende dag de hele boel moesten opruimen in de regen, was het een tikkie minder idyllisch. Maar ach, ook dat had zijn charme wel weer. Ik voelde me alleen wel hartstikke smerig en niet erg uitgerust. En ik had wel weer een nieuwe activiteit op de planning staan. Ik moest namelijk naar de ‘overkant’ om mijn lunch van de bodem van de Oosterschelde te rapen. Op het menu stond onder andere een portie kreukels. Die proefde ik voor het eerst in mijn leven en wat ik daarvan vond, lees je ook binnenkort in de PZC!

ZONDAG
Net als alle voorgaande dagen, was ook zondag was voor mij geen rustdag dit weekend. Ik heb namelijk zo’n zeven kilometer gewandeld in het Verdronken Land van Saefthinge. Of nou ja, gewandeld. Door de modder geploeterd, kan ik beter zeggen. Ook dit was voor mijn zomerrubriek in de krant, maar één ding kan ik alvast verklappen: ik ben een keer lekker onderuit gegaan! Ik was op deze foto dan ook in de veronderstelling dat mijn billen helemaal onder de modder zaten. Maar dat bleek nogal mee te vallen, haha.

You may also like

2 reacties

  1. Leuke week weer! Ik wil zelf ook nog een keertje wild kamperen bij één van die paal plaatsen van Staatsbosbeheer, maar ik denk dat ik dan wel echt een fatsoenlijk toiletje ga missen, haha! Dat is wat me nog een beetje tegenhoud om het ook daadwerkelijk te gaan doen 🙊

    1. Haha, ik snap je helemaal. Mede daarom hebben we een klein beetje valsgespeeld, door gewoon lekker bij een restaurant in de buurt wat te gaan eten. Maar aan een wildplasje ontkom je niet, vrees ik, haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *