Elo doet – duiken, dansen en dineren

Deze week werkte ik een dagje in de ‘nieuwe’ bibliotheek van Tilburg, deed ik een heleboel leuke dingen met vriendinnen én is mijn zomerrubriek in de PZC van start gegaan, waarvoor ik ben wezen duiken en luchtballonvaren. Kortom: er valt weer een hoop bij te kletsen!

MAANDAG
Maandag begon ik met een interview in Bergen op Zoom. Omdat ik ‘s avonds met vriendinnetjes had afgesproken in Tilburg, besloot ik na mijn afspraak maar meteen die kant op te rijden. Ten eerste omdat dat me nog een retourtje Rotterdam bespaarde en ten tweede omdat ik al heel lang eens een dagje in de nieuwe bibliotheek van Tilburg wilde werken. Dus dat heb ik nu eindelijk gedaan! De LocHal, zoals de industriële bieb wordt genoemd, is één van de pronkstukken van de nieuwe spoorzone. En ik begrijp wel waarom!

Aan het einde van mijn werkdag ben ik naar Lonneke gegaan om met een groepje meiden lekker te barbecueën en gezellig bij te kletsen. Dat werd tijd, want we hadden elkaar allemaal alweer een paar maanden niet gezien!

DINSDAG
De volgende dag moest ik voor mijn nieuwe rubriek in de PZC gaan duiken. Dat deed ik bij een duikschool in Scharendijke. En hoewel het een introductieduik was, gingen we gewoon meteen het open water in. Om precies te zijn in het Grevelingenmeer. Zó gaaf om te doen! Ik kan er verder nog niet te veel over vertellen maar een uitgebreid verslag lezen jullie later deze week in de krant.

WOENSDAG
De eerste aflevering van mijn zomerrubriek stond woensdag in de krant. En wauw wat heb ik daar veel reacties op gekregen! Niet zo gek ook natuurlijk, aangezien er een mega grote actiefoto van mij bij stond, haha. De insteek van de rubriek is dat we tegenwoordig heel de wereld over reizen en lijken te vergeten wat voor gave dingen we ook gewoon in de buurt kunnen doen. Daarom ga ik deze zomer op avontuur in Zeeland. En voor het eerste artikel ben ik – zoals jullie vorige week al in mijn blog konden lezen – wezen kitesurfen.

Behalve dat er zo’n avontuurlijk stuk in de krant stond, was mijn dag verder relatief rustig. In die zin dat ik gewoon de hele dag thuis heb zitten werken. Met wel een heerlijke lunch tussendoor!

DONDERDAG Donderdag mocht ik weer op pad voor mijn rubriek. Dit keer maakte ik een luchtballonvaart in Zeeuws-Vlaanderen. Ik had het nog nooit gedaan en vond het zó gaaf! Ook hier ga ik nog niet al te veel over verklappen, want ik wil natuurlijk wel dat jullie mijn verslag in de krant gewoon gaan lezen.

VRIJDAG

Na een dag met heel veel deadlines en een mega to-do-list klapte ik vrijdag aan het begin van de avond de laptop dicht om weer naar Tilburg te rijden. Ik had met Mirte en Jolein afgesproken om samen op stap te gaan. We begonnen bij de nieuwe rooftopbar Doloris en verkasten daarna naar Café Bakker voor een speciaalbiertje op terras, tot het laat genoeg was om echt ergens te gaan dansen. En voordat we het in de gaten hadden, werd het alweer licht buiten. Haha oeps, dat was wel erg gezellig!

ZATERDAG
De volgende dag voelde ik me helaas iets minder fris en fruitig, máár toch heb ik een hele leuke dag gehad. Ik had afgesproken met vriendinnetjes van de studie journalistiek, die ik al sinds mijn vertrek naar Curaçao niet meer had gezien. Dus er viel een hoop bij te praten over alles wat er in die twee jaar in onze levens was gebeurd.

Dat deden we in eerste instantie onder het genot van een stukje taart bij één van de meiden thuis. En daarna zijn we naar restaurant Eve gegaan. Een relatief nieuw restaurant dat ook in de spoorzone van Tilburg zit (ja jongens, dit is opeens echt de place to be geworden, haha), waar we heerlijk hebben gegeten.

ZONDAG
Ik had de week niet beter kunnen afsluiten dan ik afgelopen zondag heb gedaan. Nadat we heerlijk hadden uitgeslapen en ik nog even een artikel heb geschreven waar ik vrijdag niet aan toe was gekomen, zijn we Rotterdam in gegaan om te lunchen. Ik was toe aan wat vitaminen, dus namen we een pokébowl bij The Poké Box. Ik ging voor de signature box met zalm, avocado, edamame, mais, wakamé en een romig sesamsausje dat echt precies mijn smaak was. Hmmm, mega lekker!

Met een goede bodem zijn we vervolgens naar de Kunsthal gegaan waar het deze zomer zes weken lang live muziek is buiten. Echt een leuk initiatief! We keken naar een aantal optredens, dronken wat, wandelden nog even door het park. En aan het einde van de middag keerden we voldaan terug naar huis om helemaal níks meer te doen. Chillen, eten, Netflixen en uitgerust een nieuwe week tegemoet 🙂

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *