Elo doet – bruinvissen, babysitten en Bevelanden

Poeh poeh, wat was het warm deze week, hè? Heerlijk! Ik heb lekker van het zonnetje genoten door een middag op het strand te werken, op de Oosterschelde te gaan zoeken naar bruinvissen en een dagje door te brengen met mijn kleine nichtjes. Gluren jullie weer gezellig mee?

MAANDAG
Na een druk weekend waarin ik drie keer op pad ging voor mijn zomerrubriek in de PZC, was het maandag hoog tijd om een inhaalslag te maken met het schrijfwerk dat nog op de stapel lag. Ik begon ’s ochtends nog dapper binnen, maar verkaste al gauw naar de loungeset op het terras. Bij de aanschaf van mijn nieuwe laptop heb ik expres een mat scherm gekozen om in de zon te kunnen werken, dus daar moet ik dan natuurlijk gebruik van maken ook!

’s Avonds heb ik met Daniëlle spontaan gepicknickt op de dijk in Perkpolder. We deden samen boodschappen en vertrokken daarna met een tas vol lekkere hapjes naar de kust. Caribisch muziekje op en chillen maar! Dit zijn de voordelen van wonen in Zeeland.

DINSDAG
Dinsdag begon ik met een interview in Goes, dat ik vervolgens direct uitwerkte op een terrasje aan de Grote Markt. Ideaal, want zo kon ik ‘s middags meteen door naar Burghsluis om daar aan boord te gaan van passagiersschip de Onrust. Ik maakte voor de krant een vaartocht over de Oosterschelde in de hoop bruinvissen te spotten. Of dat ook daadwerkelijk is gelukt, lees je binnenkort in de PZC.

WOENSDAG
De volgende dag werkte ik in een bunker. Grapje natuurlijk. Ik werkte gewoon thuis, maar had alle deuren, ramen en gordijnen gesloten in de hoop de warmte wat buiten te kunnen houden. En ik moet zeggen: dat lukte aardig. Ondanks de hitte heb ik nog verrassend geconcentreerd kunnen werken. Heel fijn!

Aan het einde van de dag klapte ik met alle plezier mijn laptop dicht, omdat ik weer een leuke avond voor de boeg had. Ik ben met mijn vriend – ja, die heb ik tegenwoordig! 🙂  – lekker gaan eten bij een Aziatisch restaurant in Rotterdam om daarna de warmte te ontvluchten in de bioscoop. Na Alladin, moesten we natuurlijk ook de nieuwste Disneyfilm The Lion King zien. En ik vond ‘m echt top!

DONDERDAG
Omdat we allebei freelancen en kunnen werken waar we willen, besloten we donderdagmiddag naar Katwijk aan Zee te rijden om daar met onze laptops bij een strandpaviljoen te gaan zitten. Ik moet toegeven dat dat van tevoren wel iets idyllischer klonk dan het daadwerkelijk was. Want ik werd zó gaar van de warmte dat ik niets liever wilde dan languit gaan liggen op het strand. Gelukkig hadden we ’s ochtends thuis al het nodige gedaan.

Na nog wat uurtjes op het strand te chillen, maakte ik ‘s avonds thuis lekker een frisse salade kip in chili en daarna zijn we gezellig wat gaan drinken in de stad. Wat een heerlijk zomerse dag zo!

VRIJDAG
Met een weekenddienst in het vooruitzicht, besloot ik vrijdag vrij te houden van werk. Mijn twee nichtjes hadden een oppas nodig, dus offerde ik me op om hen gezellig bezig te houden. Ik speelde kappertje bij de oudste – mag ik even een applaus voor deze prachtige ingevlochten staart? – en ging vervolgens met haar Hulst in om wat vakantie-inkopen te doen. En hoe sluit je zo’n gezellig uitstapje in de warmte dan het beste af? Natuurlijk met een raketje!

ZATERDAG
Zaterdag kon ik tot mijn blijde verrassing nog lekker uitslapen. De activiteiten waar ik heen moest om verslag te doen voor de krant speelden zich vooral af in de middag en avond. Dus had ik toch nog een beetje het weekendgevoel.

Ik begon mijn weekenddienst op ‘de Bevelanden’ uiteindelijk met een interview met een echtpaar dat 65 jaar was getrouwd en vroeg hen naar het geheim voor zo’n gelukkig huwelijk. Dat verhaal werkte ik onder het genot van een heerlijk zoete chai latte uit bij Honeypie in Goes, waar ik meteen wat uurtjes doodde voor ik weer naar het volgende evenement moest. PeeRock in Colijnsplaat om precies te zijn. Tja, je komt nog eens ergens als je voor een regionaal dagblad werkt, haha!

ZONDAG
Ook zondag had ik het relatief rustig. Ik werkte een nieuwsbericht uit, schaafde nog wat aan mijn verslag van PeeRock (aangezien ik de eerste versie midden in de nacht had geschreven) en hoefde pas aan het einde van de middag naar Dancetour in Goes om daar een groot sfeerverhaal van te maken.  Onder anderen de jongens van StukTV stonden op het podium. En dat heb ik geweten. De MC, Stefan, pikte zomaar mijn microfoon en zette ons een tikkie voor gek voor het hele publiek. Maar ach, dat leverde wel mooie beelden op.

You may also like

2 reacties

  1. Jouw werk lijkt me dus echt zo leuk! Ook heel enthousiast over het relatiefeit! Moest lachen hoe je dit hebt vermeld in deze blog haha, veel geluk!

    1. Haha, ja, ik heb het de laatste tijd zo vaak over ‘wij’ dat ik het toch maar eens moest uitleggen dacht ik zo! En inderdaad, mijn werk is echt heel leuk! De laatste tijd wel wat veel weekenden voor moeten opgeven, maar ach, des te meer geniet ik straks van de vakantie! Jij zit ook in de communicatie toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *