Elo doet – borrelen, business class & back to work

Afgelopen week vloog ik na zeven weken Japan terug naar huis en pakte ik mijn ‘gewone’ leventje weer op. Ik ging weer lekker aan het werk, bezocht het ondernemersevenement Business Class 2020 en proostte met mijn vriendinnetjes op het nieuwe jaar. Kijken jullie mee? 

MAANDAG
Ik begon deze week beduidend minder vrolijk dan de voorgaande weken. Of nou, zeg maar gerust huilend. Want maandag vloog ik terug naar Nederland en dat betekende afscheid nemen van mijn vriend. Nog een dikke knuffel en een kus voor ik in de bus stapte naar Tokyo Narita Airport. En ik kan jullie vertellen, mensen: na zo’n intensieve periode samen, is dat echt wel even slikken. Maar oké, dit is nou eenmaal de situatie waar we zelf voor hebben gekozen, en het brengt ook een heleboel moois.

Dus droogde ik op het vliegveld mijn tranen weer om nog een blogje te schrijven en vervolgens 14 uur te genieten van de rust boven de wolken. Ik keek twee films (the Green Book en Malificent), deed mijn uiterste best om me niet te veel te ergeren aan mijn krijsende buurmeisje van 1,5 en sloeg er wonder boven wonder zelfs nog even in om een dutje te doen – dankzij mijn oordoppen en slaapmasker. Voor ik het wist, was ik alweer geland!

DINSDAG
Nadat ik ‘s avonds gezellig met mijn ouders had gekletst, mijn koffers had uitgeruimd en had gedoucht, belandde ik rond een uurtje of tien doodop in bed. Ik had expres geprobeerd zolang mogelijk wakker te blijven, zodat ik in één keer mee kon in het Nederlandse ritme en ik het ergste deel van mijn jetlag dinsdag meteen al had uitgeslapen. Ik stond namelijk te trappelen om weer aan het werk te gaan.

Het leven van een digital nomad mag dan wel fantastisch klinken, maar ik krijg toch echt veel meer opdrachten wanneer ik in Nederland ben, dan daar buiten. En ik ben nou eenmaal iemand die niet graag stil zit. Maar ik ging niet aan de slag, vóór ik mijn oude ochtendritueel weer had opgepakt: een boterham met pure hagelslag én vlokken, een cappuccino en het krantje erbij. Heerlijk!

WOENSDAG

Stond dinsdag vooral nog in het teken van overzicht creëren en afspraken maken, had ik woensdag alweer mijn eerste interviews en werkte ik een aantal artikelen uit. Aangezien ik rond 5 uur ‘s ochtends al wakker was door de jetlag, vond ik mezelf nog verrassend productief. Maar ‘s avonds was mijn batterij ook echt he-le-maal leeg. Daarom plofte ik al vroeg op bed met een kop kamillethee om lekker languit tv te kijken.

Ondertussen stond mijn koffertje alweer klaar voor vertrek. Ik sliep de volgende drie nachten namelijk niet thuis. Ik had een werkdag op de planning staan in Middelburg, een evenement in Utrecht en een borrel in Tilburg. Als ik dan steeds terug naar Zeeuws-Vlaanderen zou gaan, bleef ik maar op en neer rijden en dat leek me nogal zonde van de tijd. Bovendien was het ook wel gezellig om lekker tijd door te brengen met de vriendinnetjes, bij wie ik mocht logeren.

DONDERDAG
Enfin, donderdag werkte ik dus bij Rijkswaterstaat in Middelburg. Normaal gesproken is maandag daar mijn vaste dag, maar aangezien ik toen nog niet in Nederland was, ging ik voor de verandering eens op donderdag. Ik had om half 9 mijn eerste afspraak, en jeetje, wat was het nog donker toen ik aan kwam! Zo grijs en grauw buiten. Blegh, daar wordt toch geen mens vrolijk van? Haha!

Gelukkig was het binnen gewoon licht en was ik blij dat ik me weer nuttig kon maken voor deze organisatie en de uitdaging die we samen aan gaan. Dat gaf me meteen weer positieve energie.

VRIJDAG

De volgende dag ging ik met Tedje naar het ondernemersevent Business Class 2020 ging in Utrecht. Dit hele congres draaide om online marketing en als copywriters, content creators en communicatiespecialisten (you name it!) leek ons dat natuurlijk reuze interessant. Zeker met bekende sprekers als Charlotte van ‘t Wout, Veronique Prins en Anouk van Vliet op het programma waren onze verwachtingen hoog gespannen.

Alles was echt op en top verzorgd. Er was de hele dag lekker eten. Van brownies bij de koffie, tot goed belegde bagels bij de lunch en van heerlijke donuts halverwege de middag, tot bittergarnituur bij de afsluitende borrel. Alleen het programma mocht van mij nog wel wat inhoudelijker. Veel lezingen waren vrij algemeen, waardoor ze aan de oppervlakte bleven. De afsluiter, van Aartjan van Erkel, prikkelde ons trouwens wel. Hij adviseerde heel andere soort content te schrijven dan de massa en beweerde zo een ‘extreme’ omzetgroei te kunnen realiseren. Interesting!

ZATERDAG
Je zou denken dat een mens wel eens zin heeft om weekend te vieren, na zo’n hectische week. Maar niets was minder waar. Althans, natuurlijk had ik wel zin in weekend, maar ik had ook een spoedklus binnengekregen, die ik zó interessant vond dat ik bereid was mijn vrije zaterdag er voor een groot deel voor op te geven. Ik was gevraagd een plan van aanpak – waar verschillende mensen aan hadden gewerkt – te redigeren, zodat het een foutloze, vlotte tekst werd met een duidelijke rode draad en één schrijfstijl.

Tussendoor sprak ik nog met Mirte af om te lunchen bij Anne&Max, een hele leuke tent net buiten het centrum van Breda, waar je heerlijk kunt eten. Ik nam het bananenbrood met vers fruit en compote en dat was echt smullen! ‘s Avonds reed ik naar Tilburg om op het nieuwe jaar te proosten met mijn vriendinnetjes in café Noir – wat dus ook echt een hele toffe plek is. Aan de buitenkant lijkt het net een bruine kroeg, maar binnen is het super hip en knus. Lekker sfeertje!

ZONDAG
Na een heerlijk ontbijtje bij Daisy, reed ik zondags linea recta naar huis om nog even te genieten van het weekend waarin ik verder geen verplichtingen had. Ik dronk nog een koffietje met Laurien bij De Beleving in Hulst en wipte snel nog even binnen bij de supermarkt. Omdat ik geen zin had om te koken, ging ik voor een simpele Italiaanse bol met carpaccio. Misschien niet heel erg gezond, maar wel erg lekker! De rest van de avond deed ik alle schermen in de ban. Geen tv, geen mobiel, niks. Alleen boekjes om in te lezen, schrijven en puzzelen en dat allemaal met de kat op schoot. Da’s pas zen op zondag!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *