Elo doet – dwalen, dineren en druk in mijn hoofd

Begon ik deze week nog moeizaam door te verdwalen op weg naar een klant, sloot ik hem heerlijk af met drie etentjes buiten de deur. Tussendoor kreeg ik het ontwerp voor mijn visitekaartjes binnen, laste ik een schermvrije avond in en bezocht ik een evenement over ondernemen in de journalistiek. Je leest het allemaal in deze nieuwe blog!

MAANDAG

Mijn maandagochtend was nou echt wat je noemt een maandagochtend. Ik was onderweg naar het Rijkswaterstaatkantoor in Middelburg toen ik op automatische piloot de afslag naar Vlissingen nam (waar ik tot twee jaar geleden werkte). Die had ik dus níet moeten hebben. Na wat rond te dwalen vond ik eindelijk de juiste weg en met een kwartiertje vertraging dacht ik de schade nog beperkt te kunnen houden. Maar toen ik er bíjna was, sloten pal voor mijn neus de slagbomen bij de treinovergang. Haha, sjongejonge, dat houd je toch niet voor mogelijk?!

DINSDAG

Gelukkig begon de volgende dag een stuk beter. In mijn mail vond ik namelijk het ontwerp van mijn visitekaartjes en ik was er echt héél erg blij mee. Die zijn dus besteld! Nu mijn zakelijke website nog afmaken en dan ben ik helemaal profi!

‘s Avonds raapte ik de moed bij elkaar om weer te gaan bootcampen in de buitenlucht. Het had de hele dag geregend, dus ik had er een beetje een hard hoofd in of het wel te doen zou zijn. Maar het bleef droog, dus we hebben lekker kunnen sporten. We moesten mega veel rennen en ik vond het heer-lijk!

WOENSDAG

Woensdag werkte ik thuis. Het was echt herfstweer buiten, dus ik kleedde me lekker warm aan in een comfy trui die ik vorige week in Utrecht had gekocht.

Na het eten had ik nog een interview op de planning staan voor de rubriek ‘Achter de schermen’ in de PZC. Zo belandde ik opeens op een woensdagavond in de gymzaal van mijn oude middelbare school. Met wie ik in gesprek ging? Dat lees je zaterdag in de krant!

DONDERDAG

Ik merkte donderdag dat ik even toe was aan wat rust. Mijn agenda puilde uit, mijn nachten waren kort en mijn hersens draaiden overuren. Dus besloot ik de hele dag binnen te blijven. Ik deed het werk dat ik moest doen – met een lekkere appelflap als snack – en plofte ‘s avonds op de bank met de poes op schoot en een boek. Ik heb echt uren aan een stuk zitten lezen. Alle schermen uitgelaten. Geen DWDD, geen NOS Journaal, geen Instagram en Facebook. Heerlijk. Dit moet ik echt weer vaker doen.

VRIJDAG

Mijn weekend begon al vroeg. Ik werkte vrijdag namelijk maar twee uurtjes. Dat was precies genoeg om mijn to-do-list van de afgelopen week af te ronden. En zo kon ik dus zorgeloos naar het Festival De Ondernemende Journalist van de Nederlandse Vereniging van Journalisten in Utrecht. Van vroeg in de middag tot laat in de avond waren daar allerlei lezingen en workshops gerelateerd aan het freelancen in de journalistiek. Heel inspirerend, informatief én gezellig om gelijkgestemden te ontmoeten!

ZATERDAG

De rest van mijn weekend stond zo’n beetje volledig in het teken van eten. Het feest begon zaterdagmiddag al in Antwerpen, waar ik had afgesproken met Mirte. We lunchten lekker bij De Wasbar en struinden vervolgens nog even door de Kloosterstraat.

In de avond ging ik samen met mijn broer naar het nieuwe restaurant State om onze verjaardagen samen te vieren. We namen een vijfgangenmenu en dat was echt héérlijk! Ik merkte echt dat ik veel meer heb leren eten de afgelopen jaren en dat ik zulke culinaire hoogstandjes dus ook beter op prijs kan stellen. We hebben ruim vier uur zitten smullen en gingen daarna helemaal voldaan weer naar huis. Of beter gezegd: naar het terras in Hulst om nog een drankje te doen met mijn vriendinnetjes.

ZONDAG

Ook zondag ben ik weer buiten de deur wezen eten. Ik had met Laurien afgesproken in Hulst en we streken neer bij één van onze favoriete lunchzaken: ‘t Broodjes Atelier, waar ze simpele maar o zo lekkere broodjes hebben. Ik ging voor brie met honing en zonnebloempitten en dat smaakte weer prrrima.

Onderweg terug naar de auto haalde ik wat foto’s op bij de HEMA. Ik heb al jaren op mijn slaapkamer een collage met vakantiefoto’s, maar aangezien ik weer zo veel mooie reizen heb gemaakt, vond ik het tijd om die lijstjes eens te wisselen. Nu zijn (bijna) alle verre reizen die ik heb gemaakt weer in mijn kamer vertegenwoordigd! New York, Bali, Zuid-Afrika, Florida, Australië, Curaçao, Colombia en niet te vergeten Rome en Texel. Kan ik mezelf er elke dag weer even aan herinneren hoe gelukkig en bevoorrecht ik ben dat ik al deze mooie plekken heb gezien!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *