Dushi bida na Korsou #9

Deze week stond mijn retour naar Nederland gepland. Het zal jullie vast niets verbazen dat ik niet in het vliegtuig ben gestapt, haha! Integendeel, ik heb weer een hoop leuke dingen gedaan. Zo ging ik naar het verlaten resort van Santa Martha, maakte ik ‘s nachts nog een boottrip en ontbeet ik aan zee. Natuurlijk neem ik jullie weer gezellig mee in mijn leventje hier op Curaçao!

MAANDAG
Ik begon de week met een avonddienst van vier tot elf. Ik had dus eigenlijk best wat leuke dingen kunnen doen overdag, maar ik heb heerlijk uitgeslapen – het was een gezellig weekend – en heb daarna de was gedaan en schoongemaakt. Niet heel erg spannend dus.

Op het werk heb ik voor het eerst de krant ingedeeld. Alle redacteuren schrijven de hele dag door artikelen, geven met codes aan wat belangrijk is en aan het einde van de dag moet de puzzel gemaakt worden: wat komt waar te staan. Best een verantwoordelijkheid dus. Gelukkig kreeg ik goede begeleiding en is het helemaal gelukt. In mijn maandelijkse blog over het werk zal ik hier nog wel wat meer over vertellen.

DINSDAG
De volgende dag mocht ik opnieuw de krant indelen en dit keer besloot ik mijn vrije middag beter te besteden. Ik ben naar Scuba Lodge gegaan, waar ik lekker een koffietje heb gedronken, een tosti heb gegeten en op mijn gemakje de krant heb gelezen. Hopi nice!

Mochten jullie nou denken: Elo, heb je Jasper je huis uit geschopt? Nee hoor, die trok gewoon lekker zijn eigen plan. Eigenlijk heb ik hem dinsdagavond voor het eerst sinds twee dagen weer echt gezien. Na het werk ben ik met hem en een meisje dat hij van thuis kent nog wat gaan drinken bij Chill. In de loungestoelen aan de branding van de zee. Potverdorie weer slecht bekeken! 😉

WOENSDAG
Woensdag draaide ik gewoon een dagdienst. Ik had een lekker productieve dag. Altijd fijn als mensen gewoon de telefoon opnemen en je te woord staan, dan kun je ten minste door tikken. Daardoor kon ik ook op tijd naar huis en hoefde de rest niet op mij te wachten om spareribs te gaan eten bij Café De Tijd. Dat is inmiddels wel een beetje vaste prik aan het worden: eens in de zoveel tijd lekker malse, pittig gemarineerde ribbetjes in Punda. Hmm!

Daarna zijn we naar Madero gegaan voor een koffie en de happy hour. Ik had me voorgenomen om het bij de happy hour te laten, maar het was zo gezellig dat we er toch ook nog een dansje bij Cabana aan vast hebben geplakt.

DONDERDAG
Toch stond ik de volgende dag redelijk fris en fruitig weer op werk. ‘s Avonds gingen we naar de movienight op het strand bij Cabana. Daar draaiden ze ‘De Marathon’. Een film die ik eigenlijk altijd had geboycot, omdat ik dacht dat het niet mijn ding zou zijn. Maar ik vond hem echt verrassend goed. Ik heb veel moeten lachen en zelfs bijna nog even een traantje weggepinkt vanwege het treurige einde.

VRIJDAG
Traditiegetrouw luidden we het weekend weer in met een etentje. We besloten maar weer eens een nieuw plekje te ontdekken en belandden bij Pop’s Place aan de Caracasbaai in Jan Thiel. Ze serveren hier heerlijk lokaal eten voor weinig geld. Op aanraden van de serveerster, nam ik de gestoofde kip. Hmm!

Voor een goeie koffie gingen we nog door naar Scuba Lodge en daarna waren we helemaal klaar voor het carnavalsfeestje bij Café de Tijd. Dat viel helaas een beetje tegen. Er kwam bijna niemand op af en de carnavalsmuziek die ze hier draaien is echt het niveau van ‘Er staat een paard in de gang’ en ‘Dragostea din tei’. Gelukkig waren we in goed gezelschap.

ZATERDAG
Zaterdag was alweer Jasper zijn laatste volle dag op Curaçao. We bedachten dat we eigenlijk nog geen moment alleen met z’n tweeën waren geweest, dus besloten dat het daar op de valreep nog maar even van moest komen. En we hadden echt een super, super, super leuke dag! In de SUV die hij had gehuurd reden we eerst naar Santa Martha. Daar heb je een super mooi uitzichtpunt, een verlaten resort en mag je met je auto op het strand. Binnenkort zal ik hier nog wel een aparte blog over schrijven, want ik vind het echt een aanrader. Om nog even te chillen, reden we daarna naar Kokomo. Daar staat sinds deze week een schommel in het water, en – jullie kennen me al een beetje – dat vroeg natuurlijk om een fotootje!

‘s Avonds aten we lekker bij Pleincafé en dronken we koffie bij Restaurant Fort Nassau (met panorama-uitzicht over het eiland). Na één biertje bij Zanzibar hadden we het daar wel alweer gezien, dus besloten we naar huis te gaan en te gaan slapen. Maar heel onverwachts belandden we opeens bij Michel thuis, die met het idee kwam om nog even het water op te gaan in zijn boot. Nou, jongens, dít is dus de reden dat ik zo graag op Curaçao woon. We deden een rondje over het Spaanse water en hebben daarna een paar uurtjes op zee liggen dobberen. Hoe lekker is dat? (Oké, ik was hartstikke misselijk geworden van de golven, maar ik vond het nog steeds fantastisch, haha!)

ZONDAG
Voor ik aan mijn zesdaagse werkweek begon, hebben we nog wat van onze bucketlist af kunnen strepen: ontbijten bij BijBlauw, met uitzicht op zee. Lekker een versgebakken eitje, croissantje en super zacht landbrood. Dat is nog eens fijn wakker worden!

Het was nogal een bewogen werkdag. Ik zou wat schrijven over de KLM Curaçao Marathon, dus was bezig met het verzamelen van informatie en foto’s, toen ik plots hoorde dat er iemand tijdens het rennen een hartaanval had gekregen en daaraan was overleden. Alle festiviteiten waren stopgezet en er werd een persconferentie georganiseerd om de media van de nodige informatie te voorzien. Het resultaat daarvan is vandaag te lezen in het Antilliaans Dagblad (en volgende week in mijn blog over werk!).

Toen ik thuis kwam, was mij studio opeens helemaal opgeruimd en leeg. Hmm, eindelijk tijd voor een avondje niks doen!

You may also like

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *