Dushi bida na Korsou #8

Wat heb ik deze week veel te vertellen jongens! Elke week maak ik natuurlijk een hoop leuks mee, maar deze week gebeurden er toch wat spannendere dingen dan de hapjes en drankjes waar ik jullie normaal over bijpraat. Ik had bijvoorbeeld een fotoshoot voor een nieuwe kledinglijn, ontving mijn eerste bezoek uit Nederland en kocht ein-de-lijk een auto. Lezen jullie mee?

MAANDAG
De week begon alweer hartstikke leuk. Ik had namelijk een fotoshoot voor de nieuwe kledinglijn van Curacaoboss. Dat is een soort RUMAG. gericht op de inwoners van Curaçao, met allemaal herkenbare quotes. Van stinkende stagiaires, tot de zweetreet op je eerste date. De initiatiefneemster begint nu een eigen kledinglijn (met iets minder gênante teksten, haha). De fotoshoot vond plaats op het strand van Chill Beach. Heel erg leuk om te doen. Als de resultaten er zijn, zal ik die natuurlijk met jullie delen!

DINSDAG
Uitslapen was er niet bij na mijn avonddienst maandag, want ik had twee bezichtigingen voor auto’s gepland. Een Suzuki Alto en een Mazda 3. Twee totaal andere auto’s uit verschillende prijsklasses. Maar hé, ik wilde gewoon zoveel mogelijk bekijken, om de kans groter te maken dat er eindelijk eens iets tussen zit. Nou, dat was dus ook zo. De Suzuki Alto was helemaal naar mijn zin. Hij zag er nog prima uit, komt net uit Nederland en heeft nog niet teveel kilometers gereden. Marcello was met me meegegaan voor de technische check en ook die kon geen mankementen ontdekken. Hè hè, gelukkig is het echt zo dat de aanhouder wint! De rest van de ochtend bracht ik door op het Belastingkantoor en de Keuringsdienst om wat papierwerk voor de koop te regelen.

Als beloning voor zo’n actieve en enerverende ochtend (dat is niet niks voor iemand met een ochtendhumeur), ging ik tussen de middag met Maaike lunchen. We belandden bij haar nieuwe werkplek Scuba Lodge en ik ging voor het broodje Carpaccio. Want: truffelmayonaise. En nee, ik was deze week niet vrij, ik begon de week gewoon met twee avonddiensten.

WOENSDAG
Het volgende puntje dat ik van mijn to-do-list kon schrappen deze week, was het regelen van een autoverzekering en een lokale bankrekening (mocht u interesse hebben om een donatie te doen aan stichting ‘Het Goede Leven’ kunt u contact opnemen met onze voorzitter; mevrouw Kint). Dus de wekker ging alweer vroeg. Maar ik moet zeggen; het geeft ook wel rust om al dat stomme papierwerk geregeld te hebben, dus het is het waard.

Na het werk racete ik snel naar huis om me om te kleden voor een bloggersevenement in Hotel ‘t Klooster. Cynthia Schultz, van cynthia.nl (voorheen MissLipgloss.nl) was voor Social Media Matters afgereisd naar Curaçao om hier een inspiratiesessie te geven over professioneel bloggen. Al is het bloggen bij mij gewoon nog een hobby, ik krijg steeds meer lezers en een hoop leuke samenwerkingen aangeboden (stay tuned!). Dan is het natuurlijk wel handig als ik een klein beetje van wanten weet.

DONDERDAG
Opnieuw zette ik mijn wekker twee uur eerder dan nodig was, omdat ik mijn verzekeringspasje kon ophalen bij de bank en mijn kentekenplaat bij het Belastingkantoor. Woehoee, nu kon ik eindelijk in mijn nieuwe auto gaan rijden! Na het werk kwam de verkoper hem brengen en zo sjeesde ik die avond opeens in de nieuwe Elo-mobiel over Curaçao. Eindelijk, zeg. Wat een verademing!

Ik ging ‘s avonds met Maaike nog even naar Mojito’s, waar een dansavond was met salsa, bachata, merengue en kizomba. Suuuuper leuk. Alleen dacht ik dat het op het strand zou zijn, dus kwam ik op mijn teenslippertjes aangesloft, haha. Niet echt het beste schoeisel om op te dansen, maar ik heb toch nog even een poging gewaagd. Hopelijk baart oefening echt kunst, want het lijkt me heerlijk om goed te kunnen!

VRIJDAG
Vrijdag reed ik na het werk samen met Maaike naar Hato Airport, om mijn eerste gast hier op te halen. Jasper – een oude scoutingvriend die ik afgelopen jaren eigenlijk amper heb gezien – had opeens bedacht dat hij het wel leuk vond om hier een weekje te relaxen. Daar is natuurlijk best wat voor te zeggen en ik kon nog wel een extra bedje regelen, dus een paar dagen later landde hij ook echt op Curaçao. Zo makkelijk kan het zijn, haha!

We zijn die avond wat gaan eten bij Eetcafé de Buren en hebben daarna nog een afzakkertje gedaan bij Wet & Wild. Maar omdat ik echt een super drukke week achter de rug had en Jasper een dikke jetlag, hebben we het niet te gek gemaakt.

ZATERDAG
Niet alleen Jasper kwam dit weekend aan op Curaçao. Ook Sinterklaas maakte zijn intocht. Al om 8.30 uur ‘s ochtends kwam hij met zijn boot de Sint Annabaai in gevaren, waarna een parade in Otrobanda volgde. Verrassend genoeg is er hier geen discussie (de meeste Pieten zijn traditioneel verkleed, maar er waren ook een paar met gekleurde schmink en met andere pruiken). Een percussieband gaf de leiding, dus de Pieten en de mensen aan de zijlijn stonden lekker te swingen. Heerlijk!

‘s Middags gingen we met een paar auto’s richting Playa Daaibooi. We hadden een koelbox vol eten, Amstel Brights en een paar wegwerpbarbecuetjes in de hoop lekker chill wat te eten op het strand. Nou, die dingen werken dus echt voor geen meter. De kolen waren zo uitgebrand en werden daardoor niet heet genoeg. Met veel pijn en moeite hebben we wat vlees gaar gekregen, haha. Maar hé, het idee was leuk!

ZONDAG
Zondag was het helaas (alweer) een bewolkte dag. Toen we eenmaal ontwaakt en opgestart waren, reden we naar Karakter om lekker te lunchen. Omdat daar geen ligbedjes meer vrij waren, stapten we na het eten weer in de auto om een stukje verderop bij Cas Abao neer te strijken.

‘s Avonds zijn we lekker wezen eten bij Pincho Garden en daarna gingen we door naar Wet & Wild. Hier staan mensen tijdens het uitgaan sowieso bijna niet stil, maar zondag ging het wel heel erg los. Tot en met dancebattles aan toe. Me likey!

You may also like

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *