Dushi bida na Korsou #7

Deze week was ik op een cruiseschip, bezocht ik het concert van de Edwin Evers Band en ging ik op safari in het Christoffelpark. Jullie horen het al: ik heb weer veel te klagen. Klik gauw verder voor jullie wekelijkse dosis zonneschijn, en geniet op afstand een klein beetje mee. Vind ik leuk!

MAANDAG
Ik begon de werkweek meteen met een leuk klusje. Ik mocht namelijk aan boord van een cruiseschip dat voor het eerst aanlegde op Curaçao. De Viking Sky. Ik was nog nooit op een cruiseschip geweest en was stiekem best nieuwsgierig hoe die er van binnen uitzien. En ik kan jullie vertellen: een cruisereis is spontaan op mijn bucketlist gekomen. Hoe vet is het als je genoeg geld hebt om zo luxe op reis te gaan en elke dag op een andere bestemming te zijn?

DINSDAG
De volgende dag was het weer tijd voor een bootcamp. Eén van de vaste trainers zat in New York voor de marathon, dus was er een invaller en die was niet mals voor ons, haha. Eigenlijk is dat ook helemaal niet erg, want je komt er tenslotte ook om iets te bereiken. We hebben lekker veel krachtoefeningen gedaan op de parkeerplaats van Mambo Beach Boulevard (vandaar mijn vieze knieën). Geen prachtig uitzicht dit keer, maar wel het heerlijke briesje van de zee.

Daarna ben ik met Maaike nog wat gaan drinken bij Mood Beach. Een ‘nieuwe’ horecagelegenheid naast Cabana. Het is heel sfeervol en heeft een terras pal aan zee. Ze hebben het water vanaf de bodem verlicht en er lag een bootje te dobberen. Heel idyllisch, hou ik van!

WOENSDAG

Tijdens het opvouwen van mijn was kwam ik er tot mijn grote schrik achter dat er in mijn lievelingsshirtje roestvlekken zaten van het wasrek. Shit, shit, shit! Ik ben meteen aan de slag gegaan met een ‘grootmoeders truc’ die ik had gevonden via Google. Een mengsel van citroensap en zout erop smeren, uurtje laten intrekken en met koud water uitspoelen. Het deed nog net geen wonderen, maar de vlekken waren zonder meer kleiner dan eerst!

Later op de avond ben ik nog even gaan borrelen (het zal weer eens niet) met Britt, Keesjan en Gerben. We hadden even geen trek in Cabana, dus: Miles Jazz Cafe it was! Gewoon gezellig aan een ton onder de vrolijke lampjes (of priklint zoals Britt het liever noemt) in Pietermaai.

DONDERDAG
Jullie geloven je ogen niet, maar ik ben donderdag gewoon weer gaan bootcampen na het werk. Ik heb de smaak te pakken, haha! (Nu nog volhouden)… Ook deze avond ben ik nog lekker wat gaan drinken. We belandden bij Eetcafé de Buren in Punda, het centrum van Willemstad. En daar hadden ze toevallig die dag super vette kerstversiering geplaatst. Een mega kerstman, dennebomen en koekenmannetjes. Tja, dat vroeg natuurlijk om een fotoshoot! Ik heb mijn hoogtevrees moeten overwinnen om op die kerstman te kruipen, maar zeg nou zelf: dan heb je ook wel een prach-ti-ge kerstkaart als resultaat, toch? Haha!

VRIJDAG
Vrijdag stond ik vroeg op, omdat ik nog even moest pinnen zodat ik de huur van mijn auto kon betalen. En dat kun je natuurlijk doen bij het tankstation om de hoek. Maar ik besloot het bij Mambo Beach te doen. Gewoon, omdat het kan. En omdat ik het leuk vind om wakker te worden met zo’n uitzicht. Ik heb nu trouwens een auto met radio en airco. Progress! (Al zou het pas echt progress zijn als ik eindelijk een auto heb gekocht, maar zo’n feest is het helaas nog niet…)

‘s Avonds was het gelukkig wel feest. We zijn met een groepje naar Nachtwerk gegaan; een feest in Club 1850, waar vroeger Bermuda zat. Leuk om daar weer eens te zijn!

ZATERDAG
De volgende dag gingen we – je zou het niet verwachten – naar het strand. Dichtbij dit keer, bij Mambo Beach, omdat we ‘s avonds op tijd bij Madero Sunsets wilden zijn. Jammer genoeg dit weekend geen tijd gehad om naar de mooie stranden van Westpunt te gaan. Maar hé, gelukkig zit ik hier nog effe, dus tiet zat!

Madero Sunsets was echt heel erg geslaagd! Behalve het optreden van de Edwin Evers Band had ik van tevoren niet echt een beeld bij het hele concept. Het begon al om 17.00 uur met akoestische sessies op het strand, onder een slinger van lampions. Nou hallo, hoe gelukkig wil je mij krijgen? Mannetje-gitaartje-muziek is echt mijn lievelings! Ook Edwin Evers was top. Wat een plezier straalt die band uit op het podium!

ZONDAG
Zondagochtend ging de wekker al om 6.30 uur. Even afzien bij het wakker worden, maar het was voor het goede doel, want we gingen op safari door het Christoffelpark! Als je ooit naar Curaçao gaat, ga er dan ook zeker op uit in de natuur. Er is hier echt zo veel meer te zien dan alleen de stranden. Ik ben van plan hier later ook uitgebreider over te gaan bloggen, dus stay tuned voor al je tips.

Na de safari kon ik me thuis snel omkleden om naar het werk te gaan. Het was weer mijn beurt voor een zondagdienst. Maar ik moet zeggen: omdat de tijden zo afwisselend zijn, vind ik dat eigenlijk helemaal niet zo erg! Ik had nog een verrassend productieve dag en heb mezelf na het werk beloond met een lekker etentje. De eerste keer uit eten van deze week (mag ik daarvoor even een applaus?). Ik ging voor de fajitas bij Eetcafé De Buren en dat heeft me prima gesmaakt!

Tot volgende week dushi’s 😉

You may also like

3 reacties

    1. Hi Lisa, ik ben inderdaad van plan om afzonderlijke blogs te schrijven over leuke activiteiten, lekkere restaurants, de mooiste stranden, et cetera. Dus blijf me volgen, dan komt het vanzelf een keer in je tijdlijn voorbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *