Dushi bida na Korsou #6

Bon dia dushi’s, leuk dat jullie weer geïnteresseerd zijn in mijn leventje hier op Curaçao. Deze week vierde ik Oktoberfest op het strand, at ik eindelijk sushi en nam ik een kijkje in het grootste schip van de marine. Kijken jullie mee? 

MAANDAG
Ik begon de week, zoals ik meestal doe, lekker op het gemak. Na het werk maakte ik verse saté en hield ik grote schoonmaak in mijn appartementje. Niet mijn favoriete klusje in de warmte, maar het was weer eens nodig. Toen alles spic en span was, ben ik op bed geploft om de finale van Holland’s Next Top Model te kijken. Wat een slechte liveshow, haha. Maar hé, leedvermaak is ook vermaak. En één van mijn favorieten is met de hoofdprijs naar huis gegaan, dus ik kon tevreden gaan slapen.

DINSDAG
Dinsdag was weer bootcampdag. De trainingslocaties zijn elke week weer anders en dit keer was het bij Fort Nassau. Vanaf daar heb je 360 graden uitzicht over het hele eiland. ‘s Avonds in het donker vind ik dat zo mooi met alle lichtjes!

Ik had geen zin om die avond thuis te zitten, dus ben daarna met een huisgenoot nog wat gaan drinken bij Cabana. Lekker een koffietje gaat er altijd wel in na wat inspanning te hebben verricht.

WOENSDAG
We zaagden de week door midden met een etentje bij Grand Café Mahaai. Ik had daar goede verhalen over gehoord, maar was er nog nooit geweest, dus het moest er maar eens van komen. Ik at de dagspecial: noodles met kip in teriyaki saus en als dessert nam ik de chocoladebrownie. Hmmm, echt lekker gegeten!

Daarna gingen we naar de happy hour bij Madero en nog even een dansje doen bij Cabana. Kan gewoon, doordeweeks.

DONDERDAG
Dat ik het ietsje later kon maken dan anders, kwam ook doordat ik een avonddienst had op donderdag. Ik kon dus lekker uitslapen. Al wilde ik mijn ochtend ook wel enigszins nuttig besteden door maar weer eens op zoek te gaan naar een auto. Mijn rondje langs wat tweedehands dealers heeft jammer genoeg nog steeds niets opgeleverd. Ik krijg er zo langzaamaan wel een beetje de kriebels van. Maar goed, never give up. Er komt vast wel een keer wat voorbij waar niet te veel aan mankeert.

Ik maakte de linkerfoto van een kleurrijke ‘snèk’ in Punda trouwens onderweg. Zulke gebouwen daar word je toch spontaan vrolijk van? Ik hou ervan!

VRIJDAG

Vrijdag kwam een collega plots op de redactie met een takje waar een rupsje op zat. Schijnt dus dat er in de boompjes op de parkeerplaats allemaal rupsen zitten. Ze vreten alles kaal, maar zijn wel prachtig om te zien met die oranje pootjes en felgele strepen.

Na het werk luidde ik het weekend in met Maaike (ik begin patronen te zien in mijn weekoverzichten, haha). We hebben lekker pizza gegeten op het strand van Zanzibar. Een goede bodem voor de avond, want daarna was het weer tijd voor de Full Moon party. Toevallig kwam ik daar Bram tegen (een bekende van thuis). Hoe leuk!

ZATERDAG
De volgende dag was het tijd om te relaxen. We streken neer bij St Tropez om er pas weer na zonsondergang weg te gaan. Ik vind het zo’n fijn plekje daar, alles klopt gewoon; goede service, mooi uitzicht, lekker eten, chill muziekje… Ja, daar heb ik af en toe wel een paar guldens meer voor over.

Nadat we ons hadden opgefrist, was het weer tijd voor het volgende feestje. En wat voor één? Oktoberfest on the beach! Dat is toch het beste van twee werelden? Carnavalsmuziek én de tropische eilandvibes door de palmbomen en je voeten in het zand. God, ik heb echt weer een topavond gehad. Après-ski muziek is echt enorm mijn ding, haha!

ZONDAG

Met een klein beetje pijn en moeite, werd ik zondagochtend op tijd wakker omdat ik een afspraak had voor een leuk project (to be continued!). Ook de rest van de dag was nog verrassend actief voor een day-after. We gingen naar de open dag van de Zr. Ms. Karel Doorman, het grootste schip van de marine. Best wel een imposant imposant ding, maar jammer genoeg mochten de bezoekers maar in een klein deel van het schip komen, wat ik eerlijk gezegd niet heel erg boeiend vond. Na een enorm teleurstellende lunch bij The Grill King verkasten we halverwege de middag eindelijk naar het strand, waar ik lekker heb gelezen en een dutje heb gedaan. Als kers op de taart zijn we ‘s avonds nog sushi gaan eten bij Origami. Woaaah, hier had ik al zolang zin in! De perfecte manier om het weekend af te sluiten 😉

You may also like

4 reacties

    1. Ja, leuk he! Ik wist natuurlijk wel dat-ie hier ook was, maar hij zat eerst nog een tijd op Sint Maarten en daarna liepen we elkaar steeds mis. Nu is het toch nog gelukt om een drankje te doen voor zijn vertrek 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *