Dushi bida na Korsou #5

Whaa, mijn tweede maand op Curaçao is ingegaan! Time flies when you’re having fun! Afgelopen week heb ik zes dagen moeten werken, en toch heb ik weer een heleboel leuke dingen gedaan. Ik had bijvoorbeeld een filmavondje, ben naar het concert van Kensington geweest en heb gewakeboard op het Spaanse Water. Kijk je weer mee naar mijn week?

MAANDAG

Maandag deed ik lekker helemaal niks bijzonders. Ik kookte thuis, schreef een blogje en heb daarna Penoza gebingewatcht. Me-time!

DINSDAG

De volgende dag ben ik na het werk gaan bootcampen met Justy, Lisanne en Merle. Op een hele toffe locatie; aan de John F. Kennedy boulevard. Sporten aan het water met uitzicht op de cruiseschepen en een heldere maan is zo slecht nog niet!

Daarna ben ik me thuis snel gaan opfrissen om nog wat te gaan drinken bij Cabana. Gewoon, omdat het kan 🙂

WOENSDAG
Woensdag had ik weer een avonddienst. Best wel lekker vind ik dat, want dan kan ik nog even van het zonnetje genieten. Aangezien Britt ook pas ‘s avonds moest gaan werken, gingen we samen even lunchen bij Madero Ocean Club. Ze hebben daar echt chille panini’s met een super lekker sausje. En zeg nou zelf: het uitzicht is ook niet slecht, toch?

Toen ik ‘s avonds klaar was met werken, ben ik heel spontaan nog even wat gaan drinken bij Madero, waar het elke woensdagavond happy hour is. Ik was eigenlijk al onderweg naar huis toen ik werd gebeld of ik nog even kwam. Nou, vooruit met de geit. Voor een avondje gezelligheid ben ik altijd wel te porren.

DONDERDAG
Donderdag had ik een lange dag op het werk. Na een gewone dagdienst, ging ik ‘s avonds nog naar de start van een nieuwe filmvereniging. Ik sprak de oprichters, de voorzitter van het bestuur en een aantal clubleden en nam nog even een kijkje in de bioscoopzaal. Toen ik genoeg had om een leuk verslag van te schrijven, sjeesde ik naar de redactie om nog snel iets uit te werken voor de krant van de volgende dag.

Daarna ging ik naar mijn eigen ‘filmclub’, haha. Toevallig had het studentenhuis waar ik vaak kom een filmavondje gepland. En geheel in Curaçaose stijl was iedereen te laat, dus kon ik nog aansluiten. De beamer boven het zwembad, geluidsinstallatie erbij, et voila! We keken The Hitman’s Bodyguard. Op zich een prima film, maar ik moet toegeven dat ik stiekem een heleboel advertenties heb zitten bekijken, omdat ik nog steeds op zoek ben naar een auto. Tja, dat moet ook gebeuren!

VRIJDAG
En toen was het alweer vrijdag, woehoe! Ik luidde het weekend meteen goed in door met Gerben (sorry paste niet in de collage, haha) en Maaike bij Pleincafé wat te gaan eten. Daarna reed ik snel door naar Jan Thiel, voor het concert van Kensington. Whaaa, wat waren ze goed! Ik ben niet per se fan van hun muziek, dus ik heb nog heel even getwijfeld of ik mijn kaartje niet zou verkopen. Maar ik ben achteraf zó blij dat ik zelf gewoon ben gegaan. Het was echt fantastisch!

We zijn daarna nog naar de apres-ski party gegaan bij café De Tijd. Haha, kleine omschakeling, maar wel beregezellig. Ik heb hier (gelukkig) een heleboel mensen leren kennen die thuis ook carnaval vieren, dus met zulke muziek zijn we altijd helemaal in ons sas. Soort zoekt soort, zeggen ze altijd toch?

ZATERDAG
De wekker ging de volgende dag weer vroeg, omdat we gingen wakeboarden. We hebben met een mannetje of veertien de hele dag doorgebracht op het Spaanse water. Eén voor één een wakeboardsessie en ondertussen met de rest lekker chillen en barbecueën op het vlot. Beginnen jullie al te snappen waarom ik mijn weekoverzicht ‘dushi bida’ heb genoemd? (‘Het goede leven’)

Ik was helemaal kapot na ons feestje van vrijdagnacht, dus heb even een powernapje gedaan voor we naar Zanzibar gingen. Ik vind het altijd zo chill om even met mijn voetjes in het zand te dansen, dat ik daar moeilijk nee tegen kan zeggen. Gelukkig gaat Zanzibar op tijd dicht, dus kon ik die nacht alsnog wat slaap inhalen.

ZONDAG
Zondag begon ik alweer aan de nieuwe werkweek. Ik moest van twaalf tot zeven werken, dus was nog vroeg genoeg klaar om een hapje te gaan eten. Samen met Britt en Gerben ging ik naar Piri Piri, een Portugees ‘restaurant’ aan de Caracasbaaiweg. Typisch zo’n tent waar de toeristen niet gauw komen. Leuk om zulke plekjes te ontdekken, en het smaakte nog goed ook!

Na het eten gingen we snel naar huis om samen de aller-allerlaatste aflevering van Penoza te kijken. Mennnnnnn, wat was het spannend! Voor iedereen die deze serie nog niet heeft gezien: gauw kijken! Het is oprecht een van de beste series die ik ooit heb gezien.

You may also like

4 reacties

    1. Haha, ja, ik heb er tot nu toe heel weinig moeite mee 🙂 Boek jullie tickets maar gauw, dan kunnen we er samen op uit hier!

  1. Wat heerlijk lieverd om te lezen dat je het reuze naar je zin hebt!
    Het expat leven is zo slecht nog niet he, het nuttige met het aangename, wat wil je nog meer.
    Ik ben benieuwd naar volgende week, voelt net of je heel dicht bij me bent dan, heerlijk!
    Liefs tante Vief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *