Dushi bida na Korsou #4

Ik begon afgelopen week al goed met een koffietje aan de Handelskade, ik bracht een ochtend door op de marinebasis en ik ben voor het eerst wezen bootcampen. In dit weekoverzicht geef ik je een kijkje in mijn leven op Curaçao. Lees je mee?

MAANDAG
Mijn favoriete foto van deze week maakte ik meteen al op maandag, toen ik met Britt even een koffietje ging drinken aan de Handelskade. We moesten allebei pas later op de dag beginnen met werken, dus konden de week goed aftrappen. Ik blijf het leuk vinden om naar de Pontjesbrug te kijken en naar alles wat er voorbij vaart.

‘s Avonds zou ik wat gaan drinken met een groepje en omdat ik geen inspiratie had om te koken, besloot ik mezelf maar meteen een maaltijd te gunnen. Ik at een heerlijk broodje pulled pork bij Scuba Lodge – aan het water. Hopi nice!

DINSDAG

Dinsdag had ik niet zo’n spannende dag. Na mijn werk ben ik even gaan kijken naar een auto. Een Mazda 6 die ik ook echt overwoog te kopen. Omdat ik er natuurlijk de ballen verstand van heb, was Tyron-Lee was met me mee gaan kijken. Hij precies weet wat belangrijk is aan een auto op Curaçao. Handig 😉

Daarna heb ik me buiten op mijn terrasje gesetteld om wat afleveringen van Holland’s Next Top Model en Penoza te kijken. Deet op m’n huid tegen de muggen, citronellakaarsje aan en chillen maar!

WOENSDAG
Ik had woensdag een een heerlijk avondje. Na het werk ben ik meteen met Maaike naar Kokomo Beach gereden om naar de zonsondergang te kijken en wat mooie foto’s te maken. Daarna zijn we gaan eten bij Pietermaai Bistro: lekker eten in een gezellig straatje voor weinig geld. Daar kunnen ze ons zeker terugverwachten!

Aan het einde van de avond zijn we nog naar Cabana gegaan. De Dance & Dine avond bestond vijf jaar en dat werd gevierd met een paar leuke acties. We hebben het vooral niet te bont gemaakt, want de volgende dag moesten we gewoon weer aan de arbeid.

DONDERDAG
Herfstachtig. Zo zou ik de donderdagochtend wel kunnen omschrijven. Het regenseizoen is in volle gang en dat betekent dat het af en toe even met bakken uit de hemel komt. Gelukkig is dat echt maar af en toe. En aangezien mijn mantra is dat je altijd positief moet blijven: zo kwam ik een keer niet bezweet op de redactie aan, haha.

Zweten is precies wat ik die avond wel heb gedaan. Ik ben namelijk met Merle en Maaike gaan bootcampen. Ik had even behoefte aan wat beweging, want ik ben hier echt zo lui. Doordeweeks ga ik met de auto naar het werk, waar ik een hele dag achter mijn bureau zit. En in het weekend lig ik op het strand, ga ik uit eten en geniet ik van een Amstel Bright of een cocktail. Dat kan nooit goed zijn voor je lichaam. De bootcamp beviel gelukkig goed, dus dat wil ik wel vaker gaan doen. (De verbrande calorieën hebben we er overigens meteen terug aan gegeten en gedronken, door een chocoladedessert en een latte macchiato bij St. Tropez. Woops!)

VRIJDAG
Na een redelijk drukke dag op werk, was ik wel even toe aan weekend. Bij Zanzi was het Sax on the beach. En al was die saxofoon over de muziek heen niet echt heel erg van toegevoegde waarde, ik heb echt genoten. Ik had even een besefmomentje dat dit nu mijn woonplaats is en dat op vrijdagavond dansen met je voetjes in het zand daar gewoon bij hoort. Hoe fijn is dat?

ZATERDAG
Zaterdag moest ik een beslissing maken over de auto waar ik eerder deze week naar was gaan kijken. Ik had de tip gekregen om een auto nog even te laten checken bij een garage voor je ‘m echt koopt. Via-via kwam ik bij iemand van de marine terecht. Dus bracht ik daar mijn zaterdagochtend door. Helaas bleek er technisch nogal wat te mankeren aan de Mazda, waardoor ik besloot ervan af te zien. Nog maar even verder zoeken dus!

De rest van de dag hebben we op het strand gelegen bij de Grote Knip. Er stond een lekker windje en het was een beetje bewolkt, waardoor het een niet te heet was. Kon ik heerlijk een dutje doen! Na het strand zijn we spareribs gaan eten bij Café de Tijd (de lekkersten van het eiland) en daarna zijn we weer naar Zanzi gegaan, waar het op zaterdag altijd gezellig is.

ZONDAG
Ik heb me voorgenomen om expres naar plekken te gaan op het eiland waar ik nog nooit eerder ben geweest. Zo belandde ik zondagmiddag met Britt bij Karakter. Een soort opgespoten strandje, op een verhoogd stuk, waar je breed uitzicht over zee hebt. Je kunt bij Karakter ook goed eten en lekker zitten. Oh, en je betaalt geen entree of geld voor je bedje. Super fijn!

‘s Avonds hebben we met zijn allen tapas gemaakt en wat vlees op de barbecue gegooid. Nacho’s, pastasalade, hotwings… Smullen! Ik besloot Wet & Wild deze keer even te skippen, omdat ik het ook wel eens lekker vind om uit te rusten en fit te zijn. Kon ik mooi deze blog in elkaar zetten voor jullie.

Bon siman en tot volgende week!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *