Dushi bida na Korsou #3

Deze week is mijn zoektocht naar een auto begonnen, had ik een gezellige koffiedate voor het werk en ging ik naar het concert van Guus Meeuwis. Jep, ik heb weer een prima weekje achter de rug. Kijken jullie mee?

MAANDAG
Omdat dinsdag een nationale feestdag was op Curaçao en er dan geen krant uitkomt, had ik maandag een vrije dag. Lekker lang weekend dus! Ik wilde van deze dag gebruik maken om mijn zoektocht naar een auto te starten. Jeetje, wat zijn er hier een hoop dingen waar je aan moet denken! Beter geen Kia’s en Hyundais, want die worden vaak gestolen. Ook geen Europese automerken, want daar zijn de onderdelen meestal niet van op voorraad en als ze er toch zijn, zijn ze erg duur. Pfff. Gelukkig had ik een aantal hulplijnen die ik om raad mocht vragen.

Jammer genoeg heeft dat nog niet meteen geleid tot een auto die ik echt wil kopen. Na verschillende dealers te bezoeken, gaf ik het op en verkaste ik naar het strand. Ik heb lekker bij Cabana beach gelegen en de LINDA. uitgelezen. Zoals jullie misschien in mijn vorige diary al hadden gezien, was ik afgelopen weekend elke dag op stap geweest. Dus maandag deed ik lekker rustig aan en dook ik op tijd mijn bed in.

DINSDAG

Werd ik dinsdag wakker, was het weekend nóg niet voorbij! Ik had namelijk avonddienst en moest dus pas om twee uur beginnen met werken. Ik had met Maaike afgesproken om een koffietje te gaan drinken bij St Tropez en kwam daar toevallig een oud-huisgenootje uit Tilburg tegen én een oud-collega van mijn stagetijd bij het Antilliaans Dagblad. Wat een gezelligheid op de dinsdagmorgen!

Toen ik ‘s middags op het werk kwam, lag er een pakketje voor mij op het bureau. Hé, dat is leuk: post uit Nederland! Twee lekkere zakken snoep en een badhanddoek van Leuntje & Merien met ‘Groeten uut Zeeland op’. Begon ik zomaar met een lach op mijn gezicht aan de nieuwe werkweek!

WOENSDAG

We hadden bedacht om woensdag de week door midden te breken, door lekker wat buiten de deur te gaan eten. Maar omdat we van het leven op Curaçao alles behalve rijker worden, moest het natuurlijk niet al te gek worden. Dus: Pleincafé Wilhelmina it was! Ik nam de pasta met scampi’s, want daar had ik echt al weken zin in, maar die zijn hier in de supermarkt niet te betalen. Echt lekker gegeten.

Na nog wat te hebben geborreld zijn we op tijd naar huis gegaan. Daar werd ik verwelkomd door een kakkerlak in de keuken. Oh yeah, gotta love the Caribbean life. Gelukkig is deze meid altijd goed voorbereid en ik had dus al een spuitbussie liggen om het beest mee te lijf te gaan. Kon ik weer rustig slapen.

DONDERDAG
Toen ik donderdag boodschappen wilde doen om zelf te koken, kwam ik er tot mijn grote teleurstelling achter dat de containerschepen naar Curaçao zijn vertraagd. Daardoor waren een heleboel producten niet op voorraad. Het duurde even tot ik dat zag, want ze verspreiden hier in de supermarkten dan gewoon de producten die er wel zijn. Zo stond het schap met wereldgerechten bijvoorbeeld helemaal vol met pakken lasagne, haha.

Met een goed gevulde maag – ik had gelukkig nog wat anders kunnen fiksen dan lasagne – vertrok ik even later naar Cabana. Daar is het elke week ‘Movies at the beach’ voor tien gulden, inclusief een drankje en popcorn. Nou, daar kan een mens toch niet voor gesukkeld zijn, of wel dan? Oké, de film (The Wall) viel ietwat tegen en ik lust geen popcorn. Maar de hele setting maakt sowieso alles goed, dus mij hoor je niet klagen.

VRIJDAG

Jeej, weekend! Ik had een productieve dag gehad op werk, dus was wel even toe aan wat vrije tijd. Ik had heerlijk gekookt voor mezelf en wat handwasjes gedaan. Daarna ging ik nog naar het studentenhuis waar ik ben geadopteerd als huisdier om gezellig wat te drinken en te kletsen. Omdat Lisanne en ik eigenlijk toch wel zin hadden om even te dansen, zijn we rond middernacht nog naar Wet & Wild gegaan.

ZATERDAG
Zaterdag was echt mijn lievelingsdag deze week. Omdat ik ‘s ochtends mijn wekker had gezet om naar een auto te gaan kijken (die ik bij nader inzien echt absoluut niet ga kopen), had ik nog een hele dag voor me. We zijn met een groepje meiden naar Kokomo Beach gegaan. Ik was daar nog nooit geweest, maar vond het zeker voor herhaling vatbaar. Ze vragen er geen entree, drankjes bij het restaurant zijn betaalbaar en het is er niet super druk. I-de-aal!

We gingen aan het einde van de middag alweer weg, omdat we nog op het gemak pizza wilden eten bij Il Forno en ‘s avonds naar het concert van Guus Meeuwis gingen. Ah, jongens, dat was zooo leuk! Sowieso weet Guus altijd wel hoe hij voor een feestje moet zorgen, maar de afterparty was ook echt super. Van de Snollebollekes, tot Frans Bauer en André Hazes. Ongegeneerd een Hollandse party op Curaçao. Man, wat heb ik genoten, haha!

ZONDAG

Zondag moest ik gewoon weer werken. ‘s Avonds een vrouw, ‘s ochtends een vrouw, toch? Gelukkig had ik gewoon een fatsoenlijke nachtrust gehad, dus de schade viel mee. Al had ik niet meer de puf om zondagavond opnieuw uit te gaan. Dus heb ik lekker gekookt en series gekeken op bed. Met de airco aan. Ook wel eens lekker 😉

You may also like

1 reactie

  1. Wat leuk allemaall leuk dit te lezen mit denkttoch wel iedere dag even aan je maar geen zorgen als naar wens hier bijna met ons allemaal o.k.met tante Vief gaat het wel ook het weer doet ons goed 26 graden.veelliefs mitjedikke kus liefs.mit v

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *