Dushi Bida na Korsou #2

Bon dia, bon siman! In deze blog geef ik jullie weer een kijkje in mijn leven hier op Curaçao. Afgelopen week ben ik begonnen met werken, ben ik heerlijk uit eten geweest en heb ik weer (!) dolfijnen gezien.

MAANDAG
Maandag had ik mijn eerste werkdag bij het Antilliaans Dagblad. Ik was verrassend genoeg helemaal niet zenuwachtig, maar had vooral zin om weer aan de bak te gaan. Sowieso merk ik aan mezelf dat ik dit hele avontuur een beetje over me heen laat komen en nergens echt gespannen over ben. Best fijn eigenlijk, haha. Nu scheelt het misschien ook wel dat ik bij het AD meer de ‘oude bekende’ was dan de ‘nieuweling’. Daardoor voelde het meteen al vertrouwd.

Mijn eerste werkdag sloot ik meteen goed af. Het was deze week restaurantweek, wat inhield dat je bij een heleboel restaurants maar 55 gulden betaalde voor een 3-gangenmenu. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik daar even gebruik van moest maken! Ik ben met drie meiden naar Papagayo gegaan, om daar aan het strand lekker te eten. Ik had scampi’s vooraf, tenderloin steak als hoofdgerecht en een bananabrownie als dessert. Hmmm!

DINSDAG

De volgende dag had ik avonddienst, dus moest ik pas om twee uur beginnen met werken. Zo kon ik ‘s ochtends nog even van het zonnetje genieten. Elke dinsdag om 10.00 uur komen de dolfijnen van Dolphin Academy naar Zanzibar om een demonstratie te geven. Dus ben ik daar met een huisgenootje naar gaan kijken. Dat die dolfijnen de open zee in mogen, kan ik alleen maar aanmoedigen 😉

Avonddienst draaien, betekent lekker eten achter het bureau. Ik had nog een flinke portie spaghetti in de diepvries staan, dus heb die opgewarmd op de redactie. Dikke prima!

WOENSDAG

Ik werd meteen voor de leeuwen gegooid op het werk, want ik moest in mijn eerste week al een aantal persberichten vertalen vanuit het Papiaments. Nou moet ik zeggen dat ik redelijk wat woorden kon herleiden en zeker met behulp van een woordenboek best een eindje kwam. Maar zonder fouten is het me nog geen één keer gelukt, haha. Ach, aldoende leert men, zeggen ze toch? Wie weet doe ik het straks met twee vingers in mijn neus!

Had ik al verteld over de restaurantweek? Ghehe. Nou dat dus weer. Maar dit keer bij St Tropez Ocean Club. Hier koos ik een noodle soup als voorgerecht, entrecote als hoofd en chocolate cheesecake als toetje. Echt om je vingers bij af te likken.

DONDERDAG

Donderdag deed ik het wat rustiger aan. Na het werk had ik geen zin meer om me uit te sloven in de keuken en ik had nog vissticks en spinazie in de diepvries liggen. Easy peasy en toch lekker. ‘s Avonds plofte ik op bed en heb ik wat afleveringen van Penoza gekeken. Ik zit nu halverwege het laatste seizoen. Zooo spannend!

VRIJDAG
Om het weekend te vieren, ben ik vrijdag na het werk met een groepje naar de Full Moon Party geweest op Kokomo Beach. Drankjes en dansjes, daar ben ik in het weekend altijd wel voor te porren.

ZATERDAG
Wat zou je doen als je op Curaçao zit, heerlijk hebt uitgeslapen en rond lunchtijd wakker wordt? Juist, ja. Lunchen aan het strand. We zijn met wat meiden bij Cabana gaan eten, waar ik lekker een tomatensoepie nam. De rest van de dag hebben we bij Chill Beach gelegen en ‘s avonds zijn we nog naar Zanzibar gegaan. Pfff, wat een leven, hè?

ZONDAG
Zondag ben ik eindelijk naar Cas Abao geweest. Dat is echt mijn lievelingsstrand hier! Het is er niet te druk, de zee is mega blauw en het heeft een Caribisch sfeertje. Dit is waarom je op Curaçao wilt zijn. Niet te vergelijken met de toeristische stranden bij Seaquarium Beach of Jan Thiel.

Die avond hielden Britt en ik een barbecue op ons complex. Na ons strandbezoek deden we snel boodschappen en zetten we alles klaar. Kaarsjes op tafel, muziekje aan, spiezen op de grill… Super gezellig! Omdat de stemming er goed in zat, deden we nog een afzakkertje bij Wet & Wild. Jep, het moge duidelijk zijn, ik heb weer een heerlijk weekje achter de rug. Tot de volgende!

You may also like

7 reacties

 1. He elodie ik vind het heel leuk om te lezen wat je daar doet. Ook omdat je het leuk verwoord maar dat is je vak natuurlijk. En wat een leuke week. Tot volgende week.

 2. En dan ben je nog maar net vertrokken…
  voelt net alsof je je hele leven daar al bent 🙂 blij dat je het goed naar je zin hebt. Live your Life !!

 3. Hé Elodie,
  Vanmorgen zag ik je foto in de krant BndeStem. Weliswaar een heel donkere foto maar toch..Rachelle Verhage heeft jou ook geïnterviewd ‘Op zoek naar het echte Zeeuwse meisje’. Heb jij zelf de tekst daarvan ?
  Zo zie je maar dat ook ik je zo nu en dan volg.
  Groetjes
  André

  1. Hi André, wat leuk dat je het artikel had gezien met de foto waar ik inderdaad op stond 🙂 Mama heeft een exemplaar, dus als je nog eens op visite komt, kun je erin snuffelen. Bedankt voor je leuke berichtje. Groetjes Elodie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *