Dushi bida na Korsou #12

Deze week ben ik naar de kapper geweest, heb ik me ingeschreven als inwoner van Curaçao en heb ik weer (veel te) vaak buiten de deur gegeten. Verder heb ik ook ‘gewoon’ zes dagen gewerkt hoor. Kijken jullie weer mee naar mijn week? 

MAANDAG
Na een veel te gezellige avond bij Wet & Wild zondag, werd ik maandag pas laat wakker. Ik zou met Lisanne ergens buiten de deur gaan ‘brunchen’, maar uiteindelijk werd het een vette hamburger bij La Bohème in Punda met een hele groep. Moet vast een leuk gezicht zijn geweest om onze brakke kopjes zo bij elkaar te zien, haha. Ik liep nog even een rondje door de stad voor mijn eerste betaalde blogopdracht (komt deze week online), haalde een koffie bij McDonald’s en kon uiteindelijk ‘s middags nog verrassend fris aan de werkdag beginnen.

DINSDAG
De volgende dag had ik gewoon een dagdienst. Aangezien ik op tijd klaar was met werken, kon ik weer eens genieten van een hele avond vrij. Ik ben eerst gaan bootcampen en het was echt een leuke training. We moesten veel rennen en buikspieroefeningen doen en daar hou ik wel van.

Ik kon dus helemaal voldaan naar huis, waar ik me snel heb gedoucht en opgefrist voor ik weer naar Maaike, Lisanne en Laurien ging om samen een romantische kerstfilm te kijken. A Christmas Prince, op Netflix. Voor de lezers die het leuk vinden om weg te zwijmelen bij een veel te voorspelbare film: aanrader!

WOENSDAG
Woensdagochtend ben ik hier voor het eerst naar de kapper geweest. Ik had mijn haar al sinds begin dit jaar niet meer geverfd omdat het helemaal droog en kapot was na een paar verkeerde behandelingen. Maar nu ik hier weer helemaal in de zomersferen zit, vond ik het maar niets dat mijn koppie steeds donkerder werd. Dus huppakee, weer highlights erin en de dode puntjes eraf.

Daarna ben ik meteen doorgereden naar Kranshi (het gemeentehuis) om me officieel in te schrijven als inwoner van Curaçao. Nou moet ik alleen nog mijn Sedula aanvragen en dan is de hele papierwinkel eindelijk geregeld. Hoezé!

Voordat ik aan mijn avonddienst begon, ben ik nog met Gerben en twee vrienden van hem gaan lunchen bij St Tropez. We hadden het twaalf-uurtje genomen en die was echt goeeeed! Het was ook zoveel dat ik ‘s avonds alleen nog maar een boterhammetjes heb gegeten, haha.

DONDERDAG
Na het werk ben ik donderdag uit eten geweest met Michel. We zijn naar The Boathouse gegaan en ook daar heb ik weer super, super, super lekker gegeten. We namen de dagspecials: broccolisoep met zalm als voorgerecht, verse dradu als hoofdgerecht en een brownie cheesecake als dessert. Oh my god, ik heb echt in tijden niet zó lekker gegeten (en ik eet echt vaak lekker). Vanaf het restaurant heb je uitzicht over het Spaanse Water en er waren afgelopen dagen heel veel vallende sterren dus ook daar konden we tijdens het eten van genieten.

VRIJDAG
Het weekend begon voor mij wat later dan anders, omdat ik nog een avonddienst had. Overdag heb ik even de tijd genomen om wat kleren in de handwas te doen en een nieuw wasrek te halen (ja, ook de huishoudelijke klusjes horen hier gewoon bij het leven). En ik ben met Gerben nog wezen lunchen bij ‘Mijn Broodje’. Gewoon simpel een warm broodje met brie en honing. Misschien moet ik er toch maar eens over denken om het aantal bootcamps wat op te voeren als ik dit eetpatroon wil volhouden, haha.

ZATERDAG
Omdat ik vrijdag eens een keer niet op stap ben geweest, werd ik zaterdag lekker op tijd wakker. Ik ben met Maaike en Laurien naar de Grote Knip gereden en daar hebben we de hele middag gechilld. Onderweg naar huis hebben we nog even een koffiestop gehouden bij Eetcafé de Buurvrouw en ‘s avonds zijn we met een groepje gaan eten bij Osteria Rosso. Ik nam de pasta met zalm en gamba’s en it was good! Het was Laurien haar laatste avond op Curaçao, dus na het eten zijn we nog naar Pietermaai gereden voor een drankje bij Miles Jazz Café.

ZONDAG
Na een dagje vrij, begon zondag mijn werkweek alweer. Ik werk nu twee zondagdiensten achter elkaar zodat ik na de feestdagen twee zondagen vrij ben en dus naar Fuikdag kan, whoop whoop! Terwijl ik ‘s avonds aan het koken was, stond Maaike opeens voor mijn deur om me te vergezellen. We hebben daarna nog even een koffietje gedronken bij Mood Beach, maar omdat het begon te regenen (ja, heus) zijn we maar op tijd naar huis gegaan. De rest van de avond heb ik lekker gechilld, deze blog klaargezet en nog even een uitzending gemist gekeken. Heerlijk, me-time, moet ik misschien toch maar eens vaker doen!

You may also like

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *