Dushi bida na Korsou #11

Deze week had ik een klein beetje een pechweek. Ik had een lekkage, ongedierte in de badkamer en een koelkast die er de brui aan gaf. Maar na regen komt altijd weer zonneschijn en de buien zijn op Curaçao meestal maar van korte duur, dus ik heb gelukkig ook nog een hoop leuke dingen meegemaakt. Je leest het allemaal in een nieuwe diary!

MAANDAG
Nadat ik maandagavond eerst heb gesport met Lisanne, zijn we met vijf meiden naar de kerstkomedie ‘A Bad Moms Christmas’ gegaan in de bioscoop. Echt een heerlijk hersenloze film. Het is hier in de bios altijd super koud omdat de airco vollebak aanstaat, dus we konden lekker onze lange broeken en truien aan. Stel je even voor hoe het voelt om na 2,5 maand eindelijk weer een hoodie aan te hebben… Zooo fijn!

DINSDAG
De volgende dag heb ik eerst lekker uitgeslapen en daarna even een toertje gedaan. Ik moest naar Mambo om een cadeautje op te halen, dronk daar nog even een koffietje en wipte daarna nog even binnen bij Scuba Lodge, waar Maaike aan het werk was.

Ik had weer indeeldienst en het was een redelijk hectische avond, omdat de vakbonden acties aankondigden tegen beslissingen van de overheid. Omdat dit nieuws allemaal pas heel laat naar buiten kwam, was de deadlinedruk behoorlijk hoog, haha. Des te beter smaakte de borrel die ik daarna nog bij St Tropez dronk op de verjaardag van Justy.

WOENSDAG
Omdat ik dinsdagavond Blue Curaçao aan het drinken was en we ons opeens afvroegen waar dat eigenlijk van wordt gemaakt, ging ik de volgende ochtend met Hidde en Gerben naar Landhuis Chobolobo. Dat is het huis van de enige echte Curaçao-likeur. Zoals jullie begrijpen was dit natuurlijk een enorm educatief uitje. Dat we daarbij om 11.00 uur ‘s ochtends al cocktails moesten proeven is volledig bijzaak. Ze sloegen in als een bom dus zijn na onze rondleiding meteen gaan lunchen bij Eetcafe de Dames, waar ik een super, super lekker broodje gerookte zalm heb gegeten.

‘s Avonds ben ik met Britt, Gerben en een paar vrienden van hem wat gaat drinken bij Miles en daarna begon de pech. Toen ik ‘s nachts thuis kwam en het licht van mijn badkamer aan deed, zag ik echt tientallen vliegjes rondvliegen. Zo groot als fruitvliegjes. Ik ging met gif in de weer en mepte ze dood in de veronderstelling dat het klusje geklaard was (to be continued). Vervolgens ging ik mijn tanden poetsen en kwamen er steeds een paar spettertjes tegen mijn schenen. Bleek de waterleiding van mijn wasbak te lekken. Grrr. Met lichte frustratie toch maar naar bed gegaan: dat zijn zorgen voor morgen.

DONDERDAG
De waterleiding was gelukkig vrij snel opgelost. Mijn huisbaas kwam de verstopte sifon legen en dat was geregeld. Ondertussen zat mijn badkamer opnieuw met kleine vliegjes.  Ik schakelde de hulplijnen in via de facebookpagina ‘Durf te vragen Curacao’ en kwam er al vrij snel achter dat het om rioolvliegjes gaat. Ze komen uit het riool van tussen de stront en de pies en eten het liefste schimmels. Oh ja, en ze zijn zeer lastig te bestrijden. Nou, daar ben ik mooi mee.

Ik was te laat klaar met werken om het best werkende gif nog te halen, dus ben ‘s avonds als tussenoplossing maar even in de weer gegaan met chloor. Toen ik dat in mijn doucheputje gooide kon ik wel met zekerheid stellen dat daar het nest zat, want de vliegjes kwamen er meteen allemaal uit. Even een massamoord gepleegd en toen mijn badkamer weer snel afgesloten. Ik was eigenlijk hartstikke moe, maar kreeg de kriebels bij het idee dat ik de hele avond tussen die vliegjes zou zitten, dus ben snel bij Maaike gaan douchen en we zijn vervolgens nog met Britt naar Mood gegaan om koffie en cocktails te drinken.

VRIJDAG
Een pechweek zou een pechweek niet zijn als je na twee dagen al geen pech meer had, dus toen ik vrijdag wakker werd lag mijn hele keuken vol met water. Mijn koelkast bleek er ‘s nachts mee te zijn opgehouden en alles uit mijn vriesvak was ontdooid. Ik kon dus weer keiveel eten weggooien. Heel erg vervelend. Maar goed, niets aan te doen. De huisbaas sloot een nieuwe transformator aan en het werkte allemaal weer.

Daarna ging ik snel naar Kranshi, het gemeentehuis, om me officieel op Curaçao in te schrijven. Toen ik daar zat, bleek ik niet de nodige papieren bij me te hebben. Goed, dat kon er ook nog wel bij. Toch met frisse moed aan de werkdag begonnen en die verliep verder eigenlijk wel vlotjes. ‘s Avonds hadden we nog een huisfeestje bij vrienden wat – zoals altijd – weer heel gezellig was.

ZATERDAG
Kan die klaagzang dan nu eindelijk stoppen? Haha, ja, volgens mij wel. Ik durf niet te zeggen dat het hele nest rioolvliegjes dood is, want ik zie er af en toe nog een paar vliegen, maar ik blijf voorlopig gewoon met gif spuiten en chloor in mijn waterafvoer gieten. Hopelijk komt het dan wel goed. Tijd om weekend te vieren dus. Ik lunchte thuis nog even en ben daarna met Maaike naar Koko’s gegaan. Een super leuke strandtent naast Zanzibar, waar het veel rustiger en minder massaal is.

Terwijl we van het zonnetje genoten, hadden we het erover dat we onze kleren al een klein beetje beu beginnen raken. Dus gingen we nog even naar winkelcentrum Sambil, waar we uiteindelijk allebei niets hebben gekocht en met honger zijn weggegaan, omdat al het eten in het foodcourt zo lekker rook. We zijn snel naar huis gegaan om te eten vertrokken daarna meteen naar de kerstmarkt in Pietermaai. Ik had nooit verwacht dat ik hier nog zo in de kerstsferen zou komen, maar het was echt super leuk. Overal kerstlampjes, kerstmuziek en hele leuke spulletjes. Het enige wat ik heb gekocht is een playsuit, waar ik echt super blij mee ben.

Natuurlijk ben ik daarna nog even wat gaan drinken. In eerste instantie bij Pleincafe, daarna toch nog maar even bij Zanzibar en uiteindelijk heel spontaan met Gerben nog bij Club Live 973. Dus als je je ooit afvraagt: hoe haal je alles uit je enige vrije dag van de week? Nou, ik denk dus ongeveer zo, haha.

ZONDAG
Omdat ik maandag weer een avonddienst had, kon ik zondagavond na het werken lekker op stap. In m’n nieuwe playsuit van de kerstmarkt! Ik heb alleen deze awkward foto gemaakt, dus nou ja, daar doen we het dan maar mee.

Tot volgende week!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *