Dushi bida na Korsou #10

Deze week begon ik met maar liefst drie avonddiensten. Daardoor had ik tijd om naar het strand te gaan en een leuke koffiebar te ontdekken. Verder heb ik deze week weer ‘bezoek’ gehad uit Hulst, een nieuwe baai aan mijn lijstje kunnen toevoegen en ruim vier uur in het ziekenhuis doorgebracht. Kijken jullie mee?

MAANDAG
Ik ben zondag expres niet op stap geweest, zodat ik eindelijk een beetje kon bijslapen en voor de verandering eens fit aan de week kon beginnen. Ik moest pas om 16.00 uur werken, dus besloot een paar uurtjes uitgestrekt op een bedje bij Madero Beach te gaan liggen. Boekje erbij, koffietje erbij… Hopi dushi! Hidde kwam me nog even vergezellen en zo had ik eigenlijk een prima begin van de week.

DINSDAG
Ik had een tijdje geleden op Instagram gezien dat er een nieuwe koffiebar was geopend bij mij om de hoek. En aangezien Maaike en ik nogal van de koffiedates zijn, leek ons het wel een strak plan om daar eens een kijkje te nemen. Het heet Number 10 en zit aan de Santa Rosaweg op een heel leuke plek tussen de bossen. Een totaal andere setting dan ik ‘gewend’ ben van alle tentjes aan de kust. Het is er heel rustig, de koffie is er goed en ook de carrotcake is met vlag en wimpel door de keuring gekomen. Hier kom ik zeker vaker!

‘s Avonds moest ik weer aan de bak. Lekker eten, bellen en typen achter mijn bureau. Klinkt misschien niet voor iedereen als de ideale avond, maar ik vind het helemaal niet vervelend.

WOENSDAG
Vorige week kreeg ik een appje van Dirk (uit Hulst) dat hij deze week op Curaçao zou zijn voor het geven van beachvolley-clinics. Super leuk natuurlijk! Als er bekenden in de buurt zijn, vind ik het altijd gezellig om elkaar even te zien. We hebben lekker bij Zest gezeten en bijgekletst onder het genot van wat awa di lamunchi’s (limoendrankjes) en een latte.

Omdat ik na een drukke avond werken geen zin had om meteen op bed te gaan liggen, ben ik met Gerben nog even Pietermaai in gegaan. Bij Miles Jazz Café is het altijd goed vertoeven! (Oké, hier heb ik de foto schijnbaar niet van opgeslagen, dus dan maar m’n mealprepping van eerder op de dag, haha)

DONDERDAG
Donderdag ben ik weer even gaan varen. Michel dacht een gps-tracker te hebben die ik in mijn auto wil plaatsen, zodat ik ‘m terug kan vinden voor het geval die gestolen wordt. Maar toen bleek het een locator te zijn voor je sleutelbos met een iets minder groot bereik dan nodig is voor je auto, haha. Helaas pindakaas. Omdat ik toch al bij hem was, besloten we er maar meteen wat leuks van te maken en zijn we nog even het Spaanse Water op gegaan met de boot. Stiekem heb ik zelf ook nog even gevaren, waaaah, super vet!

VRIJDAG
Na het werk heb ik het weekend volgens traditie ingeluid met Maaike. We wilden eigenlijk bij Pleincafe gaan eten, maar omdat het daar bommetje vol zat en de daghap op was, zijn we uitgeweken naar Eetcafé de Buren. Ik heb er wéér fajitas gegeten, haha. Die zijn gewoon zo lekker daar dat ik er elke keer spontaan zin in krijg. Voor een koffietje zijn we nog naar BijBlauw gegaan. Ik ben echt fan van deze tent. Het is zo mooi ingericht en alles wat ze doen en serveren is echt van kwaliteit. We kregen bij de koffie zelfs verse stukjes brownie. Hmm!

Omdat het weer de eerste vrijdag van de maand was, betekende dat: full moon party! Voor veel mensen uit onze groep was het de laatste keer (snif), dus natuurlijk zijn we er met een hele bende heen gegaan. Het was echt heel gezellig!

ZATERDAG
De volgende dag hadden we de wekker al vroeg gezet, omdat we met schildpadden wilden gaan zwemmen bij Playa Grandi. Maar omdat de helft er de kracht niet voor had, besloten we toch maar van dat plan af te zien. Ik draaide me ‘nog even’ om en werd vervolgens pas weer om één uur wakker. Doornroosje in the building hoor, haha. Wel lekker uitgeslapen zo!

We zijn ‘s middags alsnog met een groepje naar Playa Lagun gegaan, waar we lekker hebben geluncht en nog even op het strand hebben gelegen. En natuurlijk was het ‘s avonds weer tijd voor dansjes bij Zanzi.

ZONDAG

Onze zondag verliep ietsje anders dan gepland. Eigenlijk wilden we eerst naar een strandje gaan waar nog niemand van ons was geweest, waarna we zouden gaan hiken bij Westpunt tijdens zonsondergang en de opkomst van de supermoon (volle maan, dichtbij de aarde). Met als afsluiter van het weekend een heerlijk etentje en misschien nog ergens een drankje.

Nou, tot zo ver ging het goed: we zijn bij Playa Kalki beland en hebben daar gechilld, een boekje gelezen en even getennist… Tot het tijd was om richting het vertrekpunt voor de hike te gaan. Bij het lopen op de trap richting de parkeerplaats, misstapte Maaike zich. Op de één of andere manier was ze zo lelijk langs de betonnen traptrede gekomen dat de nagel van haar grote teen in een hoek van 45 graden stond. Brrr!

Dat werd dus geen hike meer. Het deed goed zeer en de dokter moet er echt even naar kijken om te zorgen dat het netjes kon genezen. Nou, laat dat ‘even’ maar weg! Omdat het zondag was, kwamen we op de spoedafdeling van het ziekenhuis terecht en aangezien dit niet echt spoed was tegenover de patiënten die schuimbekkend of met een tia binnenkwamen, hebben we meer dan vier uur moeten wachten voor Maaike aan de beurt kwam. We kwamen rond half zes binnen en liepen om kwart voor tien pas weer de deur uit. Gelukkig konden we nog net terecht bij Scuba Lodge voor een pulled pork burger. Dat heeft onze zondag nog een klein beetje gered!

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *