Creatieve workshop: Beschilder je eigen Chichi | CURACAO TIPS

Creabea’s opgelet! Ik heb hier dé activiteit op Curaçao waar jij blij van wordt: een workshop bij Serena’s Art Factory, waar je je eigen Chichi kunt beschilderen. Een Chichi is een beeldje van een goedgevormde vrouw, dat met de hand is beschilderd en vaak wordt ‘aangekleed’ met vrolijke kleuren en leuke printjes. Voor mijn verjaardag had ik een cadeaubon gekregen om er zelf eentje te maken. Tijd om die te verzilveren!

Workshops op verschillende locaties

Je kunt de workshop twee keer per week volgen op verschillende locaties. Op donderdagavond tijdens de koopavond bij de shop in Punda en op vrijdagochtend bij de ‘factory’ in het oosten van Curaçao. Ik koos voor die laatste optie, omdat die omgeving me veel leuker leek (in de natuur in plaats van tussen de gebouwen), en omdat ik wel nieuwsgierig was naar de fabriek en het verhaal achter het iconische figuurtje.

Sociaal project

Wat dat betreft kwam ik volledig aan mijn trekken. Aan het begin van de workshop kwam de bedenker, Serena, naar buiten om iedereen te verwelkomen en te vertellen hoe en waarom ze de Chichi ooit heeft gecreëerd. Serena’s Art Factory is door het succes van het beeldje uitgegroeid tot een groot bedrijf waar inmiddels veel lokale mensen bij betrokken zijn. Zij worden stuk voor stuk opgeleid om de gipsen beeldjes te maken en om ze te beschilderen. Zo geeft Serena ook mensen een kans die anders misschien nooit aan een baan zouden komen.

Zelf aan de slag

Dat alleen al is natuurlijk heel erg tof om te zien, maar ik keek vooral uit naar het gedeelte waarbij we zelf aan de slag mochten. Ik ging voor een kleine chichi – omdat ik de andere maten wel erg groot vond – en had voor de beschildering een plaatje in mijn hoofd met fijne krulletjes en stipjes. Dat bleek nogal een uitdaging op zo’n klein poppetje. Máár ik ga geen uitdaging aan de weg, dus hup in de concentratiebubbel en gaan met die banaan.

Knap staaltje precisiewerk

Ik begon met de krullen op de borst en dat was nog even wennen. Door de temperatuur en de wind droogde de verf best wel snel op, dus je moest zorgen dat je het meteen goed deed en met zo’n fijn kwastje was dat nog best lastig. Maar uiteindelijk kreeg ik de smaak te pakken en een klein uurtje later stonden de krullen erop. Tijd voor de stippen. Met de achterkant van een kwast stempelde ik de rondjes op het poppetje. En opeens begon het ergens op te lijken!

Hoezé, geslaagd!

Ik koos zwart en wit als basiskleuren omdat ik nog geen eigen huisje heb (althans, niet met een eigen inrichting) en dit past natuurlijk overal bij. Maar ik vond alleen zwart en wit – ondanks de geslaagde patroontjes – wel erg saai. Dus besloot ik er nog een uitgesproken, felle kleur bij te doen, waarmee ik wat accenten heb gemaakt. Felroze om een paar stipjes en krulletjes mee aan te zetten. En tadaaa, er stond opeens een heel geslaagde Chichi voor mijn neus.

Praktische informatie

Lijkt het je ook leuk om eens een ochtend of avond creatief in de weer te zijn tijdens je vakantie of verblijf op Curaçao? Ik kan het je zeker aanraden! Elke donderdagavond van 17.30 tot 20.30 uur is er een workshop bij de Chichi Shop in Punda (Windstraat/Gomezplein) en iedere vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur bij Serena’s Art Factory (Jan Luis 87a). Voor de workshop zelf betaal je maar 20 gulden, daar bovenop komen de kosten van het beeldje. Die variëren per maat van 48 gulden voor een kleintje (die had ik) tot 388 voor een speciale uitgave van de grote Chichi. Meer informatie vind je op de website.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *