Wakeboarden op het Spaanse Water | CURACAO TIPS

Wie denkt dat je op Curaçao alleen maar kunt chillen op het strand, heeft het mis. Je kunt er nog zo veel meer doen! Van cultuur snuiven tot aan watersport; Curaçao heeft het allemaal. En omdat ik jullie dat graag wil laten zien, heb ik besloten meer blogs te gaan schrijven over activiteiten hier. Ik trap af met een van mijn favorieten: wakeboarden op het Spaanse Water bij de WakeSkateSkiSchool.

Relaxen en wakeboarden

Toen ik in 2013 stage liep op het eiland, belandde ik voor het eerst op het vlot van Marcello. Destijds heb ik alleen gerelaxed met uitzicht op de Tafelberg. Maar tijdens mijn vakantie vorig jaar stond ik toch echt op een plank over het water te sjezen. Het is super leuk! Ja, het gaat met vallen en opstaan, prikkende ogen en een loopneus van het zoute water, maar door de goede instructies van Marcello lukt het uiteindelijk bijna iedereen. En: hoe vaker je gaat, hoe meer hij je leert. Zo leerde ik de tweede keer bijvoorbeeld meer golven te pakken en met een van mijn handen het water te raken.

Sessies met barbecue

Het mooie aan deze activiteit is: het kan zo kort en lang duren als je zelf wilt. Oké, de sessie per persoon duurt altijd maar 30 tot 40 minuten. Maar als je bijvoorbeeld met een hele groep bent, wordt het echt een dagactiviteit. Dan kun je met zijn allen chillen op het vlot, terwijl iedereen een voor een het water op gaat. Extra leuk is als je met een groep vanaf 10 personen reserveert, want dan slingert Marcello de barbecue aan! “Want als je er een hele dag bent, moet er toch een keer gegeten worden.” Voor drinken moet je overigens zelf zorgen.

Kosten en reserveren

Ik begrijp dat jullie nu enthousiast zijn geworden. Dus, mocht je geïnteresseerd zijn, kun je contact opnemen met Marcello via zijn Facebookpagina. Een wakeboardsessie kost 85 gulden per persoon en de barbecue komt er vanaf tien personen gratis bij. Wie niet wil boarden, maar wel mee wilt barbecueën legt 25 gulden in. De groep kan uit maximaal 15 boarders bestaan, omdat je anders niet voor het donker klaar bent, haha.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *