Op safari in het Christoffelpark

In de categorie ‘verrassende activiteiten op Curaçao’ ging ik laatst op safari in het Christoffelpark. Nee, je kunt hier geen Big Five spotten. Maar met een beetje geluk wel het Curaçaose hert, slangen en schorpioenen. En de uitzichten zijn vanaf de hooggelegen punten prachtig!

Persoonlijke ervaring
Vroeg in de ochtend stapte ik samen met negen anderen achterin de pick-up van Cyrill, activiteitenbegeleider van Caribbean Research & Management of Biodiversity (de stichting die de twee grootste nationale parken van Curaçao beheert). Cyrill had in ieder geval geen moeite met het tijdstip, want hij was vanaf het begin al uitgelaten en in voor grapjes. Of we met of zonder zijn voet op de rem door de bochten wilden scheuren? Dat werd dus zonder…

Behalve een grappenmaker, is Cyrill ook erg betrokken bij het gebied. Hij kan je alles vertellen over de hoogtepunten van het Christoffelpark. Van de ruïne van plantage Zorgvlied, tot de voormalig kopermijn. Maar bijvoorbeeld ook over hoe de bromelia het vochtgehalte in de grond reguleert en hoe het witstaarthertje op Curaçao zicht tot een unieke soort heeft ontwikkeld.

Tijdens de 2-uur durende safari waar ik in de laadbak zat, had ik helaas niet zo veel geluk dat ik de bijzondere dieren in het park heb kunnen spotten. Volgens mij is die kans sowieso best klein. Maar ik vond het alsnog de moeite waard. Er zijn een heleboel mooie planten en de uitzichten zijn echt prachtig. Zeker nu alles in het regenseizoen zo mooi groen is. Dit zijn de plaatjes die je niet vaak van Curaçao voorbij ziet komen, maar het maakt het eiland wel echt divers.

Kosten
Je kunt verschillende tours doen in het Christoffelpark, die ook variëren in prijs. Ik ben meegegaan met de pick-upsafari die twee uur duurt. Dat kost 20 dollar voor volwassenen. Voor tien dollar extra kun je met de volledige tour van vier uur meegaan. Meer informatie vind je op de website.

Dit bericht is NIET gesponsord.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *