8x Leuke evenementen in maart

Op Curaçao hoef je je ‘s avonds eigenlijk nooit te vervelen. Er is bijna elke dag wel ergens een happy hour of een feestje. En al is dat hartstikke gezellig, het is ook elke week praktisch hetzelfde. Daarom leek het mij leuk om voor de komende maand eens een aantal andere evenementen uit te lichten. Madero Sunsets, HFTG, of Goud & Fout bijvoorbeeld!

HFTG, editie januari 2018. Foto Ramsay Soemanta

Vrijdag 2 maart – Full Moon Party

Het eerste weekend van een nieuwe maand begint op Curaçao traditiegetrouw met de Full Moon Party bij Kokomo! Hier draaien verschillende dj’s, er treden artiesten op én zoals altijd is er een grote vuurwerkshow. Vaak wordt er net iets andere muziek gedraaid dan wat je op de meeste uitgaansplekken hoort. Meer dance, wat soms best eens lekker is voor de afwisseling! Full Moon duurt van 22.00 tot 05.00 uur. Entreekosten bedragen 10 gulden. Tickets kun je van tevoren kopen of je betaalt gewoon handje contantje aan de deur.

Zaterdag 3 maart – Madero Sunsets

Dan wordt op zaterdag 3 maart weer één van de leukste evenementen georganiseerd waar ik tot nu toe ben geweest: Madero Sunsets. Ik was bij de editie in november en heb toen zó genoten! Er zijn verschillende kleine podia op het strand. Onder de palmbomen, waar allemaal schattige lampionnetjes en lampjes tussen hangen. Zo wordt er een super intieme sfeer gecreëerd. Er treden zes livebands op, er zijn vijf barren én niet geheel onbelangrijk: vier pop-uprestaurants. Oh echt, wat een heerlijke formule is dit! Madero Sunsets begint om 17.00 uur en duurt tot 01.00. Prijzen voor de tickets variëren van 15 gulden in de voorverkoop via DolfijnGo, tot 25 gulden aan de deur.

Dinsdag 6 maart – Latin Lounge

Op dinsdag 4 maart viert Latin Lounge haar 4-jarig bestaan. Het staat al een tijd op mijn Curaçao-bucketlist om hier eens heen te gaan, want ik hoor er veel goede verhalen over. En ondanks dat het niet op het strand is, maar in een club, zul je je zeker in de tropische sferen wanen door de heerlijke muziek. Vanaf 20.00 uur tot 21.00 uur wordt er bachatales gegeven, waarna er tot 00.30 uur gedanst wordt op de muziek van DJ Luigi, DJ Rudsel en DJ Chris. Entree kost 15 gulden en dat is dus inclusief de workshop. Let op: geld moet je contant meenemen en je moet je houden aan de dresscode: geen petjes, shorts of teenslippers!

Vrijdag 9 maart – HFTG & Nachtwerk Beach Fest

Die vrijdag is het weer feest. Op twee plekken zelfs! Om 19.00 uur begint Nachtwerk Beach Fest, met verschillende dj’s op het strand bij Madero. Tickets hiervoor kosten in de voorverkoop 5 gulden en aan de deur 7,50 gulden.

En om 22.00 uur opent Club 1850 haar deuren weer voor een nieuwe editie van HFTG! Eerst zat er tussen de edities van HFTG steeds een paar maanden, maar voortaan moeten we gelukkig niet meer zo lang wachten. Face Events heeft namelijk besloten elke maand een HFTG-feest te gaan houden met twee keer per jaar een XXL-editie. En hier zorgen niet alleen dj’s van Curaçao voor de muziek, maar ook internationale artiesten. Na een super dikke editie in januari met Hardwell, Lil’ Kleine en de Partysquad beloven dit keer de Afrobros de tent op zijn kop te zetten. Het feest duurt tot 4.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij Van den Tweel Zeelandia, bij Bruna, of via Caribbean Ticketshop. 10 gulden voor de earlybirds en daarna 20 gulden.

Zaterdag 10 maart – Orange Grove

Wie de volgende dag nog wat energie over heeft, kan terecht bij Madero Ocean Club voor een avond met hele fijne muziek van Orange Grove. Als je regelmatig naar DolfijnFM luistert, klinkt ‘Baby you’re the right one for me’ je ongetwijfeld bekend in de oren. En – goed nieuws – het concert van de Sint Maartense band is gratis! Het begint om 19.00 uur met een happy hour.

Donderdag 29 maart – GOUD & FOUT

Een feest op donderdag? Ja zeker! Want vrijdag de 30e is een officiële vrije dag op Curaçao, vanwege Goede Vrijdag (en dus het begin van een lang Paasweekend). En hoe kun je Goede Vrijdag nou beter ingaan dan met een fout feestje? Precies. Daarom moet je dus bij Goud & Fout wezen. Ik zou jullie met alle liefde en plezier al meer informatie willen geven, maar daar moeten we allemaal nog even geduld voor hebben. Dat volgt binnenkort allemaal via het Facebookevent!

Vrijdag 30 & zaterdag 31 maart – Curacao International BlueSeas Festival

Even toe aan iets totáál anders? Dan is het BlueSeas Festival misschien wel wat voor jou! Op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart staan de straten van Pietermaai volledig in het teken van bluesmuziek. Vrijdag staan er namen op het programma als Samantha Fish, Kenny Neal en de Selwyn Birchbood Band. Op de line-up van zaterdag prijken namen als de Danielle Nicole Band, The James Hunter Six en Thornetta Davis. En het mooiste van al: entree is gratis!

Wat vinden jullie: voor herhaling vatbaar zo’n overzicht van alle events?

P.s. Ben ik nog wat vergeten? Laat het me dan ook weten!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *