Dushi bida na Korsou #23

Oh, wat heb ik een heerlijk weekje achter de rug! Ik ging voor mijn werk een dagje naar Klein Curaçao, beklom de Christoffelberg en ben enorm verwend door mijn oom en tante die hier op bezoek waren. So get ready for extra veel kiekjes van lekker eten en de mooiste plekjes van het eiland!

MAANDAG
Voor het eerst sinds lange tijd had ik maandag geen avonddienst. Ik had namelijk speciaal een dagdienst aangevraagd, omdat mijn oom en tante die avond zouden landen op Curaçao. Na een prima werkdagje, waarin ik mezelf weer uitdaagde door wat persberichten vanuit het Papiaments te verwerken, ben ik eerst nog even bij Maaike gaan chillen. We wilden graag een citytrip naar Miami gaan boeken, maar hebben jammer genoeg geen directe vluchten kunnen vinden voor betaalbare prijzen. Hopelijk lukt het ons later alsnog, want gek genoeg ben ik wel een klein beetje toe aan vakantie, haha.

‘s Avonds reed ik naar het Renaissance Hotel, om daar mijn oom en tante te verwelkomen. Super leuk om ze na zoveel maanden weer te zien! En hoe bijzonder dat ze speciaal voor mij zo’n reis maken?!

DINSDAG
De volgende dag had ik een avonddienst, zodat ik ze al een kleine rondleiding kon geven op het eiland. Ik liet ze mijn studio zien, nam ze mee naar mijn werk en natuurlijk naar mijn favoriete lunchspot: St Tropez Ocean Club!

WOENSDAG
Ook woensdag moest ik pas laat beginnen. En omdat ik vind dat je Curaçao niet echt hebt gezien, zonder op Westpunt te zijn geweest, stelde ik voor om een dagje die kant op te gaan. We bezochten nationaal park Shete Boka en gingen lunchen bij Playa Lagun. Hoe fijn dat je dit gewoon even op je werkdag kunt doen?

DONDERDAG
Donderdag mocht ik voor mijn werk een reportage maken van een tripje naar Klein Curaçao met Mermaid Boattrips. Het was wel even slikken toen de wekker al om 5.30 uur ging na een avonddienst (waar ik pas rond half twaalf van thuis was), maar hé, zal ik heel even niet klagen dat ik een dagje betaald mocht doorbrengen in het paradijs? Ik was er al vroeg om samen met de eigenaar van Mermaid wat gasten op te halen in de limo, dus heb de zon zelfs nog zien opgaan. Na een boottocht van twee uur – waarin dolfijnen voorbij zwommen en flamingo’s voorbij vlogen – kwamen we aan op het onbewoonde eiland vlakbij Curaçao. Ik interviewde de crewleden, bezocht de vuurtoren, liep naar het schipwrak, barbecuede en snorkelde… Oh, what a day!

VRIJDAG
Na een week die door alle leuke dingen echt voorbij is gevlogen, lag het weekend alweer voor de deur. Ik was nog een dagje lekker productief op werk en ging daarna heerlijk uit eten met m’n oom en tante bij Fort Nassau. Oh men, dat uitzicht verveelt nooit. Bijna 360 graden uitzicht over het hele eiland en al die lampjes dan in het donker; dat heeft echt iets magisch. We hadden een toptafeltje gekregen en ik at echt de heerlijkste zalm ever. Ik had al vijf maanden geen zalmfilet meer gegeten, dus het was alsof er een engeltje over m’n tong pieste. Later op de avond ging ik nog met wat vrienden naar de Full Moon Party bij Kokomo. Ik was al vijf hele dagen niet op stap geweest, dus het werd weer eens tijd, haha.

ZATERDAG
Ik had het vrijdag echt belachelijk laat gemaakt, dus werd zaterdag natuurlijk ook mega laat wakker. Een klein beetje zonde van de dag, maar het was toch bewolkt, dus ik kon er niet heel erg mee zitten. Ik sprak af met Joëlle om ergens te gaan lunchen en we belandden bij Mood Beach. Daar had ik nog nooit gegeten, maar ik had er goede verhalen over gehoord. Vooral over de burger, dus natuurlijk koos ik die. En inderdaad: hij was superrrr lekker!

Die avond was het Madero Sunsets, waar ik mijn oom en tante mee naartoe nam. Het had een iets andere opzet dan de vorige keer; net wat minder intiem en andere soorten muziek, maar we hebben alsnog heel erg genoten! Check ook even mijn blog over de leukste evenementen in maart, want Madero heeft vandaag alweer een nieuw event aangekondigd, wat aanstaande zaterdag plaatsvindt.

ZONDAG
Zondag kon ik niet uitslapen, zoals ik meestal doe. We gingen namelijk de Christoffelberg beklimmen! Om half 9 stonden we al op Westpunt om te gaan klauteren. 375 meter naar de top. Ik weet nog hoe bang ik was toen ik dat vijf jaar geleden deed. Maar ik merk echt dat ik een beetje van mijn hoogtevrees af aan het komen ben, doordat ik de afgelopen tijd zoveel dingen heb gedaan die ik spannend vond (skydiven en abseilen bijvoorbeeld). Super fijn! Na een zweterige tocht bereikten we de top en wauw, dat uitzicht is alle inspanning meer dan waard!

Terwijl we in de auto afkoelden door de frisse aircolucht, deden we nog een toertje Westpunt om daarna te gaan lunchen bij landhuis Klein Santa Martha. Ook daar had ik ook goede verhalen over gehoord, maar ik was er nog nooit geweest. Het is aan de doorgaande weg, maar daar heb je niets van in de gaten en ook dit uitzicht is echt weer prachtig. Het eten was goed en de inrichting van het landhuis was echt helemaal mijn smaak. Absoluut voor herhaling vatbaar. De rest van de middag hebben we lekker lui op een bedje gelegen bij Playa Cas Abou en ‘s avonds zijn we weer gaan eten bij St Tropez, want of course zijn mijn oom en tante nu ook fan geworden, haha.

You may also like

4 reacties

  1. Wat n toffe week hadden we samen met jou! Je hebt ons echt verwend en ons het leukste van Curacao laten zien!😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *