Dushi bida na Korsou #22

Bon dia, bon siman! Deze week ontdekte ik een spaghettipak vol beestjes in m’n keukenkast, dronk ik een biertje bij Douwe Bob en werd ik spontaan gestrikt als sidekick van Ramsay. Kijken jullie mee naar weer een nieuwe week?

MAANDAG

Ik had voor maandag eigenlijk een hele huishoudelijke to-do-list opgesteld. Maar omdat ik daar absoluut geen zin in had, besloot ik die maar gewoon aan de kant te schuiven. Ik had nog een banaan die me net wat te bruin werd en een paar eieren in de koelkast, dus kwam met het geniale idee om eens banana pancakes te maken. Iedereen is daar altijd zo lyrisch over en ik snap nu eindelijk waarom, want ‘t was hartstikke lekker.  Ik maakte overigens niet echt een healthyvariant, maar gewoon met suiker en honing. Hopi dushi!

Daarna ben ik nog even met Britt en haar zus koffie gaan drinken bij BijBlauw. Altijd fijn om op een werkdag nog even aan zee te zitten!

DINSDAGDe volgende dag heeft het keihard geregend. Maar omdat ik van mezelf echt minimaal één keer per week moet sporten, ben ik toch gaan bootcampen. Normaal doen we dit op asfalt, maar net dinsdagavond was het in het grasveld voor Brakkeput Mei Mei. Dat werd dus spelen in de modder. Ik voelde me wel een extra grote bikkel toen ik met m’n modderpoten thuis kwam, haha!

De rest van de avond heb ik mijn laptop dicht gelaten. Ik had eigenlijk nog wat blogs op de planning staan, maar bedacht dat dat ook wel later in de week kon als ik dat dan even full focus deed (waar ik soms nogal moeite mee heb). Ik zette een heerlijk muziekje op (ik heb Jack Johnson weer helemaal opnieuw uitgevonden) en pakte mijn boek erbij. Digital Detox, and I loved it!

WOENSDAG
Woensdag had ik m’n dag in eerste instantie niet helemaal. Op de parkeerplaats bij de supermarkt gleed ik uit in een plas water, waardoor m’n grote teen over m’n slipper heen gleed en over het asfalt schraapte. Die lag dus meteen helemaal open. Toen ik uitgevloekt was en terug thuis, dacht ik even lekker zen spaghetti te gaan koken. Maar toen ik de slierten in de pan gooide, zag ik allemaal kleine zwarte vlokjes. Hmm, dat is gek, dacht ik. Ik pakte de doos erbij en zag opeens dat die helemaal vol zat met graanklanders. @#%!@$^$#^&^!@$! (Geen foto van, want heb ‘t natuurlijk meteen m’n huis uit gemieterd). Gelukkig had ik een prima avonddienst en daarna – zoals elke week – nog een gezellige avond bij Madero en Cabana. Eind goed, al goed!

DONDERDAG
Ik had door de gezellige avond wel enigszins last van opstartproblemen de volgende dag. Maar een koffie van McCafé hielp me aardig op weg. Op Instagram had ik gezien dat Douwe Bob op het eiland was en een paar dagen meedraaide achter de bar bij 27, dus ging ik daar met Joëlle ‘s avonds nog even wat drinken. Ik ben er nog niet over uit of ik meer fan was van Douwe, of van het lokale biertje (Montana) dat hij me serveerde. Ik neig toch echt richting dat laatste…

VRIJDAG
Vrijdag ben ik na mijn avonddienst naar Hato gegaan om Britt en haar zus op te halen van hun reisje Bonaire. Ik heb een uur op het vliegveld gewacht in de kou (já kou, het regende en waaide als een gekkie die dag). Als dat geen vriendschap is, dan weet ik het ook niet meer! Daarna ging ik nog even met Naomi naar Club Live973. Bleken we de enige blanken te zijn in de hele club, haha… Nou goed, daar hadden we eigenlijk heel weinig problemen mee, want het was gewoon een super gezellige avond. Ramsay was er ook en die strikte me nog even als zijn sidekick voor een vlog met dj Alex Sargo (die kun je hier checken, vanaf 1.40 kom ik in beeld en daarna weer op het einde).

ZATERDAG
Dat ik het gezellig had gehad, was ook de volgende dag te merken toen ik niet zo heel fit op stond. Maar gelukkig plan ik hier in het weekend meestal niet veel actievere dingen dan een bezoekje aan het strand. Dus streek ik neer op de heerlijke strandbedjes bij City Beach 88, waar ik heerlijk heb liggen lezen en nog even m’n ogen heb dichtgedaan.

Zo kon ik er ‘s avonds weer tegenaan, toen ik Maaike had opgehaald van het vliegveld na een weekje Nederland. Daar moesten we natuurlijk nog even op proosten. We aten wat bij Pleincafé en gingen daarna naar Zanzibar om nog even wat dansjes te doen under the palmtrees.

ZONDAG
Aangezien Maaike nog geen ontbijt in huis had kunnen halen, offerde ik me zondag op om samen met haar buiten de deur te gaan brunchen. We gingen naar St Tropez (op verzoek van Maaike dit keer. Echt!) en ik nam de bagel met gerookte zalm. Damn, die was góed! Echt, ik heb nog nóóit níet lekker gegeten daar.

‘s Middags heb ik nog uitgebreid met papa en mama gebeld (die een klein beetje jaloers zijn dat ik vandaag mijn oom en tante op bezoek krijg) en nog even de keukenprinses uitgehangen. Burrito’s met kip om mee te nemen naar mijn avonddienst, hmm! (Dit heb ik trouwens niet allemaal in één keer opgegeten, haha).

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *