Dushi bida na Korsou #21

Hi allemaal, daar ben ik weer met een nieuwe blog vanuit het zonnige Curaçao! Deze week werd ik verrast op Valentijnsdag, vierde ik Hollands carnaval bij Cabana en bracht ik the day after door op het mooie Playa Lagun. Kijken jullie mee?

MAANDAG
Maandag had ik een avonddienst en omdat ik mijn blog zondag al had afgemaakt, had ik overdag even helemaal geen ‘verplichtingen’. Heerlijk! Maaike en Naomi waren ook vrij, dus spraken we af om wat te gaan drinken bij Zanzibar.

Aan het einde van de middag moest ik gewoon weer aan de bak. Even zorgen dat er dinsdag weer een krant was!

DINSDAG
De volgende dag was het de laatste dag van carnaval op Curaçao. Dan wordt de grote optocht nog eens dunnetjes overgedaan, maar omdat het dan ‘s avonds is, zijn de wagens en lopers versierd met lichtjes. Dat schijnt heel leuk te zijn. Dus staken wij – nadat Joelle bij Pleincafé wat had gegeten – de Pontjesbrug over, richting Otrobanda. Maar jammer genoeg was de optocht enorm vertraagd. Toen er om half 10 (de parade begon om 5 uur) nog niets te zien was, zijn we maar naar huis gegaan…

WOENSDAG
Woensdag ben ik met Naomi wezen lunchen bij St Tropez. Ik besloot maar eens wat nieuws te proberen. In plaats van altijd maar het (overheerlijke) twaalf-uurtje, ging ik dit keer voor de quesedilla met kip. Hmm, ook die stelde me absoluut niet teleur!

Voor zover ik weet heb ik geen geheime aanbidders, dus ik had met Valentijnsdag niet de illusie dat ik verrast zou worden. Maar niets was minder waar, want ‘s avonds kreeg ik opeens een foto van een Valentijnscadeautje dat op me stond te wachten. Toen ik dat zag, smolt ik echt even. Maaike had een heel lief kaartje geknutseld (‘mi ta stima bo’ betekent ‘ik hou van je’ in het Papiaments) en er een reep chocolade caramel-zeezout bij gedaan. Dat is toch super lief? Met zo’n vriendin heb je geen man meer nodig, haha!

DONDERDAG
Donderdag ben ik na het werk lekker gaan bootcampen. Ik was er echt weer even aan toe. De rest van de avond heb ik rustig aan gedaan. Even aan de teksten gewerkt voor de website van mijn moeder, die sindskort als zelfstandige aan het werk is (go mommy!) en één van mijn favoriete films gekeken; Dirty Dancing 2. Aaaah, door die film wil ik zó graag naar Cuba! Als het een beetje mee zit wordt dat ook echt mijn vakantiebestemming van dit jaar. Woehoe! Ik heb jullie al vaker gezegd dat dromen er zijn om waar te maken, toch?

VRIJDAG
Het weekend begon ik door met Maaike te gaan oppassen op twee meisjes. Ik geef hier meer geld uit dan er binnen komt, dus zo kon ik dat mooi een klein beetje compenseren. Ik keek echt m’n ogen uit in het huis waar we oppasten. Zo modern en luxe had ik het allang niet meer gezien. Kijk die infinity pool nou toch! Maaike en ik hebben samen met de meisjes Frozen gekeken (op een heuse bank, naar een heuse tv) en toen ze naar bed waren nog even met zijn tweeën gechilld tot de ouders weer thuis waren.

Dat leverde ons mooi een gratis bucket op bij Nachtwerk die avond, haha. En wat een topfeestje was dat weer zeg! Goede muziek en goed gezelschap, wat wil een mens nog meer?

ZATERDAG
Nadat ik me wild ben geschrokken van de wekker de volgende ochtend, ben ik met Naomi en Maaike gaan lunchen bij De Dames. Het is maar goed dat ik de wekker had gezet, want anders had ik waarschijnlijk nog wel tot ver in de middag liggen geslapen haha. Maaike vertrok die dag voor een week naar Nederland, dus moesten we elkaar natuurlijk nog wel even zien voor ze ging.

Na het eten belandde ik nog bij City Beach 88 om even op te laden voor weer een superrrrrrrr leuke avond. Bij Cabana Beach was het Hollands carnaval met de Gebroeders Ko. Ein-de-lijk carnavallen zoals ik het ‘t liefste doe: op keiharde après-ski. Jammer genoeg waren bijna al onze maatjes afgevallen omdat ze moesten werken (en omdat Maaike dus last-minute en weekje Nederland had geboekt), maar we hebben het met zijn tweeën ook echt super naar ons zin gehad. Twee blije stuiterballen bij elkaar!

ZONDAG
Het carnavalsfeest was op tijd klaar en omdat we de afterparty ook bescheiden hebben gehouden, stond ik de volgende dag nog best fris op! Ik had zin in een lekker ontbijtje, dus bakte een ciabattina af, haalde de chocopasta en vlokken uit de koelkast en maakte een koffie verkeerd. Hmm, zo ontbijt ik hier bijna nooit, maar stiekem best relaxed om er zo de tijd voor te nemen.

Na een goed begin van de dag, reed ik met Joëlle richting Westpunt. We streken neer bij Playa Lagun, waar we nog een paar uurtjes hebben gerelaxt. Op de terugweg stopten we bij Eetcafé de Buurvrouw om een pizza te eten. En wat voor één! Misschien wel de beste die ik tot nu toe heb gehad. Met een heerlijk knapperige bodem!

De rest van de avond bracht ik thuis door. Airco aan, muziekje op en nagenieten van een heel fijn weekend… Hopi dushi!

You may also like

2 reacties

  1. En dankzij mama’s website wordt ik toch maar weer in één adem genoemd met jou Elodi. Groetjes uit niet geheel vorstvrij Roosendaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *