Dushi bida na Korsou #20

Deze week won ik kaartjes voor de ladies night van Fifty Shades Freed door over kama sutra standjes op de radio te praten, vierde ik Curaçaos carnaval en had ik voor het eerst een beetje heimwee naar huis. Je leest het allemaal in deze nieuwe diary!

MAANDAG
Omdat ik eens een zondagavond niet op stap was geweest, ben ik maandag heerlijk uitgerust aan de week begonnen. Ook wel ‘ns lekker! Overdag heb ik lekker thuis gechilld, m’n weekoverzicht online gezet en ‘s avonds moest ik weer gewoon aan de arbeid. Back to business.

Toen de krant aan het einde van de avond bij de drukker lag, deed ik nog en een borrel met Britt. Proosten op weer een nieuwe week in het paradijs!

DINSDAG
Na m’n wekelijkse bootcamp, heb ik de rest van m’n dinsdagavond thuis doorgebracht. Ik moest nog een opdracht voor DolfijnGo afmaken en ben even lekker losgegaan in de webshop van H&M. Eind deze maand krijg ik bezoek van mijn oom en tante (super leuk!) en omdat ik hier niet echt fatsoenlijk kan winkelen, gunden ze me wat ruimte in hun koffer. Woehoe, zo fijn!

WOENSDAG
Woensdag had ik overdag een afspraak voor een hele leuke samenwerking. Onder het genot van een awa di lamunchi bij Koko’s bedachten we allerlei leuke ideeën voor blogs en vlogs over, van en op het eiland. Mi likey!

‘s Avonds kon ik het weer niet laten om naar Madero en Cabana te gaan en natúúrlijk was dat weer hartstikke gezellig. Jammer genoeg is wel een van m’n sandalen gesneuveld tijdens het foute half uurtje aan het einde van de avond, maar ach, we hebben het in ieder geval leuk gehad, haha.

DONDERDAG
Oh ja, wat ik nog niet had verteld over woensdag is dat ik op de radio ben geweest! De hele dag werden op DolfijnFM standjes genoemd en het was aan de luisteraar om na te gaan of dat een yoga of een kama sutra-standje was. Als je het goed had, maakte je kans op twee VIP-kaartjes voor de Ladies Night van Fifty Shades Freed. Toen ik na werk in m’n auto stapte werd ik opeens gebeld door de studio. Stond ik op de parkeerplaats van de redactie een potje te ouwehoeren over ‘de bamboe’ (Google it yourself), haha!

Dat leverde me dus mooi twee VIP-kaartjes op, waar Maaike van mee heeft kunnen profiteren. We kregen een mini-kaasfondue bij de Cheesery in Rif Fort en mochten daarna dus naar Fifty Shades. Met de kritische recensies van oude, norse mannen (die totaal niet tot de doelgroep behoren) in ons achterhoofd, kon de film alleen nog maar meevallen. En ja, eerlijk is eerlijk: wij vonden ‘m stiekem gewoon hartstikke leuk, haha!

VRIJDAG

Vrijdag had ik weer een avonddienst, dus mijn weekend begon wat later. Maar dat was helemaal niet erg, want zo had ik overdag mooi de tijd om nog even te gaan lunchen. Samen met Britt ontdekte ik weer een nieuw plekje: Hofi Cas Cora. Ik wist allang dat het bestond, maar omdat het alleen in het weekend is geopend, was het er op de één of andere manier nog nooit van gekomen om erheen te gaan. Hofi Cas Cora is eigenlijk een boerderij en de gerechten op de kaart worden met zoveel mogelijk biologische en verse producten bereid. Ik ging voor de wrap met ei, avocado, zwarte bonen en salsa. Op de koriander die er (jammer genoeg onaangekondigd) tussen zat na, was het heerlijk!

Mijn avonddienst werd wat opgeleukt door een collega die wat biertjes mee naar werk had genomen. Alvast eentje voor ik naar Wet&Wild ging om wat dansjes en drankjes te doen.

ZATERDAG

Toen ik zaterdag begin van de middag weer ontwaakte, had ik allemaal lieve berichtjes op mijn telefoon van het thuisfront. “Elo, we missen je”, “Ik heb er helemaal geen zin in zonder jou”, “Je mag me nooit meer zo in de steek laten”, etc. etc. Oké, het moge duidelijk zijn; ik ben normaal gesproken een fervent carnavalvierder. Vijf dagen feesten, meelopen in de optocht en het liefst elke nacht de kroeg afsluiten… Dit jaar ben ik er voor het eerst in mijn hele leven niet bij. Dat was even slikken. En hoewel ik het super lief vind dat zoveel mensen aan me dachten en me appjes stuurde, maakten die berichtjes me het echt even moeilijk. Ik ben helemaal niet gevoelig voor heimwee, maar mijn favoriete feestje van het jaar missen en alle leuke foto’s dan voorbij zien komen op social media, da’s ‘niet makkie’ als je aan de andere kant van de wereld zit.

Gelukkig ben ik de rest van de middag lekker op pad geweest en had ik zo de nodige afleiding. Ik ging eerst naar Porto Marie om de varkentjes die daar (volgens mij sindskort) rondlopen eens met eigen ogen te zien. En omdat we niet tussen alle toeristen wilden liggen, verkasten we daarna naar Playa Daaibooi. ‘s Avonds ben ik nog even met Joëlle naar Zanzibar geweest. Gewoon omdat het kan, haha. We hebben het bewust niet te laat gemaakt want zondag was het de grote dag: Gran Marcha!

ZONDAG
Een kleine troost dat ik mijn lievelingsfeestje thuis moet missen, is dat ze hier op Curaçao ook carnaval vieren. Weliswaar niet helemaal vergelijkbaar met het Zeeuws/Brabantse carnaval, maar à la… Ik wilde het wel eens meemaken. We vulden onze koelbox met drankjes, namen wat (frikandellen)broodjes mee en zochten een leuk plekje uit in Marchena. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoeveel groepen er aan de parade meededen, maar het waren er véél en de groepen waren gróót (sommigen hadden wel duizend lopers!). In de meest prachtige en kleurrijke pakken liepen ze voorbij onder begeleiding van de vrolijke lokale muziek. Tja, het is en blijft een doekje voor het bloeden, maar ik heb er zeker wel van genoten!

Ik sloot de week heerlijk af met een etentje bij Pincho Garden, waar ik de lomito pincho (ossenhaasspies) bestelde. Die is zóoo mega lekker daar, hmm! Als dessert namen we nog een cheesecake en daarna ging ik zo vol als een ei weer huiswaarts. Ik had me eigenlijk klaargemaakt om nog even naar Wet&Wild te gaan, maar ik weet inmiddels wel al dat ‘even’ op stap gaan bij mij niet echt bestaat. En omdat mijn lichaam af en toe best wat rust kan gebruiken, besloot ik maar eens verstandig te zijn en thuis te blijven. Volgende week weer feestjes genoeg!

You may also like

2 reacties

  1. Wat een heerlijke week weer! Ik snap best dat het even slikken is als er thuis iets gaande is waar je eigenlijk graag bij zou willen zijn, gelukkig heb je zelf ook een leuke week gehad!

    1. Precies dat. Ik heb nog nooit heimwee gehad, maar dit weekend zat het er wel heel dicht tegenaan. Gelukkig heb ik hier met mijn leventje op Curaçao weinig te klagen, haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *