Dushi bida na Korsou #19

Bon dia, bon siman! Deze week keek ik in de bios naar The Post, ben ik voor het eerst op Curaçao gaan hardlopen en had ik weer een paar veel te gezellige feestjes. Jep, ik heb echt een héél zwaar leven hier* en natuurlijk laat ik jullie daar graag weer een beetje van meegenieten!

MAANDAG
Zoals ik meestal probeer te doen, begon ik de week rustig. Ik had maandag een avonddienst en heb overdag thuis wat zitten schrijven en administratieve klusjes gedaan, zoals het overmaken van mijn huur. Doei rib uit m’n lijf.

Voor ik naar de redactie ging, haalde ik nog even een koffie to go bij de Albert Heijn en toen kon ik er weer tegenaan!

DINSDAG
De volgende dag had ik een dagdienst, waarop ik lekker productief ben geweest. Tijdens mijn avonddiensten schrijf ik wat minder, omdat ik dan druk ben met het indelen van de krant. Daardoor geniet ik des te meer van de dagen waarop ik wel kan schrijven. Tja, je hebt een passie, of je hebt het niet, hè!

‘s Avonds ging ik met Britt en Maaike naar de bioscoop. We wilden eigenlijk naar Pitch Perfect 3, maar die draaide niet meer laat, dus gingen we voor The Post. Ik wist al dat de film over journalistiek (Pentagon Papers) zou gaan, dus waarschuwde nog dat het voor hen misschien niet interessant zou zijn. Maar Maaike vindt Tom Hanks een goede acteur en de film heeft Oscarnominaties, dus dat zou helemaal goedkomen. Nou, ik heb het geweten hoor. Halverwege de film zat ik tussen twee slapende meiden in, haha! Ik vond het overigens wel een hele goede film, maar kan me voorstellen dat een beetje voorkennis van het onderwerp en interesse in journalistiek, politiek of geschiedenis wel nodig zijn om het te kunnen waarderen.

WOENSDAG
Woensdag ben ik even een koffietje gaan drinken bij Number Ten. Dat is echt een fijn en rustig plekje in een omgeving zoals je die op Curaçao maar weinig ziet; heerlijk in het groen! (Als je er trouwens heen wilt is het aan te raden om op tijd te gaan of van tevoren te reserveren, want ik heb er al een paar keer voor niets gestaan omdat alle tafeltjes bezet waren)

Toen de krant naar de drukker was, stapte ik meteen in de auto naar Madero waar ik had afgesproken met wat vrienden. Hun laatste dagen op het eiland waren ingegaan en ze hadden in vijf maanden tijd nog nooit een woensdagavond bij Madero en Cabana meegemaakt. Zo kon ik ze natuurlijk niet naar huis laten gaan! We begonnen bij de happy hour van Madero en eindigden bij Cabana. En het was (zoals altijd eigenlijk) echt een super gezellige avond!

DONDERDAG
De volgende ochtend zette ik mijn maandelijkse blog online over mijn werkzaamheden bij het Antilliaans Dagblad. Daarin heb ik een paar artikelen uitgelicht, bijvoorbeeld over Gerard Joling die in opspraak raakte na een struisvogelrit en over het OM dat de trias politica negeerde en zelf wetten ontwierp. Ga dat lezen als je het nog niet hebt gedaan!

Na werk zijn we met een groepje gaan eten bij Limoncello by the Sea. Een Italiaans restaurant tegenover Hemingway, aan het water. Ja, je leest het goed. Italiaans eten. Aan het water. Echt een topcombi! Ik gunde mezelf een pasta Alfredo met shrimps en die smaakte me prima. De brownie als dessert was daarentegen een beetje karig. Twee happen en weg was-tie. Maar goed, het mocht de pret verder niet drukken, want ik had een prima avondje.

VRIJDAG
Ik begon het weekend maar alvast met compenseren voor wat ik allemaal nou zou gaan eten en drinken *zelfkennis*, door eindelijk weer eens te gaan hardlopen. In Nederland probeerde ik tenminste één keer in de week vijf kilometer te rennen om te kijken of ik mijn snelheid kon verbeteren en dat ging toen best wel lekker. Maar hier was het er nog niet van gekomen, omdat ik nog geen rondje had gevonden waar ik me veilig voelde om als meisje te gaan lopen. Daarom was ik nu met Tyron gegaan, die me een route van vijf kilometer leerde kennen. Ondanks de warmte en dat ik allang niet had gelopen, legde ik de afstand in 25 minuten en 50 seconden af. Not bad! En dan bijkomen met zo’n mooi uitzicht… Heerlijk!

Nadat ik me had gedoucht en klaargemaakt ging ik naar Maaike thuis. Ze heeft een heleboel nieuwe huisgenoten en die hadden met z’n allen een barbecue gepland. Aangezien ik nog steeds een beetje het huisdier ben daar, was ik  ook welkom. Woehoe! Later op de avond gingen we naar de Full Moon Party bij Kokomo, waar ik weer een topavondje had. Ik merk dat ik steeds meer mensen leer kennen en als ik iets leuk vind tijdens het stappen is dat je om de haverklap iemand tegenkomt waar je lekker even mee kunt ouwehoeren.

ZATERDAG
Doordat het weer veel te gezellig was en ik dus ook weer veel te laat in bed belandde, was ik zaterdag een beetje brakkig. Na een koffie bij Madero ben ik met Maaike bij Chill Beach gaan liggen, waar we allebei weer lekker hebben geslapen, haha.

‘s Avonds aten we weer met een groepje bij Scuba Lodge. Ik wou eigenlijk eens voor iets anders gaan dan ik altijd doe, maar ging uiteindelijk toch weer voor de pulled pork burger, omdat ik daar gewoon zin in had! Ik twijfelde nog heel even om daarna mee te gaan naar Zanzibar, maar koos voor een chill avondje thuis wat me oprecht prima is bevallen.

ZONDAG
Ik ben de volgende dag in de chillmodus blijven hangen. Iedereen moest werken, dus ben ik lekker alleen naar Karakter gegaan. En eerlijk? Ik vond het heerlijk! Lekker dutjes gedaan, muziek geluisterd en gelezen. Echt een ideale zondag! Ik ben trouwens begonnen in het boek ‘Fuck the quarterlife crisis’ van Femke Kamps. Niet dat ik zelf last heb van een quarterlife crisis, maar ik ken genoeg mensen die dat wel hebben en ik kan niet ontkennen dat ik de druk ook heb gevoeld (toen ik nog in Nederland woonde). Een interessant onderwerp dus. Als het uit is, zal ik jullie laten weten wat ik ervan vind!

* Deze wou ik er al heel lang een keertje ingooien.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *