Dushi bida na Korsou #17

Waah, aan de nummering van mijn weekoverzicht te zien ben ik officieel de grens van 16 weken over gegaan! Dat was de duur van mijn stage hier in 2013 en dat betekent dus dat ik nog nooit zo lang op Curaçao ben geweest als nu. Hoezee! Dat er nog maar vele weken mogen volgen 😉 Afgelopen week at ik bij Karakter, had ik het heel gezellig tijdens de happy hour bij Zanzibar en heb ik héérlijk gechilld op het strand van de Grote Knip.

MAANDAG
Maandag werd ik niet niet zo fit wakker. Niets bijzonders hoor, gewoon wat verkouden, waardoor ik de hele dag een beetje in de slaapstand bleef hangen. Ik besloot daarom maar eens mijn gemak te houden. Heb lekker wat gerommeld in m’n huissie en een flinke pan pasta pesto gemaakt met heel veel verse groenten. Even de weerstand een boost geven!

Voor ik aan mijn avonddienst begon, haalde ik nog snel een koffie to go voor wat energie en zo kwam ik de avond gewoon weer door.

DINSDAG
De volgende dag had ik een dagdienst, waardoor ik lekker een avondje vrij was. Ik ben wezen bootcampen en heb later op de avond met Maaike nog ‘een bakkie gedaan’ bij restaurant BijBlauw. Dit vind ik echt zooo’n fijn plekje! Heel sfeervol, leuk aangekleed, vriendelijke bediening en lekker aan zee. Oh ja, en laten we de heerlijke stukjes brownie niet vergeten die je bij de warme dranken krijgt. Hm-hmmm!

WOENSDAG
Woensdag had ik met Gerben afgesproken om te gaan lunchen. Terwijl ik achter de poort op hem wachtte, ontdekte ik dat er aan de andere kant van het complex waar ik woon hangmatten aan de bomen hangen. Niet echt een toplocatie naast de containers, maar voor die paar minuten was het best chill, haha!

We belandden bij Pleincafé Wilhelmina, nadat er bij Number 10 en Eetcafé de Dames tot onze teleurstelling geen tafeltje meer vrij was. Ach, Pleincafé is altijd goed. Ik ging voor de de omelet met zalm!

DONDERDAG
De volgende dag spraken Britt, Gerben en ik ‘s avonds laat af bij Miles Jazz Café voor een borrel. Altijd fijn om na een avonddienst nog even m’n gedachten te verzetten voor ik in bed kruip!

VRIJDAG
Het weekend begon vrijdag al goed met een vrijdagmiddagborrel bij Chill Beach. Vrienden van me waren bij de happy hour geweest en ik sloot na mijn werk aan voor een drankje. Hoppaa, meteen met de voetjes in het zand en een Brightje in de hand. Heerlijk!

De volgende halte was Karakter. Gerben, Britt en ik wilden daar allang eens gaan eten, en aangezien Gerbens laatste week aanbrak, werd het tijd om dat van de bucketlist af te strepen. Het restaurant zit op een idyllisch plekje aan zee (richting Westpunt), waar we ook overdag graag liggen omdat het er niet te massaal is en je er goede service krijgt. We hebben er altijd lekker geluncht, dus hadden hoge verwachtingen van het diner. Misschien dat we juist daardoor een beetje teleurgesteld waren, want het eten was niet zo bijzonder als we hadden gehoopt. We hadden een drie-gangen-menu met shrimp soup vooraf, een pasta met varkenshaas en gamba’s als hoofdgerecht en een trio van chocolade als dessert. Dat laatste was echt super lekker. Maar de rest vonden we wat ‘gewoontjes’ voor het geld dat we ervoor moesten neerleggen. Klein beetje een domper!

ZATERDAG
Na een veel te gezellige avond bij Wet&Wild, werd ik zaterdag nog verrassend vroeg wakker. Omdat we ‘s avonds naar bij de happy hour van Zanzibar wilden gaan, besloten we dichtbij huis te blijven. We brachten een paar uurtjes door bij City Beach 88, waar ik heerlijk heb geslapen en het boekje ‘Schrijfles’ las. Dat won ik vorige maand op de Facebookpagina ‘Schrijven online’ en lag deze week plots op mijn bureau. Super leuk! Het is een bundel van columns die Nicolien Mizee heeft geschreven voor NRC. Omdat ze allemaal zijn gebaseerd op haar schrijflessen, heb ik er ook nog daadwerkelijk wat van opgestoken. Leuk en handig dus, want het is tenslotte nog steeds mijn droom om ooit een eigen boek uit te brengen!

ZONDAG
De laatste dag van de week was heerlijk ontspannen. Ik reed met Maaike naar de Grote Knip, waar we tot het einde van de middag hebben gelegen. ‘s Avonds aten we bij Eetcafé de Buren. Natuurlijk nam ik weer de fajitas met kip, want die zijn daar gewoon super lekker. And good food makes me happy!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *