Dushi bida na Korsou #16

Deze week was ik op de set van Bon Bini Holland 2, had ik een bezichtiging bij een ander appartement en toerde ik in een tuktuk door Willemstad. Kijken jullie weer mee?

MAANDAG
Ik begon deze week heerlijk uitgerust na een mega lange nacht waarin ik dertien uur (!) heb geslapen. Volgens mij had ik het nodig na Fuikdag, haha. Verder heb ik eigenlijk helemaal niks bijzonders gedaan, ‘s middags moest ik namelijk gewoon weer aan de bak.

DINSDAG
Dinsdag sjeesde ik na het werk meteen naar de parkeerplaats van Mambo Boulevard voor een bootcamp. We moesten lekker veel rennen en dat vind ik leuk, dus ik had me echt helemaal gegeven. Na een snelle douche reed ik door naar de Baskin Robbins in Salinja, waar ik had afgesproken met wat vrienden. Twee van hen zouden een paar dagen later naar huis gaan, dus moesten we natuurlijk even op een leuke manier afscheid nemen. Baskin Robbins is een heel goed ijssalon met verschillende vestigingen op het eiland. En ik moet bekennen dat ik helemaal geen ijsliefhebber ben, maar het bolletje Chocolate Mousse-ijs was echt heer-lijk!

WOENSDAG
De volgende dag had ik weer een avonddienst. Ik nam ‘s ochtends even de tijd om mijn zwarte was weg te werken en maakte me daarna klaar om naar de set van Bon Bini Holland 2 te gaan. Via Jandino’s snapchat had ik gezien dat ze op Curaçao waren voor opnames, dus leek het me wel leuk daar wat mee te doen in de krant. Ze waren op Blue Bay aan het draaien, dus ging ik daar voor de start van mijn dienst heen om even kijkje te nemen achter de schermen en wat foto’s te maken. Altijd leuk om zo veel creatieve mensen bij elkaar te zien!

DONDERDAG
Donderdag ging ik op tijd mijn bed uit omdat ik voor werk nog een afspraak had om een appartement te bezichtigen. Waar ik nu woon is op zich prima, maar als ik er qua comfort nog wat op vooruit zou kunnen gaan (lees: minder ongedierte, betere ventilatie en misschien wat moderner) zou ik dat zeker overwegen. En ik had wat leuks voorbij zien komen, dus wilde het eens even in het echt aanschouwen. Het appartement sprak me echt heel erg aan en er zat een zwembad bij (dik vet pluspunt), maar jammer genoeg kreeg ik dezelfde dag al te horen dat een eerdere kijker had toegezegd erin te willen wonen. Helaas pindakaas…

‘s Avonds ben ik nog even naar Miles Jazz Café gegaan met Britt om lekker degelijk bij te kletsen onder het genot van een koffie. Ook Gerben sloot na zijn werk nog even aan. Fijn dat impulsieve leventje hier.

VRIJDAG
Ik luidde het weekend goed in met Joëlle, een meisje dat bij mij op het complex woont. Ze was jarig en had me gevraagd om samen sushi te gaan eten bij Oregami om het te vieren. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Als verrassing was haar familie overgevlogen en ook een collegaatje van haar schoof aan. Super gezellig en de sushi was weer heerlijk!

We namen daarna nog even een kijkje bij Wet&Wild en sloten de avond af bij Club Spoonz waar een editie van Nachtwerk was met allemaal muziek van vroeger. Het was niet heel erg druk, maar ik heb het wel echt naar mijn zin gehad. Brainpower, Brace, Yes-R en de gouwe ouwe van De Jeugd Van Tegenwoordig en Partysquad; ze kwamen allemaal voorbij.

ZATERDAG
Zaterdag had ik echt een mega leuke dag. Ik was door DolfijnGo gevraagd om een tuktuktoer te doen bij CurTukTuk en dat zag ik natuurlijk wel zitten! We vertrokken om 11.00 uur vanaf de Pontjesbrug en reden een rondje door Willemstad. Ondanks dat ik Curaçao al redelijk goed ken, wist de gids een paar dingen te vertellen die nieuw voor me waren. Natúúrlijk ga ik hier ook over bloggen en als het een beetje meezit maak ik er zelfs een vlog bij, dus dit wordt vervolgd.

Na de toer lunchten we bij Mijn Broodje in Pietermaai en reden we naar Kokomo. Ik wilde eigenlijk naar Cas Abao, maar het was al best laat om nog naar Westpunt te rijden en ik was zo moe dat ik ongetwijfeld in slaap zou vallen op het strand, dus dat leek ons de rit niet waard. We hebben echt liggen ontspannen tot en met. Heerlijk! En als kers op de taart zijn we ‘s avonds aan zee gaan eten bij Tomatoes. Echt een toplocatie – aan de Piscaderabaai – met lekker eten!

Het dessert bewaarden we voor thuis. Althans, dat was een verrassing van Maaike toen ik bij haar kwam om nog een film te kijken samen. Ze had banaan met chocolade (karamel zeezout) en likeur in de oven gedaan. Hmm, echt heerlijk! We hebben trouwens de film ‘Trainwreck’ gekeken. Kijktip voor wie van een goede romcom houdt, ik heb echt gelachen en ook absoluut een klein beetje weggezwijmeld.

ZONDAG
Zondagochtend heb dik een uur met mijn broer gebeld. Hij is net verhuisd naar Amsterdam, dus kreeg ik een videotour door zijn nieuwe appartement. Heel gek dat het zo via een beeldschermpje moet, omdat ik het voorlopig nog niet in het echt zal kunnen bewonderen. Even een besefmomentje dat ik aan de andere kant van de wereld zit en dat dit de keerzijde daarvan is. Verder was het eigenlijk vooral super leuk om weer even bij te kletsen en in mei komt hij samen met z’n vriendin hierheen, dus dat is echt iets om naar uit te kijken!

Voordat ik ‘s middags weer aan het werk moest, ben ik nog even bij City Beach 88 neergestreken, een nieuw strandje in de stad. Voor alle vakantiegangers en Curaçaoënaars die dit lezen: echt de moeite waard om eens heen te gaan. De bedjes liggen héérlijk, je betaalt geen entree en ook niets om er te liggen, je kunt er voor een prikkie consumpties halen én de panini was top! Heerlijk om er zo een paar uurtjes door te brengen.

You may also like

1 reactie

  1. Ah jammer dat je net naast het appartement hebt gegrepen, Elo! Ziet er inderdaad echt top uit met dat zwembad. En nu heb ik zin in die sushiboot, OMG!