Dushi bida na Korsou #15

Ik begon fris aan 2018 door mee te doen aan de nieuwjaarsduik, werd officieel inwoner van Curaçao en sloot de eerste week van januari goed af met een super feestje op Fuikdag. Oh men, als ik deze lijn in 2018 mag voortzetten, ben (en blijf) ik een gelukkig mens! Kijken jullie mee naar mijn afgelopen week?

MAANDAG
Ik had het vorig jaar nog zo beloofd: op 1 januari 2018 doe ik mee aan een nieuwjaarsduik en dan doe ik het goed! (Om even jullie geheugen op te frissen: voor de PZC ben ik destijds de temperatuur van het water gaan testen, maar vanwege de mist mocht ik van de fotograaf niet verder het water in. De hele discussie en mijn gevloek werd eruit geknipt dus het – verder hele leuke – filmpje had een beetje een anticlimax en dat wilde ik graag goedmaken). Toen ik dat zo stellig zei wist ik natuurlijk nog niet dat ik nu op Curaçao zou wonen, maar gelukkig hebben ze hier ook een officiële nieuwjaarsduik bij Zanzibar in Jan Thiel. En hoewel ik er zo misschien wel erg makkelijk van af kom omdat het hier natuurlijk helemaal niet koud is, was het wel hartstikke leuk. Echt één grote bende met al die oranje mutsen en een zee bomvol met mensen!

Na de duik zijn we lekker pizza gaan eten als lunch (hoezo, goede voornemens?) bij Morena Resort, waar een vriend van ons werkt. De rest van de dag heb ik samen met Britt heerlijk aan het zwembad gelegen en hebben we vooral besproken hoe blij we zijn dat we hierheen zijn verhuisd en zo van het leven genieten. Eigenlijk is ons enige voornemen voor 2018 om dat gewoon vol te blijven houden.

DINSDAG
Dinsdag had ik even een rustige dag ingelast. Ik moest gewoon aan het werk, ben daarna gaan bootcampen en heb ‘s avonds nog een aflevering van Floortje aan het einde van de wereld gekeken. Wat een droombaan heeft die vrouw, zeg! Lijkt me zo gaaf om zulke bijzondere mensen te ontmoeten in allerlei uithoeken van de wereld. Heel inspirerend.

WOENSDAG
De volgende dag had ik avonddienst en was ik overdag in principe vrij. Maar meestal zet ik mezelf ook in mijn vrije tijd wel weer aan het werk, dus ‘moest’ ik van mezelf buiten de deur koffie gaan drinken om wat leuke foto’s te maken voor een nieuwe blog over mijn werkzaamheden bij het Antilliaans Dagblad. Het oog wil namelijk ook wat, haha. Wessel vergezelde me tijdens mijn koffietje bij Scuba Lodge en daarna gingen we samen met Gerben lunchen op het strand, bij Zest.

DONDERDAG
Donderdag heb ik een hele grote mijlpaal bereikt in mijn emigratieproces. Ik ben officieel inwoner geworden van Curaçao! Ik had een afspraak om mijn Sedula laten maken en heb dus nu mijn lokale identiteitskaart eindelijk in the pocket! Dat betekent dat het hele proces erop zit: van mijn uitschrijving in Nederland, tot het krijgen van een Verklaring van Rechtswege en mijn inschrijving in Curaçao. Zoooo fijn! Ik heb al een paar blogs klaar staan voor iedereen die dezelfde plannen heeft, om uit te leggen waar je allemaal aan moet denken (best veel). Dus stay tuned als je daar nieuwsgierig naar bent.

Ook deze avond bleef ik lekker thuis. Er was een heel groot feest met artiesten als Hardwell, Partysquad en Lil Kleine bij mij om de hoek en daar had ik op zich wel heen gewild, maar er is hier altijd zo veel leuks te doen dat ik er simpelweg niet áltijd bij kan zijn. Dus plofte ik op bed, monteerde ik de oud-en-nieuw-vlog van mij en Maaike en keek ik nog een aflevering van ‘Vijf jaar later’ met Sacha de Boer. Ook al zo’n voorbeeld van iemand die  een topbaan (als nieuwslezeres bij de NOS) opzegde om haar hart te gaan volgen (als zelfstandig fotograaf).

VRIJDAG
Mijn weekend begon wat later, doordat ik weer een avonddienst had. Ik besloot mijn tijd zowel nuttig als leuk te besteden. Ik ben eerst lekker aan het koken geslagen, zodat ik weer wat fatsoenlijke en voedzame maaltijden had om in te vriezen en tijdens mijn avonddiensten van te kunnen smullen. Daarna belandde ik met Gerben op terras aan de Handelskade. Hopi nice!

ZATERDAG
Zaterdag heb ik heel de middag met Gerben en Britt op terras gezeten bij Mood Beach. Zij wilden lekker gaan lunchen en ik wilde naar het strand, dus zo konden we dat mooi combineren. Aan het einde van de middag moest ik weg, omdat ik Michel had beloofd te helpen met boodschappen te doen voor Fuikdag. En wat een boodschappen hebben we gedaan, haha. Twee karren vol met bier, wijn, broodjes om de dag mee te beginnen en heerlijk vlees voor op de barbecue. Om alles kwijt te kunnen in mijn kleine Altootje moest de bank plat en zo reed ik met een volgeladen auto naar huis!

Omdat we redelijk snel klaar waren, kon ik nog met Maaike haar familie mee uit eten. Zij waren hier een week op het eiland om te zien waar hun dochter woont en dan moet je natuurlijk de familie van je ‘bestie’ wel even ontmoeten. We gingen naar Pincho Garden, waar ik een mega grote cheeseburger heb gegeten, haha. Verhongeren doe ik hier niet, dat moge duidelijk zijn!

ZONDAG
Zondag was absoluut het hoogtepunt van deze week. Ik was al vroeg uit te veren om verse stokbroden te halen en broodjes te smeren voor iedereen die met Michels boot mee ging. Om 10.00 uur vertrokken we richting de Fuikbaai. Fuikdag is het grootste floating fest van Curaçao. Echt iets wat je niet wilt missen als je de eerste zondag van januari op het eiland bent. Er zijn meestal een aantal grote boten die muziek draaien en de kleinere boten liggen daar omheen. Ik begreep dat Hardwell en Broederliefde als verrassing nog ergens hebben opgetreden, maar dat heb ik compleet gemist. Desondanks had ik het hartstikke naar mijn zin. We hebben de hele dag staan dansen op de boot en af en toe nog even rondgedobberd in onze ‘floaties’.

Omdat een deel van onze barbecue in het water was gedonderd (en we zonder resultaat hebben geprobeerd die van de bodem op te duiken) moesten we met eten wachten tot we terug op de steiger waren. Dat was eigenlijk helemaal niet zo erg, want zo konden we het met zijn allen leuk afsluiten. Terwijl de zon onder ging en de lucht roze kleurde, waren een paar jongens zich aan het uitleven op een gitaar en lag de hanging tender te grillen op de barbecue. Heer-lijk! Echt zo’n dag dat ik besefte dat ik in een paradijs woon.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *