Dushi bida na Korsou #14

Happy new year, babies – bon aña! Hopelijk hebben jullie een leuke nieuwjaarsnacht gehad en zijn jullie er inmiddels weer een beetje van bijgekomen. In deze blog blik ik terug op de laatste week van 2017: ik vierde Kerstmis met een lekker Hollandse gourmet, zette mijn allereerste vlog online (spannend!) en had een heel bijzondere oudjaarsdag!

MAANDAG
Het lijkt alweer even geleden, maar maandag was het gewoon nog Kerstmis. Ik vierde het gezellig met vrienden. We chillende overdag op Playa Daaibooi en zijn ‘s savonds heerlijk gaan gourmetten bij Pleincafé Wilhelmina. O-zo Hollands, maar wel echt genieten. We kregen allemaal een schaaltje met vlees (zoals ossenhaas en rollade), vis (zalm!) en gepaneerde brie. En daarnaast konden we onbeperkt brood, groenten en pannenkoekenmix bestellen. Wat een feest! Na het eten hebben we thuis nog wat gedronken en spelletjes gespeeld. Een heerlijk dagje zo!

DINSDAG
Tweede Kerstdag moest ik gewoon weer aan de bak. Wel pas om twee uur, dus ik kon lekker uitslapen. Ik had nog wat eten over van de kerstbrunch die ik zondag hield met Maaike, dus deed ik het in mijn eentje nog eens dunnetjes over. Na het werk hebben Gerben, Britt en ik nog een kerstborrel gedaan bij Miles Jazz Café. Dat begint zo langzamerhand een beetje onze stamkroeg te worden hier, haha!

WOENSDAG
Woensdag had ik avonddienst, dus kon ik overdag nog even op pad. Ik besloot naar de Op=Op Voordeelshop te gaan, omdat ik had gehoord dat de voorraad weer was aangevuld. En jongens, wat ben ik blij dat deze winkel een vestiging heeft gekregen op Curaçao! Het klinkt misschien materialistischer dan ik het bedoel, maar er zijn gewoon bepaalde merken waar ik toch wel waarde aan hecht en die hier best duur kunnen zijn. Ik gebruik bijvoorbeeld altijd dezelfde make-upremover, omdat de huid rondom mijn ogen heel gevoelig is en ik anders snel uitslag krijg. In Nederland betaal ik voor zo’n flesje ongeveer 5 euro, maar hier betaal ik in de botika 16 gulden (ongeveer 8 euro). Bij de Op=Op Voordeelshop kost het maar 10 gulden. Dat scheelt nogal een slok op een borrel 😉

‘s Middags lunchte ik met Gerben bij ‘Mijn Broodje’ in Pietermaai en na het werk heb ik me door hem laten overhalen om toch nog even op stap te gaan. Eigenlijk op voorwaarde dat ik wel op tijd naar huis zou gaan, maar het was – ondanks de regen en de drukte – heel erg gezellig, dus ben ik toch iets te lang blijven hangen…

DONDERDAG
Gelukkig moest ik donderdag pas om elf uur beginnen met werken en kon ik nog een paar uurtjes slaap pakken. ‘s Avonds ging ik met Joëlle, een meisje dat bij mij op het complex woont, nog even Willemstad in. Het is hier elke donderdag Punda Vibes; een initiatief om het het centrum wat bruisender te maken. Dan is het koopavond, is er door het hele centrum live muziek en zijn er verschillende barretjes. Echt de moeite waard om eens te gaan kijken!

Eenmaal terug thuis besloot ik de filmpjes die Maaike en ik het hele weekend hadden gemaakt te monteren tot een vlog. Voor wie het op Facebook niet heeft gezien: we hebben een kerstvlog gemaakt. Het begon eigenlijk als een grote grap, maar opeens hadden we zoveel video’s dat het me toch wel leuk leek om ze achter elkaar te zetten. Ik vond het eerlijk gezegd best spannend om het online te zetten, maar we hebben er een heleboel leuke reacties op gehad. Dus wie weet volgen er in de toekomst wel meer.

VRIJDAG
Wow, doordat we een dag later zijn begonnen is deze werkweek echt voorbij gevlogen! We sloten de allerlaatste werkdag van 2017 goed af met een eindejaarsborrel op de redactie. Met alle personeelsleden, partners en vrienden van de krant. Maaike was gekomen als mijn +1, haha. Er waren lekker hapjes en drankjes en om het jaar knallend uit te gaan, was er zelfs vuurwerk!

Nadat Maaike ik spareribs hebben gegeten bij Café De Tijd (hmmm!), zijn we nog met een groepje naar Full Moon gegaan. Het is hier nog regenseizoen en dat is te merken, want het regent echt héél veel de laatste tijd. Dat zorgde er vrijdagavond ook voor dat ons feestje lichtelijk in het water viel. Om de apparatuur veilig te stellen werd de hele mainstage afgesloten en verkasten we met zijn allen naar het restaurant. Iets minder harde muziek en een iets minder spectaculaire lichtshow, maar alsnog hartstikke gezellig!

ZATERDAG
Zaterdag werd ik natuurlijk weer veel te laat wakker. En helaas niet zo fit, omdat ik heel erg veel last had van mijn buik. Ik vrees dat ik iets verkeerds had gegeten (zal jullie de details verder besparen). Ook deze dag was het weer heel bewolkt en regenachtig, dus kon mijn plan om een hele dag op mijn gat aan het strand te liggen niet doorgaan. Dan maar shoppen in de hoop nog lastminute een leuke nieuwjaarsoutfit te scoren. Ook dat is uiteindelijk niet gelukt, máár ik heb wel een leuke hotspot ontdekt: Café Wandu, in het centrum van Willemstad. Een hele hippe tent, waar ze heerlijke koffies maken. Me likey!

Toen we uitgeshopt waren, heb ik met Maaike nog wat gegeten bij Pleincafé. Met een volle buik ben ik meteen op bed geploft, waar ik niet meer vanaf ben gekomen. Omdat ik graag fit het nieuwe jaar in wilde gaan, leek het me wel verstandig om een avond rustig aan te doen. Ik keek lekker een romantische kerstfilm (‘Christmas Inheritance’), schreef deze blog en deed op tijd het licht uit.

ZONDAG
Zondag was het eindelijk zo ver: oudjaarsdag! Dat wordt groot gevierd op Curaçao. Misschien zelfs nog wel groter dan nieuwjaar zelf. Elk jaar wordt Pietermaai op zijn kop gezet door de Pagara Party XXL. Een ‘pagara’ is wat wij in Nederland kennen als een miljoenklapper. En dit is er dan een van maar liefst 1,5 kilometer lang! De bedoeling hiervan is om de kwade geesten te verjagen, maar stiekem is het hele evenement eromheen vooral heel gezellig. Pietermaai stroomde vol met mensen en er waren overal pop-up bars, podia en tenten opgezet. De rest van de middag hebben we bij Café De Tijd doorgebracht, waar een aantal dj’s kwamen draaien. Hopi gezellig!

Omdat onze zakken na de Pagara Party al een klein beetje vol zaten, hebben we New Years Eve rustig aan gedaan. Met wat drankjes, oliebollen en champagne gingen we richting de Pontjesbrug. En daar waren we niet de enigen, haha. Het halve eiland was er zowat. Iedereen trok met z’n hele hebben en houden naar het centrum; met stoelen, tafels, gevulde koelboxen en soms zelfs complete buffetten. Er was wel een feestje in Otrobanda, maar eigenlijk zaten de meeste mensen gewoon te chillen. Natuurlijk werd er om twaalf uur ‘s nachts gezamenlijk afgeteld en daarna volgde er een vuurwerkshow. HAPPY NEW YEAR!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *